Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do zasilacza

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zasilacz [Chieftec GPA-400S8] i jak czyściłem kompa to zauważyłem, że w środku jest kawałek plastikowej plakietki nad kondensatorami, czy dzięki temu zasilacz się może przegrzewać ?, czy to jakieś zabezpieczenie przed gwarancją oprócz plomby.A drugie pytanko to takie, gdy gram w LoL'a mój PC średnio się grzeje bo nie mam pasty, zamierzam kupić MX-2 (tą za 20 zł) i wtedy zasilacz jest ciepły, i co jakiś czas napięcia jak gram mi skaczą pomiędzy 1.136-1.280 w rubryce CPU VCORE i w +5V też skaczą od 4.919-4.973, to znaczy, że coś jest źle ? zasilacz prawie nowy ma zaledwie pare miesięcy

Opublikowano

Po pierwsze napięć nie mierzy się programem tylko miernikiem(woltomierzem) i nawet najtańszy miernik będzie dokładniejszy niż program.

Po drugie zrób zdjęcie tego kawałka plastiku.

Kolejna rzecz to by sprawdzić temperaturę najpierw musisz obciążyć procesor i kartę programem. Do procesora jest program Occt/Prime95 a do karty furmark. I po kilkunastu minutach obciążania sprawdź temperaturę.

A po za tym "CPU VCORE" to napięcie procesora, a to samo się może zmieniać w zależności od obciążenia. Napięcie 4.9V na linii +5v jest w pełni poprawne, jeśli oczywiście odczyt jest poprawny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...