Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMD FX-8350 VS Intel Core i5 4590

CeTiSeK

AMD FX-8350 VS Intel Core i5 4590  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. AMD FX-8350 VS Intel Core i5 4590

• AMD FX-8350
      2
    • Intel Core i5 4590
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Który procesor wybrać AMD FX-8350 X8 4,0GHz + chłodzenie bo jak co do czego to będę kręcił :) VS Intel Core i5 4590 X4 3,3GHz.

Za pomoc  góry dziękuje.

slgbil.jpg

Opublikowano

Zaden?

W tej cenie bralbym:

i5 4690k

i5 4760k

Ten intel jest taki sredniawy.

Amd odpada, nie dosc ze po oc potrzebuje zasilacza 800W, to na dodatek grzeje sie jak grzejnik elektryczny. Poza tym FX'y nie są do gier!

Opublikowano

:(

Mi się podoba ten FX a co do zasilacza i tak będę miał 750W lub 800W :) A jakoś mój pierwszy komputer był budowany na AMD i się bardzo dobrze miewał przez 6 lat niezłego użytkowania :D A co do podkręcenia to takie 4,3 do max 4,5 GHz starczy xD a i tak nie będę grał w tak wymagające gry :)

slgbil.jpg

Opublikowano

Incore ile zasilacza napisałeś?! Chyba ci się TDP z poborem prądu pomyliło bo też w watach się wyraża... A jeśli chodzi o wybór to ja mam takie zdanie: Sercem za AMD, ale rozumem ze Intelem. W grach wydajniejszy Intel. W zastosowaniach ala-profesjonalnych - AMD. Chociaż kolega ma FX-8320 mocno podkręconego i wyniki w grach były zadowalające.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Jak do gier, to nawet nie patrz na AMD, w grach w większości są na poziomie i3. AMD nie są złe, po prostu są nie opłacalne. No chyba, że mówimy tu o jakiejkolwiek pracy, to zrodziłaby sie dyskusja. Zastanów sie nad dopłaceniem do i5 4690k. Podkrecisz go ładnie, będzie wydajniejszy od obu propozycji. Do oc niezbędny cooler

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...