Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop

Polska000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim. Kupiłem nie dawno laptopa dosyć fajnego . Mam pewien problem. Chciałbym zostawić czasami grę na noc  ( silkroad )  więc postanowiłem uśpić komputer  ( opcja  przy wyłaczaniu komputera ) i automatycznie  mnie wyrzuca z gry ... Czemu ?? No ok .. Nie będę usypiał komputera  ale jest innym problem. Słyszałem że nie należy  trzymać laptopa   ciągle podłączonego do prądu bo wkońcu  zepsuję się bateria, dowód ? Znanej osobie właśnie tak poszła bateria .. Jakieś pomysły ?  Dzieki za pomoc 

Opublikowano

Usypianie wyłącza sprzęt, więc jak ma gra "pracować"? Najlepiej to kliknij na baterię --> Więcej opcji zasilania --> (Po lewej stronie) Wybierz skutek zamknięcia pokrywy --> W słupku "Po zamknięciu pokrywy) ustaw wszystko na "Nic nie rób".

537961405009965946419.png

Po zamknięciu ekranu (pokrywy) laptop nie wyłączy się, a gra może spokojnie działać.

Co do pytania, to tak - Podłączona bateria wraz z ładowarką skraca jej żywotność. Najlepiej ją wyjąć - laptop może i bez niej pracować.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Jeśli laptop jest podłączony do sieci, to nie musi być włożona bateria, ale jeśli wyciągniesz ją i powiedzmy będziesz używać za miesiąc, to jej osiągi spadną.

Opublikowano

Czyli jeśli zamknę laptopa tzn pokrywa to nadal będzie działać ? Nie powinien się wyłączyć ?

Ile tak będzie mógł chodzić  laptop ? Ale jeśli zamknę pokrywę to przecież bateria się nie żużywa ?

Opublikowano

jak sie nie zużywa? Normalnie chodzi tak samo jak by chodził wcześniej tylko że po prostu ekran Ci po gałach nie świeci.

Nie da się grać i mieć wyłączony/uśpiony sprzęt.

graphic.png
Opublikowano

O czym ty pieprzysz. Chłopie, laptop działa tak samo jak PC jak jest w trybie uśpienia to ciągle żre baterie tylko mniej jednakże gra się wyłączy. Wyjmij baterie + uchyl klapkę do połowy (żeby się nie wyłączył) i ustaw tak jak użytkownik up radził.

graphic.png
Opublikowano

Przy wyborze tych opcji trzeba niżej wcisnąć przycisk "zapisz zmiany" :)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Zrób screenshot z tymi ustawieniami.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...