Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MC ścina, pomóżcie

Janecki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, posiadam lapka ASUS X550C (Intel Core i3 2365M 1.4GHz, 4GB RAM) z systemem WIN8, i minecraft strasznie tnie, nawet na ostawieniach grafiki "fast" i z modem optifine, renedringiem na normal. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Masz za słaby procesor (1,4 GHz). W minimalnych wymaganiach jest 1,8 GHz aby gra chodzila na tych przynajmniej 30 fps.

Opublikowano

Dokładnie, z takim procesorem nic już za bardzo nie poradzisz, niestety... Nie napisałeś też jaką masz kartę graficzną.

Pobierz Minecraft wersję 1.8.3 i zabieraj się do roboty! :D

Opublikowano

Grafika GeForce GT 720m 2GB DDR3.
Gry mi wszystkie odpalają ładnie śmigają właśnie poza MC, miałem starszy komputer dużo gorszy i MC chodził płynnie, a tutaj zonk.. 
Jak w WIN8 dodać RAM'u dla MC?
Komputer wykurzony, zbędne aplikacje w tle powyłączane java aktualizowana.

Opublikowano

Ja bym proponował przerzucić się na win7 [rzadsze problemy]...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

hahaha zarty? 1.4ghz I windows 8 xD zainstaluj windows XP :) Nic z tym nie zrobisz, 1 to laptop, 2 procek 1.4ghz.. jedyna opcja to kupic laptopa nowego lub zbudowac komputer. Na tym co masz to mozesz tylko ogladac yt itp

Opublikowano

hahaha zarty? 1.4ghz I windows 8 xD zainstaluj windows XP :) Nic z tym nie zrobisz, 1 to laptop, 2 procek 1.4ghz.. jedyna opcja to kupic laptopa nowego lub zbudowac komputer. Na tym co masz to mozesz tylko ogladac yt itp

Z własnego doświadczenia wiem, że taki procesor wystarczy by grać w minecraft z 30fps'ami. ;) Ścinanie gry to raczej wina karty graficznej której kolega nie podał. Windows 8 to dobra opcja do gry w minecraft'a. Sam gdy grałem jeszcze na laptopie niemal identycznym o jakim wspomniał autor tematu przerzuciłem się z XP na ósemkę i odczułem olbrzymią różnicę płynności w grach. ;)

Opublikowano

Skąd bierzecie takie ciekawe wieści o ósemce? Sam przeszedłem z 7 na 8 i raczej jestem bardziej zadowolony niż rozczarowany, a wiele gier zyskało ma płynności. Jedyny problem jest z MC.

Szaki22,  kilka odpowiedzi wyżej jest mój post którego prawdopodobnie nie zauważyłeś, i w nim piszę jaką mam grafikę. Dzięki wszystkim, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...