Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o hostingu Other.pl? Miałeś tam serwer, lub go masz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałem się dowiedzieć co sądzicie o tym hostingu.

Moim zdaniem jest fajnie zrobiony, wszystko mi się podoba ;)

Tylko pytanie, jak tam jest z administracją, czy nie ma lagów, itd.

Opublikowano

Miałem tam serwer, i kiedyś konsultowałem się z ich adminami.

Już mówię jak to tam wygląda: Cały hosting stoi na 2 maszynach dedykowanych (32 gb).

Wszystko jest połączone przez dobrze nam znane NOZO (jest to panel zarządzania serwerem przez www.)

Kupując np większą ofertę na ich serwerze masz i tak "okrojony" ram etc.

Hosting dodatkowo posiada własne serwery które utrzymuje na owych maszynach. SkyPSPMagistra.

Oraz kilka swoich.

Przez co maszyny są bardzo obciążone i występują lagi. U mnie na serwerze Beacon (80 slotów)

Przy 12 pluginach i przy 50 graczach były 3 tps.

Nie polecam hostingu, kuszą dobrą ceną jednak lepiej jest dołożyć kilka złotych i cieszyć się dobrą jakością ;-)

Pozdrawiam Najs. :#

Opublikowano

Pierwszy raz slysze o tym hostingu..szczerze jakos mnie nie przekonuje.Polecam ci wziac jakies lepsze oferty typu pukawka.pl lub lvlup.pro

Bedziesz mial chociaz pewnosc ze inwestujesz w dobre oferty ;)

Opublikowano

No wiesz, miałem tam serwer na 2h testowy, i nic nowego, hosting jak hosting, tylko tak jak mówi @Najs. :# jest minusem tego hostingu, dlatego radzę kupić na lvlup.pro, craftserv.pl, fiberrhost.pl lub kupić VPS lub dedyka :)

Opublikowano

Nie polecam hostingu. Raptem 3 serwery pod cały hosting. Tyle to ja miałem pod średnią sieć. 

3x32gb = 96 gb. Zapewne soyoustart. Już lepiej kupić serwer w ovh niż tam. Firma zarejestrowana w anglii a więc nie wiarygodna( GB jest czymś w rodzaju raju podatkowego, dochody z poza anglii nie podlegają podatkom.) w razie czego trudno dochodzić swoich praw. 

Ogólnie nie polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...