Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

DDoS BotNet Szpiegowanie

Anon1m0wy

Pytanie

Opublikowano

Siema mam problem bo dostałem DDoS na komputer i to dosyć porządnego i najbardziej ucierpiała maszyna pierwsza która chroni pozostałe, na szczęscie udało mi się zdobyć ip atakującego i nwm co mam zrobić (dodam że atak był z 4 chyba jakiś serwerów i mam teraz ip czterech maszyn ), bardzo też martwi mnie fakt że moje maszyny mogły popaść w BotNet lub ofiarą innego szpiegowania, jak to sprawdzić ? Na komputerze głównym jest zainstalowany Eset ale wiem że antyvirus w porównaniu do takich ataków to nic 

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spx atak atakiem lecz nie jestem pewny czy nie zostały złamane zabezpieczenia do serwerów, lub zainfekowane, ale i tak prędzej czy później to znajde bo obecnie przeszukuje samemu pliki, niestety eset jedna maszyne skanuje okolo 18h ;/ 

Opublikowano

2 maszyny ( małe serwery) którymi steruje jeden pc. Siec wygląda na zasadzi podłaczenia do pc, na pc wszytsko jest skanowane co przechodzi i wychodzi, maszyny normalnego dostepu nie posiadaja tylko przez pc, atak DDoS trwał około 20 minut o sporej mocy, po ataku komputer nie miał dostępu do sieci co zablokowało prace serwerów, porty to na początku było 0 a po 5 minutach ataku 25565

Opublikowano

To są serwery czy komputery? Jak wygląda infrastruktura Twojej sieci? Jakiego typu był atak? Konfiguracja firewalla? Na jaki port był atak? Sorry kolego, ale nie mamy magicznej kuli; podaj więcej informacji bo gdybać to sobie możemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...