Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telewizor jako 2-gi monitor do laptopa

Vergilek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć czy mój laptop by dał rade do udzwignac dodatkowy monitor w postaci telwizora

Spec. Laptopa
Procesor: Intel Pentium Dual CPU T3400 2.16GHz
Ram:2GB
K. Graficzna: Nvidia GeForce 9500M G

System: Windows Vista 32 bit

@Edit
Zasilacz: 100-240V 50-60Hz

Spec. Telewizora

technologia wykonania LCD

typ podświetlenia LED

format obrazu 16:9

przekątna ekranu 23 cali

rozdzielczość nominalna 1920 x 1080 piksele

częstotliwość 50Hz Hz 

Full HD tak

jasność 250 cd/m²

kontrast 1000000:1

czas reakcji plamki 14 ms

obsługiwane systemy stereo Nicam głośniki tak możliwość podłączenia głośników zewn. tak

gniazda wejściowe 1x USB, 1x Euro-Scart, D-Sub 15 pin, antenowe, 1x Composite, 1x Component
 Intel WiDi nie

Wi-Fi nie

możliwość podłączenia komputera pc tak

czytnik kart pamięci nie

I Jeżeli nie mam wejscia hdmi w laptopie to jest jakaś przejsciowka umozliwiajaca polaczenie tego telewizora z moim laptopem ?

Jezeli czegos brakuje w specyfikacji telewizora to : http://www.x-kom.pl/p/80153-telewizor-lcd-23-toshiba-23el933g-led.html

Opublikowano

każdy laptop obsłuży monitor/telewizor o ile ma wyjście czy to VGA, HDMI czy jakiekolwiek inne

wiadomo , monitor  / TV musi mieć takie same , jak nie ma to szukaj sobie przejściówek w sklepie

czyli pytanie o taką głupotę jest raczej  zbędne, podłączenie laptopa ( oczywiście kablem do TV czy monitora )  w sumie wymaga minimum inteligencji ( wtyczki naprawdę trudno pomylić i nie ma znaczenia które gniazda w kablu byle pasowało ) bo od razu działa ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A mam jeszcze takie pytanie jak bardzo podloczenie drugiego monitora czy tak jak teraz telewizora obciaży mojego lapka ? I czy na tym telewizorze dalo by rade grac w lola ? http://allegro.pl/hd25-kabel-vga-hdmi-3m-gold-full-hd-d-sub-vga-hdmi-i4394874752.html czy taka przejsciowka by pasowala ? Pytam bo cena jest chyba wyjatkowo niska jak patrzalem na sklepach do od 50zł do 220 nawet

Opublikowano

Tak, może być taki kabel do przesyłania samego obrazu, ponieważ VGA nie przesyła dźwięku, dlatego pozostaje Ci granie na głośnikach z lapka, słuchawkach lub jakiegoś zestawu audio podłączonego pod Jack'a.

Taki kabel jaki podałeś też nadal używam i jest ok.

Szczerze, to prawie tego nie odczujesz, jeśli chodzi o wydajność, skoro ja na o wiele gorszym laptopie miałem TV podłączony i też grałem, różnica była tak marginalna, że zauważysz ją tylko w programach testujących.

Opublikowano

Tak, może być taki kabel do przesyłania samego obrazu, ponieważ VGA nie przesyła dźwięku, dlatego pozostaje Ci granie na głośnikach z lapka, słuchawkach lub jakiegoś zestawu audio podłączonego pod Jack'a.

Taki kabel jaki podałeś też nadal używam i jest ok.

Szczerze, to prawie tego nie odczujesz, jeśli chodzi o wydajność, skoro ja na o wiele gorszym laptopie miałem TV podłączony i też grałem, różnica była tak marginalna, że zauważysz ją tylko w programach testujących.

Boże wybacz temu człowiekowi bo on nie wie co czyni.

Po 1. podejrzany jest fakt że ten kabel nie ma konwertera (HDMI - Sygnał Cyfrowy, D-SUB/VGA - sygnał analogowy)

Po 2. używając kabla VGA/D-SUB dużo tracisz na wyglądzie obrazu, gdyż karta graficzna musi przekonwertować sygnał cyfrowy do analogowego a monitor z powrotem z analogowego do cyfrowego

Po 3. do 2 monitorów musisz mieć więcej GDDR i lepszą wydajność karty graficznej! Ale LOL Jest na tyle mało wymagającą grą że FPS spadnie o ~5 FPS. 

Opublikowano

nic prawie nie spowalnia, obrazem zajmuje się układ graficzny w sumie to identyczne wyjście z karty graficznej

wiadomo TV może mieć większą rozdzielczość niż matryca laptopa i to tylko ma wpływ na wydajność

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...