Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy na moim kompie mogę zwiększyć fps'y ?

ChlopzMazur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Mam problem z FPS'ami w Minecraft'cie.Mam zaledwie 30 fps'ów :(. A chciałbym mieć te 60 fps'ów lub więcej ( wiadomo każdy chce 120 co najmniej ;/ )

Chciałbym jeszcze, żeby mój komputer udźwignął shadersy jakieś słabsze lub lepsze  :)

Mój Komputer :

Procek: AMD A4-4000 3.0 GHz + układ graficzny AMD Radeon HD 7480D 720 MHz

RAM: 4 Gb 1600 DDR3

Dysk: SSD 120 Gb

System: Win 7 Pro 64 bit

PS Myśłę, że to może być wina systemu

Z góry dzięki Chłop z Mazuz

@1361622928-U485574.pngref

@1361622928-U485574.pngref

Opublikowano

1. Zaktualizuj pliki Minecraft, abyś miał czystą daną wersję jakiej używasz.

2. Zainstaluj moda Optifine (po pobraniu PPM, Otwórz za pomocą -> Java i naciśnij przycisk Install)

https://optifine.net/downloads

Jeśli nie umiesz skonfigurować, to napisz - pomogę.

3. Zmień profil wydajności w Opcjach Zasilania na "Wysoka wydajność"

4. Jeśli się nie boisz możesz spróbować podkręcić kartę/procesor, oczywiście na własną odpowiedzialność

4. Masz mało RAMu, ale można spróbować przydzielić 2GB dla Minecrafta

5. W panelu sterowania NVIDIA da się ustawić dla danego procesu oddzielne ustawienia, i jest pozycja Oszczędzenie energii, którą można zmienić na Maksymalna wydajność.

Poszukaj, pewnie w panelu AMD jest podobnie (nie mam komputera z ich kartą w domu).

3657428369.png
Opublikowano

Możesz spróbować również programu Game Booster powinien trochę przyspieszyć twój komputer

Nie wiem jednak czy będzie to konieczne po zastosowaniu rad posta wyżej , ale zawsze możesz spróbować.

Opublikowano

Polecam Game Booster 2 i pobrac zyczu tam masz gotowy optifine.Wylacz animacje w opcjach itp i grafike i masz 60 fps ja tak mialem z 30 mi wskoczylo 60.Tylko wylacz jakies niepotrzebne animacje i ogolnie grafe w opcjach

Opublikowano

Optifine Ci pomoże + usuń chmury i animacje chodzenia i po baw się chunkami i renderowaniem świata.

286_1358270577_u303772.png

Opublikowano

Defragmentacja dysku, program "odkurzacz", usunięcie zbędnych programów, zamykanie zbędnych programów podczas gry.

W dodatku nie rozumiem, po co ci +60fps, jesli w większości (dużej większości) przypadków monitory są w stanie ukazać nam max 60 fps, nie więcej :D

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Defragmentacja dysku, program "odkurzacz", usunięcie zbędnych programów, zamykanie zbędnych programów podczas gry.

W dodatku nie rozumiem, po co ci +60fps, jesli w większości (dużej większości) przypadków monitory są w stanie ukazać nam max 60 fps, nie więcej :D

Może różnicy nie zobaczysz, ale poczujesz mając te 60fps'ów, a 120. Chyba, że to ja mam oczy sokoła xD

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...