Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] DDoSDeflect - co o tym sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Rozpoczynam tę dyskusję, bo często się mówi o atakach typu DDoS na serwery Minecraft, ale mało powstaje sensownych tematów o tym.

Mowa tutaj oczywiście nie o zapychanie serwera botami, tylko zapychanie łącza pakietami.

Ostatnio pojawiła się strona:

https://ddosdeflect.com/

Oferują ochronę 24/7 przed atakami DDoS do 50Gb/s, w tym dla serwerów Minecraft (metoda ataku TCP).

Co o tym sądzicie? Ceny zbyt wysokie dla dobrze prosperującego serwera nie są, a reverse proxy z reguły źle nie działa.

Mało o tym się mówi jeszcze w Polsce, bo społeczność jest zbyt mało "rozgarnięta", ale myślę, że warto o tym podyskutować z tą częścią użytkowników MPC, którzy bardziej "ogarniają" sprawy techniczne.

Na amerykańskich forach sporo można o tym poczytać, na forum m.in. Spigota czytałem mnóstwo opinii i zdania są podzielone, ale generalnie pozytywnie się ludzie wypowiadali o czymś takim.

Jeśli ktoś zna angielski (co zresztą jest podstawą funkcjonowania w dzisiejszych czasach i nie rozumiem braku umiejętności rozumienia w tym języku), to polecam poczytać na forum Spigota również o tym.

Link do ochrony TCP, pod Minecraft:

https://ddosdeflect.com/tcp-reverse-proxies.html

Pozdrawiam.

Opublikowano

Testowałem może i działa ale bardzo słabo, często wywala i są problemy z połączeniem + taki mega wielki Ping co wszystko powoduj niesamowite LAGI! Jeśli chcesz coś na ddos zakup serwer w OVH.

Opublikowano

Taki sam anty-DDos jak na ovh ,jak tak to śmiechu warte 

btw.nie polecam żadnej firmy hostującej z anty-DDos większość to klapa ,lepiej szukać pomocy na forach gdzie jest więcej osób co atakuj serwery za kase ;)

Opublikowano

Kolejne gówno, które przyszło na świat?

@EDIT, Jak ktoś będzie chciał puścić DOS'a to i tak puści, 

52718291273710441791.jpg

Opublikowano

Testowałem może i działa ale bardzo słabo, często wywala i są problemy z połączeniem + taki mega wielki Ping co wszystko powoduj niesamowite LAGI! Jeśli chcesz coś na ddos zakup serwer w OVH.

Proszę Cię... Ochrona w OVH to nic. Przy większym ataku zablokowali nam serwer, ponieważ "powodował zagrożenie dla ich sieci", uruchomili go w trybie 'rescue ftp', bez reinstalacji OS nic nie zrobisz.

Ten ANTY-DDoS w OVH to mydlenie oczu, przynajmniej według mnie, chociaż i tak lepiej to działa niż na SDC, trzeba przyznać.

Od razu mówię, że mi pomoc nie jest potrzebna, bo jak na razie radzimy sobie z atakami, ale ciekawi mnie co na ten temat sądzicie.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Na pewno nie jest to perfekcyjny anty ddos ale jestem prawie pewny że ograniczy %% traconych pakietów. Trzeba by było wypróbować :D

MPC Love<3

Specjalista
Opublikowano

Chcesz dobre zabezpieczenie anty-ddos to musisz zapłacić. Wszystkie te darmowe zabezpieczenia to nic nie dają. Znam osobę, która zabezpieczy tak, że nikt nie ruszy tylko cena wysoka. Tyle w temacie.

Opublikowano

Taki sam anty-DDos jak na ovh ,jak tak to śmiechu warte 

btw.nie polecam żadnej firmy hostującej z anty-DDos większość to klapa ,lepiej szukać pomocy na forach gdzie jest więcej osób co atakuj serwery za kase

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...