Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie CraftServe

GrzechuPL45

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałbym pograć sobie z kolegami na serwerze z modami typu industrial craft i builid craft no i moze pare pluginow. I mam pytanie czy na CraftServe jak kupie oferte dirt czy mogę instalować tam pluginy i mody , a jak się da to czy mogę

zainstalować moda builid craft z panelu na stronie bo nie stety nie wiem jak to się robi. A może polecicie inny hosting do 5zl do gry z kolegami ? 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngGrzechuPL45

Nie patrz tylko na cenę, korzystając z oferty Craftserve DIRT za 4,99zł otrzymujesz tylko 384MB RAM, czyli 76,8MB na slot.

Niestety nadaje się to tylko do czystego survivalu i nawet nie oferują żadnego innego silnika, niż standard (z minecraft.net).

Nie wgrasz więc, korzystając z tej oferty ani modów ani pluginów. (nie pozwalają na edycję silnika, korzystając z FTP)

3657428369.png
Opublikowano

Zobacz, nawet na Fiberhost korzystając z oferty "MC COAL" (na samym dole) gdzie są tylko 3 sloty, oferują 500MB RAM:

http://fiberhost.pl/cennik-mc/

Co do pytania:

Ja bym ci polecił ich ofertę MC LAVA z minimalną ilością slotów, jaką da się wykupić w tej ofercie, czyli 8.

Nielimitowany RAM (możesz wgrać sporo modów i pluginów, a nie będzie żadnych lagów; chyba, że naprawdę przesadzisz z ich ilością, to wtedy winowajcą będzie limit użycia procesora) i 10GB na dysku SSD (mapa może być naprawdę duża). Koszt 13,60zł.

3657428369.png
Opublikowano

@PhilipNlol

Już lepsza jest oferta MC CHEST na Fiberhost - 700 MB RAM, 8 slotów, 1GB na SSD.

Co do tego braku limitu slotów, dają tylko 512MB RAM więc i tak zbyt dużo osób by nie pociągnęło, a jeszcze jak dochodzą mody i pluginy.

W tej ofercie za 13,60zł autor przynajmniej nie musiałby się martwić ilością modów/pluginów i lagami.

3657428369.png
Opublikowano

Kupuj na Fiberhost, najbardziej się opłaca. Craftserve jest drogie ceny nie są adekwatne do jakości maszyn

Opublikowano

ja polecam hosting Pukawka.pl masz tam ofertę max  za 1,70zł/gracz za 8,50zł masz 5 slotów bez limitu ramu i możesz zainstalować mody :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Siema chciałbym pograć sobie z kolegami na serwerze z modami typu industrial craft i builid craft no i moze pare pluginow. I mam pytanie czy na CraftServe jak kupie oferte dirt czy mogę instalować tam pluginy i mody , a jak się da to czy mogę

zainstalować moda builid craft z panelu na stronie bo nie stety nie wiem jak to się robi. A może polecicie inny hosting do 5zl do gry z kolegami ? 

Oprócz tego, że nie ma automatycznej instalacji (tylko ręczna), to owy serwer jest za słaby.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Możesz z obu.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Na pukawce mody instalujesz przez ftp czyli masz gotowy serwer i wżucasz przez np: filezile . Chociaż to dawno nie nie wchodziłem w panel klienta i mogło się pozmieniać :P

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

@GrzechuPL45

Najpierw przygotuj pliki serwerowe u siebie na komputerze, polecam na silniku MCPC+ (będziesz mógł wgrać zarówno mody, jak i pluginy).
Potem zwyczajnie wrzucasz to przez FTP np. programem FileZilla.

3657428369.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...