Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Redstone - sygnał staje..

wojas666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, ale od początku...

Stworzyłem ogromny mechanizm redstone składający się z przekaźników, ostatni przekaźnik znajduje się około 1000 pól od przełącznika, chodzi tutaj o zegar działający około 10 min jednocześnie wysyłający ostrzeżenia do budynku głównego. Wszystko ok, do budowy włączyłem cały mechanizm, kiedy skończyłem chciałem wyłączyć, czekam i czekam 10-15min nic, więc lecę zobaczyć co się stało. doleciałem do pewnego punktu mechanizmu, sygnał stanął, więc robię reset i to samo.. Jakieś pomysły? 

Opublikowano

Minecraft nie trzyma całej mapy w pamięci więc gdy redstone dotrze do miejsca gdzie mapa nie jest załadowana to się buguje i zatrzymuje. Możesz wgrać jakiś mod dodający Chunk Loadery lub jakiś plugin (jeśli to serwer)

Opublikowano

server, bukkit 1.5.2 czy jakoś tak wersja się nazywa, gramy sobie z kolegami od czasu do czasu, co do pluginu ( skoro to server ) można prosić poradnik do tej wersji? 

Opublikowano

Mechanizm nie może być bardzo daleki, ponieważ jeśli nie widzisz redstona to zasięg nie łapie bo nie wykrywa tego urywka mapy.

286_1358270577_u303772.png

Opublikowano

Spróbuj, któregoś z tych pluginów:

ChunkLoader (załadują się wszystkie chunki więc serwer będzie zużywał więcej CPU i pamięci RAM, ale zarówno mechanizmy, piecyki itp. będą działać, nawet jeśli nie znajdujesz się w pobliżu danego chunka):

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/chunkloader/

Wireless Redstone:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/wireless-redstone/
3657428369.png
Opublikowano

zrobię jednak system od nowa w pionie, to chyba będzie najlepsze rozwiązanie :P

Do czego Ci taki system lagujący?

Z doświadczenia wiem że robienie czegoś takiego np. latarania morska której światło krąży w koło niej no wiecie jak prawdziwa to potężny lag dla serwa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...