Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu do gier za około 6200 złotych.

EN4X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy to będzie dobry zestaw do gier?

CPU : Intel Core I5-4690K (chciałbym podnieść na 4.2-4.4 GHz)
MOBO : MSI Z97-G43
COOLER CPU : Enermax ETS-T40 White
RAM : Crucial Ballistix 2x4GB 1800MHz CL9
CASE : BitFenix Colossus
PSU : Corsair RM 650W
HDD : WD Caviar Blue 1TB
FANS: 3x BitFenix Spectre Pro 140mm
GPU: Sapphire R9 290 VaporX lub PALIT GTX 780 Super Jet Stream
+ Nagrywarka i napęd DVD
Myszka - Razer Taipan
Klawiatura - Steelseries Apex
Monitor - DELL 21,5 cala Full HD, 8ms, model: DELL P2214H 

Opublikowano

Można lepiej. Jeśli chodzi o obudowę to myślałeś na Corsair Obsidian 750D ? Jest tańszy od tego Bitfenixa, świetnie wykonany i wysoce podatny na worklog. Mam i serdecznie polecam.

Do wyedytowania....

Gotowe. Postarałem się przy tym, nie ma co :) Jedynie ktoś inny Ci może myszkę inną doradzić, ale orientacyjnie cenę masz wliczoną (ja ze swojego A4techa X7 Oscar + podkładka X7 jestem bardzo zadowolony).

http://www.morele.net/inventory/info/stuRn/ :

- Bardzo wydajna karta graficzna ze świetnym chłodzeniem.

- Procesor do gier z odblokowanym mnożnikiem. Można podkręcać bo dobrze się komponuje z...

- ... płytą główną przeznaczoną do podkręcania. Ma chłodzoną sekcje zasilania i chipset oraz wspiera CF/SLI.

- Pamięć RAM z większym taktowaniem.

- Świetnie wykonany zasilacz XFX o mocy 650W (dobra jakość zarówno na zewnątrz jak i w środku) W pełni modularny.

- Genialna obudowa. Wykonana z bardzo wysokiej jakości materiałów. Format BigTower i bardzo dużo miejsca w środku. Osobiście polecam! (Można taniej ale widziałem że na tym Bitfenixie nie oszczędzałeś :) ) Dodatkowo 2 wentylatory 140mm (jeśli się pojawią od SPC to wymiana).

-  Koszta klawiatury i myszki wliczone. Jeśli chodzi o klawe to ja bym zostawił.

- Monitor o wysokiej jakości obrazu. Piękny wygląd, niski pobór prądu. (jak by się uparł to też można tańszy)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Te peryferia to muszą być takie drogie? Osobiście wolałbym wziąć coś tańszego, a za to większy monitor (21.5" to maluszki są) i ewentualnie gdzieś zmieścić i7 (niby do większości gier niepotrzebny, no ale może niebawem się przyda...)

Opublikowano

W tej cenie to już grzech nie brać i7 :)

EDIT: Chociaż nie bo jeszcze peryferia więc...

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...