Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna sytuacja

Pokplas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam internet 10 MB z neostrady (teraz chyba orange). Kiedy uzytkowalem komputer sciagnalem jakas aplikacje speedbit video accelerator zeby przyspieszyc troche filmy na YT lecz avast wykryl mi w tym wirusa wiec usunalem, ale bylo ciezko bo wyskakiwalo ze cos z tego korzysta. No ale wkoncu sie udalo, pozniej wyswietlila mi sie wazna aktualizacja avasta. Zaktualizowalem i zrestartowalem komputer bo avast tego wymagal. Po restarcie komputera kiedy chcialem włączyć przeglądarke pisze, że nie ma połączenia z internetem, a tak jakby jest, ponieważ w tej ikonce w trayu pisze, ze polaczono wiecej odebranych pakietow niz wyslanych, ale nie da sie z niczego co wymaga internetu korzystac (gier online, przegladarki itp.) Co najdziwniejsze posiadam router, ktory rozdziela internet na drugi komputer i laptop.
Oba stacjonarne są połączone kablem a laptop przez wifi. Wszystkie inne komputery mają internet, więc chyba jakiś problem z tym komputerem stacjonarnym.

Informacje:
Windows 8.1 64bit
internet: 10MB neostrada

Probowalem np.
reset routera,
reset routera do ustawien fabrycznych i ponowna konfiguracja (nie dalo sie skonfigurowac z tego komputera co nie dziala internet, bo nawet nie dzialala mi ta strona z routerem 192.168.1.1, a z innego normalnie poszlo)
zmienialem dnsy na google,
dodalem do firewalla google chrome i internet explorer,

Prosze o pomoc.

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Skoro strona z routerem nie działa to komputer jest kompletnie odcięty od routera. Zobacz czy masz punkt przywracania systemu sprzed instalacji tego programu do przyspieszania youtube. Jeśli jest to najprostszym sposobem będzie przywrócenie systemu do stanu poprzedniego.

Opublikowano

Wlasnie nie mam ostatni punkt to ten po odinstalowaniu avasta, a tam juz nie bylo internetu :/

Inne sugestie?

Trzeba było wywalić Avasta...Nie korzystam z tego oprogramowania bo to najgorszy anty.Poza tym skoro zrobiłeś formata to warto by było zamknąć temat

PC na podzespołach AMD.Laptop leciwy bo z XP na Intelu.Drugi nowszy AMD A8

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz pomyśl jak odbiorą to inni !! i Vice Versa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...