Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiekszenie plynnosci gry

jestemsobie21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam gre the sims 3 ze wszystkimi dodatkami, gra sie strasznie zacina, szczegolnie kiedy kaze cos zrobic simowi, albo ruszam kamera. Dodatkowo tempa szybkiego (2) i superszybkiego (3) nie mozna uzywac - nic ono nie daje. Nie wspominajac juz o tempie (4). Nie da sie grac na tempie normalnym (1).

Prosze o pomoc co mam zrobic? Moze jakis program? Wylaczam wszystkie procesy jakie sa, probowalem nawet podkrecic karte graficzna do maksimum jakie jest (programem MSI Afterburner) i uzywalem GAMEBOOSTERA. Temperatura procesora w normie (podczas gry 69-70-71 stopni, wiatraczek chodzi cichuutko wiec jest dobrze)

Martwi mnie natomiast sprawa karty graficznej, bo ona nie ma wiatraczka tylko radiatorek, ktory jest strasznie goracy... Moze to przez to? Moze trzeba domontowac jakies chlodzenie?

Prosze o pomoc, i porade co mam zrobic? Co do zmian to obecenie nie moge za duzo wydac - stracilem prace i nie mam zbytnio srodkow na kupno nowego sprzetu.... Zastanawiam sie nad ewentualnym dodatkowym RAMEM albo dyskiem...

SPECYFIKACJA KOMPUTERA

Intel pentium

Nvidia gt6600 (nie wiem ile MB?!)

1 GB ram

Ps. Mam nadzieje ze to dobry dzial, jak nie to prosze przeniesc i przepraszam

Opublikowano

za mało ramu, no i grafika nawet nie mieszcząca się w minimalnych wymaganiach 

Pentium 4 2.4 GHz, 1.5 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 6800 lub lepsza), 6.1 GB HDD, Windows XP SP2/Vista SP1

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

1 ile masz hajsow na ulepszanie ?

2 podaj dokladne nazwy wszystkich czesci zasilacz mobo  procek itp

1. Tak jak pisalem wyzej - nie mam pracy, jestem na zasilku i ewentualny MAX jaki moge wydac to 20-30 złotych - czyli ewentualne 512 MB Ramu, albo 1024 MB, jezeli takowa pamiec znajde? O ile to cos w ogole da...

2. j.w. - nie bede zmienial

za mało ramu, no i grafika nawet nie mieszcząca się w minimalnych wymaganiach 

Miedzy karta 6600 a 6800 jest zasadnicza roznica - ta druga ma dwa razy wiecej pamieci i wyzsze taktowanie. Slyszalem ze k. graf. moze brac pamiec z RAM'u, kiedy jej brakuje? Czy to prawda / jak to uruchomic?

Ps. Karte podkrecam z 500/800 Mhz (karta/pamiec) na 600/950 Mhz ... Niby zwieksza sie ten FPS o jakies 2-3, ale jednak do tej magicznej trzydziestki brakuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...