Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada telefonu na stałe. Co robić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam telefon Sony Ericsson Xperia x8 i ustawiłem sobie w nim blokade telefonu na gest. Ostatnio kuzyn przyjechał i zaczał sie nim bawić wpisując go 20 razy co zablokowało całkowicie telefon pozostawiając 2 opcje na odpowiedź i na konto google. Niestety nie zsynchronizowałem konta z fonem ani nie pamiętam odpowiedzi na pytanie. Próbowałem wejść do fona za pomocą Sony PC Companion lecz niestety wymagało to potwierdzenia połączenia ze strony telefonu,który też blokuje tą możliwość  :unsure: . Aktualnie mam tylko dostępne te 2 opcje,  tryb dźwięku i numer alarmowy.

Zna ktoś jakieś inne rozwiązanie?  :huh:

Opublikowano

Zrob hard reset jest to to samo jak bys przywrocil ustawienia fabryczne poprzez wejscie w ustawienia ale ty nie mozesz wiec hardreset polega na przycisnieciu odpowiednich klawiszy(zalezy od telefonu znajdziesz na google ktore masz wcisnac) po zrobieniu tego telefon sie wylaczy i wlaczy i bedzie działał jak bys kupil nowy telefon :)

gb6bzOv.png

Opublikowano

Wyczyść dane telefonu przez recovery. Oczywiście tracisz wszystko.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Spróbuj w nr alarmowy wpisać ten kod:

*2767*3855#

A jak nie to w tym wypadku zflashować telefon, lub wgrać recovery, ale to drugie pewnie się nie uda bo nie włączysz debugowania. Flashowanie przez flashtool jest łatwe, więc jedyne co musisz znaleźć to stocka.

Opublikowano

Spróbuj w nr alarmowy wpisać ten kod:

*2767*3855#

A jak nie to w tym wypadku zflashować telefon, lub wgrać recovery, ale to drugie pewnie się nie uda bo nie włączysz debugowania. Flashowanie przez flashtool jest łatwe, więc jedyne co musisz znaleźć to stocka.

Ten kod jest na Samsungi Galaxy XX. 

Co do naprawy tego - recorvery mode - wipe i będzie wyczyszczony tel do początku.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Ten kod jest na Samsungi Galaxy XX. 

Co do naprawy tego - recorvery mode - wipe i będzie wyczyszczony tel do początku.

Najpierw sony musi je mieć.

Opublikowano

Próbowałem numerem który mi @Valze polecił, próbowałem wejść w ustawienia wpisując specjalny kod klawiaturowy, wgrywać flashtoola... nic nie pomogło. Jedynie nie wiem jak odblokować z recovery bo nigdzie nie moge tego znaleźć w internecie.

Opublikowano

Niemożliwe, musiałeś po prostu coś źle zrobić flashtool to ostateczność i na 100% działa. Przeczytaj jeszcze raz poradniki jak flashować przez flashtoola.

Opublikowano

a ten kod? *#*#7378423#*#* w zetce działa, a nie chce mi się wierzyć, by zrobili go specjalnie na niego. Jeżeli nie zadziała to tylko ponowne wgranie systemu, bo kombinacja klawiszy nie działa w tych modelach

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

yyy sory wprowadziłem was w błąd z tym flashtoolem 8S .Problem nie tkwi że nie działa ale nie da się go wogóle uruchomić bo wyskakuje taki błąd:

402651405290723559469.jpg

a ten program pobierałem stąd

http://www.flashtool.net/index.php

a ten kod? *#*#7378423#*#* w zetce działa, a nie chce mi się wierzyć, by zrobili go specjalnie na niego. Jeżeli nie zadziała to tylko ponowne wgranie systemu, bo kombinacja klawiszy nie działa w tych modelach

po wpisaniu czyści pole do wpisania numeru i tyle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...