Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Latrios.eu [Dedyk] [Easy]

Upss

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cała sprawa wygląda tak.

O godzine 2:24 administracja z innego serwera (Ktoś się domyśli) wbiła na serwer na koncie naszej administratorki Upss

Spytacie pewnie, jak to możliwe skoro pisaliśmy, że serwer dobrze zabezpieczony. Otóż Upss była również administratorką na serwerze tamtych osób, stąd mieli jej hasło. Błędem było to, że nie zrobiła oryginalnego hasła, co doprowadziło do tego a nie innego wydarzenia.

Ja jestem tak cholernie zdenerwowany, że miałem ją z teamu wyrzucić, no ale to też nie jest jej wina, nie mogliśmy tego przewidzieć.

Póki co, oczekujemy na Arrasha, wydzwaniałem do niego, pisałem - zero odezwu, pewnie śpi bo siedział do drugiej w nocy naprawiając bugi, gdy poszedł spać zaczęła się cała akcja.

Jest nam niezmiernie przykro za to, jak wyglądał start naszego serwera, nie spodziewaliśmy się aż takiej tragedii jaka się stała dziś w nocy.

Jednakże, jedno jest pewne... serwer na pewno nie zostanie wyłączony, będzie on caly czas funkcjonował, jedynie na co teraz czekamy to na Arrasha i wtedy zobaczymy co dalej.

Póki co dziękujemy wszystkim za to, że jesteście nadal z nami i chcecie dać Nam szanse. Obiecuje, że Was nie zawiedziemy i serwer będzie stał stabilnie.

Pozdrawiam,

harnaś.

Link do forum:

www.forum.latrios.eu

zapraszam do dyskusji tam najświeższe info, również tam znajdziecie link do TS-a. Jak tylko pojawią się jakieś informacje co i jak to automatycznie Was informuje.

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

Of i of będzie jak już pisałem harnasiek sobie zasłuzył na to tym co on robil innym serwerom...

Nie polecam :)

Ale... zaczekaj, skończysz już p********? Co on niby robił innym serwerom? To raczej administracja to robiła. Kto jest tak głupi i podał mu hasło? Sam jakbym dostał dane od tak bo chce sobie eq dać lub coś [nie w sprawie problemu etc] to bym zaraz wyjebał tego cały rynek. Bo czemu nie?

Wkurza już takie głupie pisanie, to są błędy administracji danego serwera a nie danej osoby, która do niego nie należała.

Ciulowo trochę się dzieje, ale życzę powodzenia i macie wytrwać.

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Cała sprawa wygląda tak.

O godzine 2:24 administracja z innego serwera (Ktoś się domyśli) wbiła na serwer na koncie naszej administratorki Upss

Spytacie pewnie, jak to możliwe skoro pisaliśmy, że serwer dobrze zabezpieczony. Otóż Upss była również administratorką na serwerze tamtych osób, stąd mieli jej hasło. Błędem było to, że nie zrobiła oryginalnego hasła, co doprowadziło do tego a nie innego wydarzenia.

Ja jestem tak cholernie zdenerwowany, że miałem ją z teamu wyrzucić, no ale to też nie jest jej wina, nie mogliśmy tego przewidzieć.

Póki co, oczekujemy na Arrasha, wydzwaniałem do niego, pisałem - zero odezwu, pewnie śpi bo siedział do drugiej w nocy naprawiając bugi, gdy poszedł spać zaczęła się cała akcja.

Jest nam niezmiernie przykro za to, jak wyglądał start naszego serwera, nie spodziewaliśmy się aż takiej tragedii jaka się stała dziś w nocy.

Jednakże, jedno jest pewne... serwer na pewno nie zostanie wyłączony, będzie on caly czas funkcjonował, jedynie na co teraz czekamy to na Arrasha i wtedy zobaczymy co dalej.

Póki co dziękujemy wszystkim za to, że jesteście nadal z nami i chcecie dać Nam szanse. Obiecuje, że Was nie zawiedziemy i serwer będzie stał stabilnie.

Pozdrawiam,

harnaś.

Link do forum:

www.forum.latrios.eu

zapraszam do dyskusji tam najświeższe info, również tam znajdziecie link do TS-a. Jak tylko pojawią się jakieś informacje co i jak to automatycznie Was informuje.

Oj to teraz jeszcze przepros za to ze byles taki madry ze serwer nie bedzie mial problemow haha

I myslisz ze jestes lepszy od innych? rozwalales inne serwery i na co ty liczysz? ze twoj przetrwa?

I nie pierdol o jakims hasle itp tylko sie przyznaj do dziur w bazie i ze nie dacie tego rady ogarnac taka jest prawda...

Nie polecam.

Opublikowano

Oj to teraz jeszcze przepros za to ze byles taki madry ze serwer nie bedzie mial problemow haha

I myslisz ze jestes lepszy od innych? rozwalales inne serwery i na co ty liczysz? ze twoj przetrwa?

I nie pierdol o jakims hasle itp tylko sie przyznaj do dziur w bazie i ze nie dacie tego rady ogarnac taka jest prawda...

Nie polecam.

Dziury to są jedynie w twoim małym mózgu, skończ pierdzielić głupoty. Widze, masz nazwe serwera w nicku, dobrze wiedzieć.

Żadnego serwera nie rozwaliłem, nasłuchałeś się jakiś głupot i teraz pieprzysz na prawo i lewo, weź skończ człeku się pogrążać.

Nie odpowiadaj już na ten post bo i tak Ci nie odpowiem, zbyt marny jesteś.

1758318.jpeg

Opublikowano

Dziury to są jedynie w twoim małym mózgu, skończ pierdzielić głupoty. Widze, masz nazwe serwera w nicku, dobrze wiedzieć.

Żadnego serwera nie rozwaliłem, nasłuchałeś się jakiś głupot i teraz pieprzysz na prawo i lewo, weź skończ człeku się pogrążać.

Haha ja marny? ja mam mały mózg ? ja sie pogrążam? 

Kto sie tu pogrąża? kto sie w prezce chwalil ze serwerowi nic nie grozi ? Ty pierdolisz glupoty jaki to ty nie jestes pro, jaki ty nie jestes zajebisty i tak dalej, a prawda jest taka ze jestes smieciem, 1 malusi problem ze wam sie na serwer wjebali i juz na forum placzesz ze to haslo zgadli haha miałbys troszke honoru i sie przyznal...

Odpisalem bo moge a to ze ty nie odpowiesz to mam w dupie bo twoje zdanie dla mnie znaczy tyle co nic.

Sobie czekaj na technika i ogarniajcie ale ja ci radze posiedziec do 2/3 w nocy i pilnowac serwa :)

I nie masz co raportowac bo to nie jest groźba to tylko taka rada :)

Opublikowano

Nie?

Deila.pl - Wasza zasluga.

Aline2 - Twoja zasluga.

To takie dwa przypomniane na szybko...

Jestes zerem, masz zrabana reputacje, tak wiec nie wiem po co ty sie w ogole pchasz jeszcze do tworzenia serverow.

A co do upss.. No coz, skoro jest taka "inteligentna" to owszem, jej / wasza wina, a nie "nie moglismy tego przewidziec".

Przez harnaska w teamie oraz taki start nie ma po co czekac na server.. jesli w ogole uda im sie kiedys go jeszcze odpalic to nie bedzie wiecej jak setki graczy ^_^

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Nie polecam.

Tej, a ty tu jakimś bossem jesteś? Taki troche hackjer, dziury o_O nie! proszę tylko nie dziury! Tylko nie hakuj proszę no proszę! [cry]

Piszesz że rozwalał inne serwery, napisałem ci już skończ p********, to admini dawali mu dane więc why not? przeczytaj co napisałem u góry.

Aaa, proszę tylko nie hakuj innych serwerów dziurami. Harnaś nie ma sam takich pro elo umiejętności, żeby rozwalić jakikolwiek serwer. [takich jak ty, haker... dziury itp]

Aa, tak pogrążasz się, bo większość administracji jakichkolwiek serwerów ma beke z takich hakerów jak ty.

Btw. płaczesz że harnaś niby 'rozwalał' inne serwery, a równocześnie napisałeś że robisz to samo. [i tak chyba 10latek by ci w te bajki uwierzył]

Zapraszam do mojej bazy, ja mam koleiny.

A mam pytanko co do samego tematu, na jakim game działa serwer?

Opublikowano

Tej, a ty tu jakimś bossem jesteś? Taki troche hackjer, dziury o_O nie! proszę tylko nie dziury! Tylko nie hakuj proszę no proszę! [cry]

Piszesz że rozwalał inne serwery, napisałem ci już skończ p********, to admini dawali mu dane więc why not? przeczytaj co napisałem u góry.

Aaa, proszę tylko nie hakuj innych serwerów dziurami. Harnaś nie ma sam takich pro elo umiejętności, żeby rozwalić jakikolwiek serwer. [takich jak ty, haker... dziury itp]

Aa, tak pogrążasz się, bo większość administracji jakichkolwiek serwerów ma beke z takich hakerów jak ty.

A mam pytanko co do samego tematu, na jakim game działa serwer?

Czy ja gdzieś wspomniałem że ja " hakjer " ?  On nie rozwalał serwerów? On dostawał pasy? to masz złe info ale ja Cie informować nie będę bo ciebie nawet nie znam, ale widząc że bronisz tego śmiecia mam prawo twierdzić że jesteś jego przydupasem (lajkuje ci posty bo go bronisz ? jakie to romantyczne, hiii hii) Czy ja jestem bossem? przeczytaj moje odpowiedzi jeszcze raz ze zrozumieniem i znajdź tam tekst w którym tak napisałem.

Opublikowano

Czy ja gdzieś wspomniałem że ja " hakjer " ?  On nie rozwalał serwerów? On dostawał pasy? to masz złe info ale ja Cie informować nie będę bo ciebie nawet nie znam, ale widząc że bronisz tego śmiecia mam prawo twierdzić że jesteś jego przydupasem (lajkuje ci posty bo go bronisz ? jakie to romantyczne, hiii hii) Czy ja jestem bossem? przeczytaj moje odpowiedzi jeszcze raz ze zrozumieniem i znajdź tam tekst w którym tak napisałem.

[beka]Tak, jestem jego przydupasem[/beka]

Zanim coś napiszesz, sam sprawdź co napisałeś. Proszę cytat baranie:

Haha ja marny? ja mam mały mózg ? ja sie pogrążam? 

Kto sie tu pogrąża? kto sie w prezce chwalil ze serwerowi nic nie grozi ? Ty pierdolisz glupoty jaki to ty nie jestes pro, jaki ty nie jestes zajebisty i tak dalej, a prawda jest taka ze jestes smieciem, 1 malusi problem ze wam sie na serwer wjebali i juz na forum placzesz ze to haslo zgadli haha miałbys troszke honoru i sie przyznal...

Odpisalem bo moge a to ze ty nie odpowiesz to mam w dupie bo twoje zdanie dla mnie znaczy tyle co nic.

Sobie czekaj na technika i ogarniajcie ale ja ci radze posiedziec do 2/3 w nocy i pilnowac serwa :)

I nie masz co raportowac bo to nie jest groźba to tylko taka rada :)

Wiesz, czy to nie jest groźba czy nie to już nie ty jeden decydujesz, ale tak piszesz jakbyś to każdemu rozpierdalał serwery.

Ciekawe, pierdolisz takie głupoty wyssane z palca, czy Maciej z TVN Meteo powiedział ci że to przez dziury?

Wiesz wgl nie ma czegoś takiego jak dziury, tym bardziej w metinie. No może w maincraft się znajdą jakieś tam dołki czy jak to, ale tu raczej nie.

Tak, on dostawał dane i mam dobre info, wiem nie co więcej i wręcz jestem pewien że harnaś nie rozwalił by nikomu sam serwera [jakby miał taki plan np się włamać] bo po prostu by sobie nie poradził.

Tak właśnie wypowiadasz się jakbyś rządził w metinie wszystkimi serwerami. Pomysł czasem co piszesz, a info masz lekko z dupy. Kończę zaśmiecać prezentacje i przepraszam za spam, a co do tego 'jestem przydupasem' to po prostu lubię czasem zwalczać tak ułomnych ludzi jak ty.

# top - mam parę pytań:

strona serwera będzie zmieniana?

będą ciekawe aktualizacje, a bynajmniej wgl one będą?

To by było na tyle.

Opublikowano

[beka]Tak, jestem jego przydupasem[/beka]

Zanim coś napiszesz, sam sprawdź co napisałeś. Proszę cytat baranie:

Wiesz, czy to nie jest groźba czy nie to już nie ty jeden decydujesz, ale tak piszesz jakbyś to każdemu rozpierdalał serwery.

Ciekawe, pierdolisz takie głupoty wyssane z palca, czy Maciej z TVN Meteo powiedział ci że to przez dziury?

Wiesz wgl nie ma czegoś takiego jak dziury, tym bardziej w metinie. No może w maincraft się znajdą jakieś tam dołki czy jak to, ale tu raczej nie.

Tak, on dostawał dane i mam dobre info, wiem nie co więcej i wręcz jestem pewien że harnaś nie rozwalił by nikomu sam serwera [jakby miał taki plan np się włamać] bo po prostu by sobie nie poradził.

Tak właśnie wypowiadasz się jakbyś rządził w metinie wszystkimi serwerami. Pomysł czasem co piszesz, a info masz lekko z dupy. Kończę zaśmiecać prezentacje i przepraszam za spam, a co do tego 'jestem przydupasem' to po prostu lubię czasem zwalczać tak ułomnych ludzi jak ty.

# top - mam parę pytań:

strona serwera będzie zmieniana?

będą ciekawe aktualizacje, a bynajmniej wgl one będą?

To by było na tyle.

Po raz kolejny nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojej odpowiedzi (może jesteś ułomem, nie wnikam) ale zapytałem czy ja gdzieś napisałem że jestem hakjerem ?

Druga sprawa dałeś cytat tego co napisałem nie będe go cytował bo wiesz o co chodzi i powiedz mi gdzie tam napisałem że ' JA " mam zamiar im cos robić czy coś ? Odpowiedz mi na to ...

Top. 

Skąd zatruty miecz dropne ? 

Opublikowano

Cześć, witajcie, siema, elo.

Jak sprawa wygląda z serwerem doskonale wiecie.

Niestety, pech chciał, że jest brak backupa i musimy zarobić całkowity restart.

Wiemy, że wielu z Was miało już ekwipunki dobre i tak dalej ale nic na to nie poradzimy. Nie możemy tez usunąć wszystkiego co zostało zrobione przez ten pseudo włam bo zajełoby nam to pare dni.

Oficjalnie? Start maksymalnie odbędzie się o 18, może wcześniej.

Poprawiamy wszystkie błędy jakie napotkaliście typu grota, brak bossów czy dungeony. Zobaczymy ile się zejdzie, max do 18 się wyrobimy.

Dzięki za wszystko i pozdrawiam smile.png

Sm oczywiscie beda zwrócone itp a po wszystkim damy Wam raty na 12 godzin.

Tymczasem zapraszam na forum serwera.

http://www.forum.latrios.eu

1758318.jpeg

Opublikowano

NIE POLECAM TEGO GÓWNA PADNIE TAK SZYBKO JAK POWSTAŁO xD

Nie musisz polecać , już padło. Restart serwera i znowu od zera .Na serwie na początku podstawowe błędy typu niedziałająca dolina, v2 , av2. Poźniej brak dropu z metinów, bossów . Serdecznie nie polecam , nie warto tracić czasu na ten serwer . 

Opublikowano

Cześć, witajcie, siema, elo.

Jak sprawa wygląda z serwerem doskonale wiecie.

Niestety, pech chciał, że jest brak backupa i musimy zarobić całkowity restart.

Wiemy, że wielu z Was miało już ekwipunki dobre i tak dalej ale nic na to nie poradzimy. Nie możemy tez usunąć wszystkiego co zostało zrobione przez ten pseudo włam bo zajełoby nam to pare dni.

Oficjalnie? Start maksymalnie odbędzie się o 18, może wcześniej.

Poprawiamy wszystkie błędy jakie napotkaliście typu grota, brak bossów czy dungeony. Zobaczymy ile się zejdzie, max do 18 się wyrobimy.

Dzięki za wszystko i pozdrawiam smile.png

Sm oczywiscie beda zwrócone itp a po wszystkim damy Wam raty na 12 godzin.

Tymczasem zapraszam na forum serwera.

http://www.forum.latrios.eu

Był niestety mały fail, ale wszystko wróci do normy.

Zostanie wszystko poprawione i widzimy się po odpaleniu serwera.

Wszystkie SM zostaną zwrócone tak jak to administracja napisała :)

Opublikowano

Cała sprawa wygląda tak.

Pozdrawiam,

harnaś.

Link do forum:

www.forum.latrios.eu

Tak jak przewidywałem.

Jeśli administrator serwera nie przestrzega podstawowych zasad bezpieczeństwa, to jak my możemy czuć się bezpiecznie (a właściwie nasze konta)?

Cóż, start nie wyszedł. Mimo, że to on ma zrobić pierwsze "ŁaŁ" dla serwera.

Sety kompletnie do siebie nie pasują. W biologu nic nowego. Tak samo jak w raidach. Żadnych nowych map.

Nie wspominając o niektórych mountach, czy PET'ach.

A kończąc na stronie technicznej serwera. Z mojej strony - nie polecam.

Spodziewałem się czegoś lepszego.

Pozdrawiam.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...