Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna sytuacja

Pokplas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam internet 10 MB z neostrady (teraz chyba orange). Kiedy uzytkowalem komputer sciagnalem jakas aplikacje speedbit video accelerator zeby przyspieszyc troche filmy na YT lecz avast wykryl mi w tym wirusa wiec usunalem, ale bylo ciezko bo wyskakiwalo ze cos z tego korzysta. No ale wkoncu sie udalo, pozniej wyswietlila mi sie wazna aktualizacja avasta. Zaktualizowalem i zrestartowalem komputer bo avast tego wymagal. Po restarcie komputera kiedy chcialem włączyć przeglądarke pisze, że nie ma połączenia z internetem, a tak jakby jest, ponieważ w tej ikonce w trayu pisze, ze polaczono wiecej odebranych pakietow niz wyslanych, ale nie da sie z niczego co wymaga internetu korzystac (gier online, przegladarki itp.) Co najdziwniejsze posiadam router, ktory rozdziela internet na drugi komputer i laptop.

Oba stacjonarne są połączone kablem a laptop przez wifi. Wszystkie inne komputery mają internet, więc chyba jakiś problem z tym komputerem stacjonarnym.

Informacje:

Windows 8.1 64bit

internet: 10MB neostrada

Probowalem np.

reset routera,

reset routera do ustawien fabrycznych i ponowna konfiguracja (nie dalo sie skonfigurowac z tego komputera co nie dziala internet, bo nawet nie dzialala mi ta strona z routerem 192.168.1.1, a z innego normalnie poszlo)

zmienialem dnsy na google,

dodalem do firewalla google chrome i internet explorer,

Prosze o pomoc.

5_SurvingIgnite.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...