Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do was

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

wiem że to głupio zabrzmi , że jestem tylko dzieckiem. ale chciałem się was zapytać na jaki kierunek ogolnie pojsc.

Mam zamiar iść do technikum elektronicznego i chciałbym abyście mi coś polecili

+ jeżeli to , to dlaczego

Jestem nieogarniętym człowiekiem :/

Opublikowano

Idź na to czym się interesujesz ;-) Polecam ci technik informatyk/technik elektronik, sam kształcę się na elektronika, ale jeśli nigdy cię do tego nie ciągneło ani jakoś nie interesowało to lepiej idż już do liceum, ten zawód będzie już z tobą do końca życia i pasobało by żebyś miał satysfakcje z wykonywanego zawodu. Jeśli chodzi o informatyka i elektronika to są to zawody które w pewnym miejscu się spotykają, mam kumpla na informatyce i oni robią praktycznie to samo co my(przynajmniej z teoretycznych rzeczy). Zastanów się dobrze co chcesz robić zanim wybierzesz jakąś szkołę, znam kilka osób(nawet mam takie w klasie) które poszły do danej szkoły tylko po to żeby w ogóle gdzieś chodzić a nie dla tego że jakoś tego chciały.

PS: Dodam jeszcze że informatycy i elektronicy nie mają problemów ze znalezieniem pracy jeśli tylko są dobrze wykształceni.

Btw.: Nie pamiętam kiedy się składa papiery więc tak zapytam z ciekwości, czy wybierasz już teraz czy dopiero za rok/kilka lat?

76561198053546969.png

Opublikowano

Jak nie wiesz gdzie iść to idź tam, gdzie jest najwięcej o tym, czym sie interesujesz. jak nie wiesz, czym sie interesujesz to... zacznij czytać książki, gazety, czasopisma. szybko wyłapiesz to, co ci najlepiej podchodzi. Może to nawet nie będzie nic z przedmiotów technicznych.

To tak jak z pracą. Nie problem znaleźć robotę, ale znaleźć taką, którą sie lubi, która na prawde interesuje to zupełnie inna sprawa. Do szkoły jak i do pracy trzeba chodzić z przyjemnościa a nie z obowiązku.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Idź na to czym się interesujesz ;-) Polecam ci technik informatyk/technik elektronik, sam kształcę się na elektronika, ale jeśli nigdy cię do tego nie ciągneło ani jakoś nie interesowało to lepiej idż już do liceum, ten zawód będzie już z tobą do końca życia i pasobało by żebyś miał satysfakcje z wykonywanego zawodu. Jeśli chodzi o informatyka i elektronika to są to zawody które w pewnym miejscu się spotykają, mam kumpla na informatyce i oni robią praktycznie to samo co my(przynajmniej z teoretycznych rzeczy). Zastanów się dobrze co chcesz robić zanim wybierzesz jakąś szkołę, znam kilka osób(nawet mam takie w klasie) które poszły do danej szkoły tylko po to żeby w ogóle gdzieś chodzić a nie dla tego że jakoś tego chciały. PS: Dodam jeszcze że informatycy i elektronicy nie mają problemów ze znalezieniem pracy jeśli tylko są dobrze wykształceni. Btw.: Nie pamiętam kiedy się składa papiery więc tak zapytam z ciekwości, czy wybierasz już teraz czy dopiero za rok/kilka lat?

dopiero za 2 lata , i tak interesuję mnie informatyka a zwłaszcza chyba grafik

Jestem nieogarniętym człowiekiem :/

Opublikowano

dopiero za 2 lata , i tak interesuję mnie informatyka a zwłaszcza chyba grafik

To idź w tym kierunku na grafikę komputerową :P

Opublikowano

Technikum elektronicznego ale czy na elektronika bo nie wypowiedziałeś sie jasno.

Nie jestem na elektroniku, tylko na mechatroniku. Ogólnie 1 rok elektrycy, elektronicy,mechatronicy mają podobne przedmioty. Jeśli jesteś dobry z matmy do jak najbardziej polecam jeśli nie to nie dasz sobie rady. 

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...