Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allods online EU - problem

Reviston

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Otóż grałem kiedyś w Allods online PL na dość starym kompie, dokładnie lapku, nie był taki zły, ale generalnie Allods'a udźwignął na minimalnych. Po zakupie nowego lapka, pobrałem na nowo Allods online PL i było okay, wszystko ładnie śmigało, potem odstawiłem grę i nie grałem do momentu, który jest teraz, czyli wiecie, nie ma wersji PL zmiana firmy, czy jak to się tam zwie, ale mniejsza. Pobrałem wersję EN i  gdy się zalogowałem stworzyłem postać i wkroczyłem do gry, zauważyłem, że jest dość mało FPS'ów.... okay, zmniejszyłem grafikę na minimum, LOW LOW i jeszcze raz LOW.... FPS .. okay... płynie, ale co chwila, dosłownie co chwilkę łapało ścinki, aż można wyjść z Siebie, potem momentami spadki FPS'ów + ścinki.... przecież na tym samym kompie za czasów PL gra śmigała prawie na ULTRA.... nie wiem co może być przyczyną, to, że jest wersja EN, czy może w kompie coś nie tak, nie dawno robiłem Sobie formata, więc powinno śmigać dobrze.... ale cóż o to mój złom : 

Procesor : AMD A6-4400M APU with Radeon HD Graphics 2.70 GHz
Ram : 4,00 GB
Typ systemu : 64-bitowy system operacyjny, procesor x64
Karty graficzne : AMD Radeon HD 7520G + 7670M Dual Graphics , AMD Radeon HD 7670M

Nie wiem czy to dobre parametry czy też nie, ale nazywam to złomem bo generalnie z większością gier mam problem, większość ścina, bądź od czasu do czasu łapie lagi, możecie zapytać to po co takiego lapka brałem, cóż .... sprzedawca twierdził, że do gier będzie cacy... choć w tą cenę + drobna dokładka miał bym konkreta.... lecz ja głowy do kompów nie mam i dałem się omotać.

Co do Allods'a online, być może lepiej by było gdybym zaktualizował windows'a do 8.1, spróbuję jeszcze zaktualizować sterowniki, ale pewnie wszystko jest już do najnowszje wersji, lecz się upewnię, choć nie wiem czy to na coś wpływa czy wpłynie, ale może i to jest też ta przyczyna, w każdym bądź razie zrobię to dzisiaj, ale może znacie inne powody czemu wcześniej było okay na tym nowym lapku, a w wersji EN coś nie tak. 
Jeszcze ktoś kto ogarnia te AMD, albo ma to samo co ja i wie jak wszystko ładnie ustawić co i jak w właściwościach grafiki itp. to było wyśmienicie, to z góry dzięki tym, którzy zechcą pomóc. :)

Opublikowano

To na pewno nie wina kompa to po pierwsze bo ja mam podobne parametry lapka  i nawet jednej ścinki nie miałem może reinstall gry i obniżenie ustawień graficznych pomoże.

Opublikowano

Zaktualizowałem sterowniki i jest okay, tylko kolejny problem, lecz nie gry tylko windows'a.... zrobiłem aktualizację do 8.1, wcześniej miałem i było okay, ale po formacie nie dłuższy czas nie robiłem do dzisiaj, kafelki itp. wszystko się buguje, rozwiąże się jeden problem pojawia się kolejny, jedynie mogę zresetować system zachowając wszystkie pliki itp, tracąc aktualizację 8.1 i wszystkie aktualizację programów, jeżeli wie ktoś czemu się tak buguje i zna inne rozwiązanie chętnie się przystosuję, jak coś to mogę podać screen'y jak to wygląda i co się dzieje. 

A tak jeszcze nawiązując do Allods'a, kiedyś grając jak był PL miałem konto i logując się podawało się login, teraz  zaś trzeba e-mail'a, więc podaję tego e-mail'a, który należał do tego konta i ciągle błedne, na Webzen loguje się na te konto bez problemu, ale na tamtej stronie nie było do pobrania Allods'a więc pobrałem z tej strony co jest teraz i tworząc konto tworzy się na my.com, więc jak zalogować się na stare konto? Przecież Ci co grali na PL'u mają swoje konta na EN, a ja się na swoje stare zalogować nie mogę. :s

Opublikowano

Co do windowsa to jeżeli strasznie to bugowanie utrudnia życia to może zainstaluj już od razu od nowa windowsa z wszystkimi aktualizacjami. Dokładnie sie za bardzo nie znam ale może pomoge. Według mnie format może też pomóc. Dodaj screeny bedzie latwiej

Opublikowano

Zrobiłem ''Odświeżanie komputera z zachowaniem istniejących plików'' Wtedy przywróciło windows'a do podstawowej wersji 8, uradowało mnie to, lecz przez to odświeżenie komputer domaga się aktywacji systemu, wiem, że klucz do tej aktywacji jest przechowywany w BIOS-ie, czy jakoś tak, po przez pewnien program udało mi się go wydobyć, lecz gdy go wpisałem, chwilę coś się ładowało i nic... poszukałem w necie, że można zaleźć uwiwersalny klucz, który nie uaktywni systemu, ale będzie można go uaktywnić po przez swój klucz, znalazłem, wpisałem i od tego momentu widnieje takie coś :
Przed chwilą znowu zrobiłem formata i nic, dalej to samo, wcześniej, przed  wpisaniem tego uniwersalnego klucza, również próbowałem formatować, odświeżać itp. nawet nie mam programu recorevry, przez który może bym przywrócił system do momentu kiedy było okay.
Mogę zadzwonić do osbługi tego microsoft'u, ale liczę na to, że jest inne rozwiązanie, wiem, że to może nie odpowiednie forum do tego, ale się trochę tym przejąłem. :s

post-960047-0-26295600-1405285772_thumb.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...