Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawdzenie diety

Gość Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ułożyłem sobie na sfdpl dietę. Wyliczyłem, że moje zapotrzebowanie BMR przy wzroście 196cm i wadze 77/8kg oraz ćwiczeniach na siłowni 3-5 razy w tygodniu wynosi ok. 3300 kalorii.

436571405015121350816.jpg

Pytanie brzmi następująco - czy brakuje tutaj czegoś? Za mięsem ani rybami nie przepadam, oczywiście będę zmieniał np. zamiast jogurtu naturalnego czasem jakieś migdały, albo zamiast bananów inne owoce/warzywa. Na siłownię mam rozpisany plan, mniej więcej wygląda to tak:

Poniedziałek: Klata, triceps, brzuch.

Wtorek: Biceps, barki, kaptury.

Środa: Wolna.

Czwartek: Plecy + (brzuch?)
Piątek: Nogi + (brzuch?)

Dwa razy w tygodniu brzuch, jeszcze zobaczę czy w czwartek czy w piątek.

Opublikowano

Nie znam się na układaniu diety ale brakuje przede wszystkim właśnie mięsa i ryb (gdzie w rybach masz też Omega 3).

Opublikowano

Nie znam się na układaniu diety ale brakuje przede wszystkim właśnie mięsa i ryb (gdzie w rybach masz też Omega 3).

Co powiesz o tabletkach OMEGA 3?

Opublikowano

W czwartek możesz doj*bać przedramie a we wtorek wyrzucił bica i wrzucił na piątek

Daj troche organizmowi sie zregenerować ja bym robił 2 dniowe przerwy

Pon -- Środa -- Piątek (Siłka)

I jak chcesz robić aeroby to po treningu siłowym bieganie od 30minut przedłużaj do 45 powoli

i dwa razy brzuch w tygodniu rób w zupełności wystarczy

Opublikowano

Co powiesz o tabletkach OMEGA 3?

Jeśli tylko chcesz i będzie Ci wygodnie to wiadomo, że możesz. :)

Aha no i regeneracja też ważna sprawa. Nie możesz dopuścić do takiego stopnia, że będziesz musiał się codziennie pompować z zakwasami jak cholera.

Opublikowano

Z taką dietą to padniesz po dwóch tygodniach,a i organizm w tak młodym wieku powinien mieć zdecydowanie więcej czasu na regenerację.

Jak dla mnie wszystko do zmiany,bo jak napisałem wcześniej może stać Ci się krzywda.

805491408806070489277.png

Opublikowano

1.Ile masz lat ?
2. jeśli około 16-17 to wyjeb tą dietę od razu w kosz. W takim wieku nie trzeba trzymać michy, chyba że w redukcji ale ty nie masz czego redukować. Po prostu jedz więcej, najlepiej porządny obiad 1-1.5h przed treningiem z mięsem.  Ogólnie zamiast jeść 2 kanapek jedz 3 o to w tym chodzi.
3.Spojrzyłem na twój trening. Jeśli w czwartek na plecy masz martwy ciąg to jak cię  chwycą zakwasy nie będziesz miał w stanie zrobić nóg. Z doświadczenia wiem, że to było niewykonalne. Lepiej między nogami i plecami zrobić 2/3 dni przerwy. Chyba że nie masz martwego to luz. 

Deus vult

Rekrut
Opublikowano

Dieta może być ale z czasem obniżaj tłuszcze na korzyść białka, i dokup sobie jakies witaminy i omega 3

Opublikowano

rej ćwiczy

propsuje motzno

mniej tłuszczy

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

@Wojciech

Akurat teraz pierwszy tydzien cwiczyłem i inaczej wyglądał plan. W piątek zrobiłem plecy, nogi i brzuch.

Zakwasy dzisiaj chwyciły i to cholernie, chyba po prostu w czwartek będę robił nogi a w piątek plecy.

Opublikowano

@Wojciech

Akurat teraz pierwszy tydzien cwiczyłem i inaczej wyglądał plan. W piątek zrobiłem plecy, nogi i brzuch.

Zakwasy dzisiaj chwyciły i to cholernie, chyba po prostu w czwartek będę robił nogi a w piątek plecy.

Split ma to do siebie że uciazliwe są zakwasy, trenowanie raz w tygodniu mięśnia powoduje tak jakby zastanie. W FBW 3 razy trenujesz tą samą partię wiec zakwasów nie ma. Ogólnie pierwszy trening  tydzien najgorszy potem jakoś idzie. 

Deus vult

Opublikowano

Imo słaba ta dieta . Ważne abyś jadł pełne posiłki , najlepiej przez cały dzień te same ( robisz wieczorem 4-5 posiłków i przez cały dzień nie musisz robić ) . Polecam ryż / kasza / makaron do tego pierś z kurczaka / ryba ( makrela ) i jakieś warzywa np. gotowane brokuły . Z tych płatków owsianych polecam Ci zrobić omleta - wbijasz 5 jajek , dodajesz łyżke cynamonu i z 100 g płatków wychodzi lepiej niż byś miał jeść z jakimś jogurtem . Ważne żebyś dodał albo odjął sobie kcal od diety zależy czy robisz mase czy redukcje . Jak coś wal na pw .

1377430129-U769346.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...