Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. potrzebuję queścika który umożliwia mi coś takiego aby z metinów dropiło losowo 3x zmianka, 3xdodanie, rękawiczka złodzieja(30min), moneta (30min) i buty wiatru(30 min), pd(30min). Z każdego metka ma dropić jedna rzecz, ale losowa. Możecie mi zahaszować gdzie mam wpisywać id itemków oraz id metków abym mógł dodawać nowe. :D

Opublikowano
quest x begin
	state start begin
		when ID_metek.kill or ID_metek.kill or ID_metek.kill or ID_metek.kill or ID_metek.kill begin
		local drop = {Przedmiot_ID, Przedmiot_ID, Przedmiot_ID, Przedmiot_ID}  --np {10, 11, 12}
		local rand = number(1,6)  --zamiast 6 wpisz ilosc itemow ktore wpisales
			pc.give_item2(drop[rand])
		end
	end
end

@down

No tak też można ja dałem najprościej.

Czas wziąć się do roboty

;)

Opublikowano

zamiast

when ID_metek.kill or ID_metek.kill or ID_metek.kill or ID_metek.kill or ID_metek.kill begin

dalbym

when kill with npc.get_race() >= id_pierwszego_metka and npc.get_race() <= id_ostatniego_metka begin
Opublikowano

Fajnie; a jak zrobić aby dropiły mi np item 19 w trzech sztukach?? mam wpisać   19 3 czy jak

when kill with npc.get_race() >= id_pierwszego_metka and npc.get_race() <= id_ostatniego_metka begin

a tutaj mam wpisać tylko 2 ID czy wszystkich metków

Opublikowano

Fajnie; a jak zrobić aby dropiły mi np item 19 w trzech sztukach?? mam wpisać   19 3 czy jak

a tutaj mam wpisać tylko 2 ID czy wszystkich metków

metiny są prawie wszystkie od 8001 do 8027 (nie licze nowych dodanych i paru ktorych nie ma pomiedzy tym przedzialem)

wiec wpisz 8001 i 8027

sygna1.png

Opublikowano

po co ci na to quest ? nie możesz sobie w mob dropie ustawić ?

Może dlatego, że jak dodam to mob_drop to działa rękawica złodzieja. A na questy ona nie działa. i ponawiam pytanie; jak wpisać id itemku aby dropiły trzy sztuki.

Opublikowano

Mamy problemy. Maszynka zatrzymuje się na linijce:

when kill with npc.get_race() >= 8001 and npc.get_race() <=8114 begin

coś źle ???

Macie uzupełnione:

quest metkidrop begin
	state start begin
		when kill with npc.get_race() >= 8001 and npc.get_race() <=8114 begin
		local drop = {71084, 71085, 72005, 72023, 72002, 72017}
		local rand = number(1,6)
			pc.give_item2(drop[rand])
		end
	end
end

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...