Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows k**wa, czyli nie mogę ponownie aktywować systemu!

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno miałem problem z komputerem domowym. Nie mogłem dobić się do BIOSa (klawiatura nie działała) ani dysk nie działał (insert disk and press enter). W końcu mój znajomy wbił mi się jakoś do BIOSa, zresetował go i teraz wszystko działa jak należy. 

Działało- po tej operacji pojawił mi się komunikat "musisz ponownie aktywować windows, zostało 2 dni...". Nie chciało mi się, uznałem że zrobię to następnego dnia.

Następnego dnia okno pojawiło się, ale zanim je kliknąłem (byłem w grze) zniknęło, a ja za cholerę nie mogłem znaleźć tej opcji w kompie (jakoś mi nie przyszło do głowy, że jest po prostu we właściwościach systemu). Uznałem że jutro po prostu wpiszę ten klucz, nie?

No i dziś bam. Minął czas aktywacji. Opcji wpisania jak nie było, tak nie ma ale za to w rogu pojawił się piękny napis "twój system jest nieoryginalny"- mam system zaktualizowany kluczem z akcji "windows vista upgrade to seven" i z oryginalnym pudełkiem i kluczem aktywacji oraz aktualizacji z visty..

Tak więc znajduję to okno wyskakuje mi:

nffcpl.png

,klikam "wpisz ponownie klucz produktu", wpisuję i... bez komunikatu o błędzie klucza, bez niczego cofa mnie znowu tutaj!

nffcpl.png

Pomocy! Ustawiła mi się już czarna tapeta i w ogóle...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja bym spróbował jeszcze dwóch ostatnich :)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Ja bym spróbował jeszcze dwóch ostatnich :)

"Skontaktowanie się z Microsoft" kosztuje 135zł (TAK!!!!!), albo mogę się wpisać na forum Windowsa ale nie mogę przypomnieć sobie mojego starego hotmaila... ale spróbuję jeszcze "systemu telefonicznego" :)

@1361622928-U485574.pngAmperoo_PL jesteś genialny! Po kwadransie wklepywania klucza do telefonu i rozmowie z asystentką aktywowali mi system :) do zamknięcia

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...