Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc

sculy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam proszę was o pomoc i wyrażenie opinii ( nie wiem czy dobry dział :/ ) Czy kupował ktoś artykuły rtv typu. monitor, telewizor w Tesco? Jak tam jest z gwarancją itd? Proszę was o opinie ;)

Opublikowano

Gwarancja spoko, problemów nie robią, ale do marketów w stylu Tesco idą sprzęty stare, których już nikt nie kupuje. Robią promocję i wyprzedają starocie z magazynów. No i sporo rzeczy w marketach jest droższe niż to samo w sklepach komputerowych, nie wspominając już o internecie.

Opublikowano

Bo trafiłem na promocję monitora Aoc e2243fw2 za 250zł i nie wiem czy brać. Możesz mi coś powiedzieć na temat tego monitora jaki on jest jeśli wiesz, bo ja jestem w tym zielony. A druga sprawa czy opłaca się tam ten monitor za tą cenę kupić?

Opublikowano

Jak za 250 złotych to nie jest źle. Co prawda monitor w internecie praktycznie nie do kupienia, dlatego tak jak mówiłem - wyprzedają zapasy magazynowe, ale FullHD 21.5" z nowych za 250 to dobra oferta. Normalnie taki rozmiar i rozdzielczość zaczynają się od około 350, także jak taki rozmiar Ci wystarczy to ja bym brał.

Opublikowano

Zależy ile masz kasy. Jak lubisz oglądać dużo filmów i zależy Ci na lepszej jakości obrazu no to zdecydowanie BenQ. Bo ten AOC ma matrycę TN, a na TN przy oglądaniu filmów najlepiej jest siedzieć na wprost ekranu, bo jak usiądziesz nawet lekko z boku to pół ekranu Ci się czarne zrobi z takiej perspektywy, co jest trochę męczące. No ale jak nie ma kasy to AOC za taką cenę wygląda jak najbardziej ok.

Opublikowano

Zależy ile masz kasy. Jak lubisz oglądać dużo filmów i zależy Ci na lepszej jakości obrazu no to zdecydowanie BenQ. Bo ten AOC ma matrycę TN, a na TN przy oglądaniu filmów najlepiej jest siedzieć na wprost ekranu, bo jak usiądziesz nawet lekko z boku to pół ekranu Ci się czarne zrobi z takiej perspektywy, co jest trochę męczące. No ale jak nie ma kasy to AOC za taką cenę wygląda jak najbardziej ok.

Powiedz mi proszę: Do gier kupić monitor TN czy VA

Opublikowano

Zależy o jakim budżecie rozmawiamy. Jeśli do 1000 złotych to lepiej IPS/VA. Niby trochę wolniejsza matryca, ale za to lepsze jakościowo odwzorowanie kolorów i lepsze kąty widzenia. TN ma szybszy czas reakcji, no ale gorsze kąty widzenia i odwzorowanie kolorów.

Powyżej 1000 złotych to już można dyskutować. Bo są do wyboru albo bardzo dobre jakościowo IPS/VA, ale z odświeżaniem 60 Hz lub TN, ale z odświeżaniem 144 Hz. Przy mocnej maszynie, która ma służyć stricte do grania (komputer za 5+ kafli za samo pudło) to chyba bym się prędzej zdecydował na TN 144 Hz, bo sprzęt będzie w stanie to wykorzystać.

Opublikowano

Zależy o jakim budżecie rozmawiamy. Jeśli do 1000 złotych to lepiej IPS/VA. Niby trochę wolniejsza matryca, ale za to lepsze jakościowo odwzorowanie kolorów i lepsze kąty widzenia. TN ma szybszy czas reakcji, no ale gorsze kąty widzenia i odwzorowanie kolorów.

Powyżej 1000 złotych to już można dyskutować. Bo są do wyboru albo bardzo dobre jakościowo IPS/VA, ale z odświeżaniem 60 Hz lub TN, ale z odświeżaniem 144 Hz. Przy mocnej maszynie, która ma służyć stricte do grania (komputer za 5+ kafli za samo pudło) to chyba bym się prędzej zdecydował na TN 144 Hz, bo sprzęt będzie w stanie to wykorzystać.

do 400zł.....

Znalazłbyś mi jakiś monitor w tej cenie?

Do gier typu SimCity, Battlefield 3, PlanetSide 2. Moja karta graficzna obsługuje D-SUB (15), DVI-D i m-HDMI.

Nie zależy mi na kontach widzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...