Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia] Oferowanie gameplay'i.

Mizune

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników, stali bywalcy działu Metin2 zapewne dobrze wiedzą czym jest "Gameplay serwera Metin2".
Moja sugestia jest następująca, zakazanie pisania w "Metin2 > Tworzenie Serwerów Prywatnych > Pomoc przy serwerze" ofert co do kręcenia Gameplay'i, jest zakaz handlu, a to jest nic innego jak handel. Oczywiście pod przykrywką (tak na prawdę dla idiotów bo każdy bardzo dobrze wie że nikt tej domniemanej pomocy nie oferuję za darmo, tylko przekierowuje na PW gdzie podaje cenę od "odcinka"). Moim zdaniem składanie płatnych ofert w dziale "Pomocy" nie ma prawa bytu, albo pomagamy i robimy to bezinteresownie albo bierzemy za to pieniądze i przynajmniej zachowujemy na tyle kultury by nie bezcześcić słowa "pomoc".

Proszę o inteligentne wypowiedzi.
Wypowiedzi tych którzy kręcą GP i zdzierają w ten sposób kasę, są jak najbardziej niemile widziane, wszyscy wiemy że zrobicie dosłownie wszystko by bronić swojej dupy.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Z takimi sprawami to do moderatorów/GM konkretnego działu pisz.

Ogólnie to według mnie nie do końca tak jest.

Większość GP, z którymi spotkałem się ja nie są robione za kase, zazwyczaj ludzie dochodzą do teamu jako GM.

To jest identycznie jak z Map Makerami, ludzi od modeli, poprzez techników aż do grafików.

Dotyczy to każdej grupy, która jest zawarta w tym punkcie regulaminu:

26. W dziale można szukać/ubiegać się o:

• Game Mastera
  • Sponsora
  • Web Mastera
  • Grafika Serwerowego
  • Questera
  • Administratora/Moderatora Forum Serwerowego
  • Administratora/Moderatora TS3 Serwerowego
  • Hostera
  • Client Mastera
  • Technika
  • Video Mastera
  • Testera
  • YouTubera
  • Pomysłodawcę
  • Map Makera

Tematy, w których jest ewidentny(lub mniej ewidentny) handel są od razu ukrywane i wyrzucane do kosza a autor dostaje bana.

Według tego co napisałem wyżej - Neutral z przychylnością na nie.

Oczywiście to tylko moje zdanie, każdy może mieć swoje.

Opublikowano

Nie wiem z czym Ty się spotykasz, ale ja jako administrator serwera dobrze wiem na czym się to opiera.
Czego oczekuje w zamian > PW.
PW > No to tyle i tyle hajsiku musisz podsypać.

Tyle w temacie.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Nie wiem z czym Ty się spotykasz, ale ja jako administrator serwera dobrze wiem na czym się to opiera.

Tyle w temacie.

Na takiej samej zasadzie wszystkie te grupy od technika przez map makera po grafika - tak jak napisałem wyżej.

Jedni chcą GM a drudzy kasę.

To co się dzieje na PW to już bardziej sprawa prywatna, tematy w dziale tak jak pisałem - wywalamy.

PW - prywatna wiadomość.

Opublikowano

Tyle w temacie.

PW również można raportować.

Co do sugestii, decyzja należy do lidera działu. Nam tu chyba nic do tego.

Opublikowano

Sytuacja wygląda tak, że aktualnie bardzo łatwo idzie ominąć ten punkt regulaminu, a tego podpunktu zakazać nie możemy, bo to będzie nie fair w stosunku do reszty "grup".

To, czy temat zostaje czy ląduje w koszu zależy od oceny moderatora - jest o tym specjalny punkt w regulaminie.

Niewykluczone, że w niedalekiej przyszłości regulamin ten jak i sam dział przejdzie sporą modernizację. W obecnym momencie nic innego zrobić nie mogę.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Co do tematu to musielibyśmy usunąć MapMakerów, bo też mogą za hajs, graficy np. nie chcą być GMami to też zrobią grafikę za hajs.

Oczywiście nie.

Opublikowano

Nie

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano

Co do tematu to musielibyśmy usunąć MapMakerów, bo też mogą za hajs, graficy np. nie chcą być GMami to też zrobią grafikę za hajs.

Oczywiście nie.

Opublikowano

Nie.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...