Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo?

araszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, piszę ten post w imieniu mojego kumpla :)

Jako, że jest on trochę nieumyślny, więc został oszukany.

Jak? A mianowicie tak, że ktoś złożył mu ofertę wymiany z dodatkową notką, że po zaakceptowaniu wymiany dostane 30 euro, oczywiście on się nabrał i tyle.

Od razu po oszustwie zreportował go za oszustwo w wymianie, ale moim zadaniem jest zapytać was, czy oszust może zostać tylko zbanowany, czy też po prostu dostać jakieś ostrzeżenie czy coś :P.

Itemy nie miały dużej wartości, było to około 18 euro.

Z góry dzięki za pomoc.

dsa

Opublikowano

Hej, piszę ten post w imieniu mojego kumpla :)

Jako, że jest on trochę nieumyślny, więc został oszukany.

Jak? A mianowicie tak, że ktoś złożył mu ofertę wymiany z dodatkową notką, że po zaakceptowaniu wymiany dostane 30 euro, oczywiście on się nabrał i tyle.

Od razu po oszustwie zreportował go za oszustwo w wymianie, ale moim zadaniem jest zapytać was, czy oszust może zostać tylko zbanowany, czy też po prostu dostać jakieś ostrzeżenie czy coś :P.

Itemy nie miały dużej wartości, było to około 18 euro.

Z góry dzięki za pomoc.

Ban na handel, a kolega itemów nie odzyska.

Opublikowano

Potrzebuję 100% pewności czy dostanie bana na handel a nie jakiegoś upomnienia, takich trzeba tępić. I jaka jest szansa, że Valve nie przegapi tego reportu?

W razie bana, dostanie on bana na zawsze?

dsa

Opublikowano

Potrzebuję 100% pewności czy dostanie bana na handel a nie jakiegoś upomnienia, takich trzeba tępić. I jaka jest szansa, że Valve nie przegapi tego reportu?

W razie bana, dostanie on bana na zawsze?

Nie przegapi na 100% dostanie ban na handel nie masz sie czym przejmowac.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Jeśli Valve rozpatrzy raport, to kolega odzyska itemy, ponieważ został nieumyślnie okradziony i Valve cofnie wszytkie jego transakcje do kiedy został oszukany. Lecz mogą to zrobić tylko jeden raz.

Opublikowano

Mój kolega miał podobną sytuację. Został w podobny sposób okradziony. Po wszystkim zwrócono mu ITEMKI a typek dostał ban na handel na 10 lat :D do 2024

Opublikowano

lol, przecież nie dostaję się odrazu bana na handel tylko ostrzeżenie, i te ostrzeżenie będzie się wyświetlało dla osoby (drugiej) przy wymianie (że były reporty, że oszukuje).

Opublikowano

lol, przecież nie dostaję się odrazu bana na handel tylko ostrzeżenie, i te ostrzeżenie będzie się wyświetlało dla osoby (drugiej) przy wymianie (że były reporty, że oszukuje).

Tak? Mi się wydaje, że ostrzeżenie dostaję się tylko po PRÓBIE OSZUSTWA, a nie po OSZUSTWIE. Jak wy myslicie?

dsa

Opublikowano

Tak? Mi się wydaje, że ostrzeżenie dostaję się tylko po PRÓBIE OSZUSTWA, a nie po OSZUSTWIE. Jak wy myslicie?

po zbyt wielu raportach
Opublikowano

Jeśli Valve rozpatrzy raport, to kolega odzyska itemy, ponieważ został nieumyślnie okradziony i Valve cofnie wszytkie jego transakcje do kiedy został oszukany. Lecz mogą to zrobić tylko jeden raz.

Nie cofnie. Znam osoby które kradły kosy następnie dostawały bana a kosa nadal zostawała w ekwipunku i mają do dzisiaj (dostał permabana za handel 1.5 roku temu)

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

To ja nie wiem, czekamy z kuzynem już około 6 dni i nadal sprawca nie dostał żadnego bana ani ostrzeżenia. Te reporty coś w ogóle dają?

dsa

Opublikowano

To ja nie wiem, czekamy z kuzynem już około 6 dni i nadal sprawca nie dostał żadnego bana ani ostrzeżenia. Te reporty coś w ogóle dają?

Napiszcie do supportu, a nie reportujecie...

Przedstawcie sytuacje, straty i podajcie dowody.

Opublikowano

Przecież k***a tam przed wymianą jest nawet INFO ze jak ktoś proponuje ze coś dostaniecie oprócz tego co jesteście w eq to jest on oszustem.. i tacy ludzie na takich idiotach zarabiają. 

Opublikowano

I tyle. Oszust dostał jedynie nadzór, a nie żadnego bana. Jak myślicie, czy Valve dobrze postąpiło? -,-

Powinni tępić tego typu idiotów którzy się na to nabierają i tyle.. już nawet tak ładnie zrobili dla tego typu osób napis ze nic nie dostaną i żeby uważali na oszustów ale nie Polski język trudny język ^^ 

Opublikowano

Powinni tępić tego typu idiotów którzy się na to nabierają i tyle.. już nawet tak ładnie zrobili dla tego typu osób napis ze nic nie dostaną i żeby uważali na oszustów ale nie Polski język trudny język ^^ 

Pytam, co myślicie o tym co zrobiło Valve, a ty mi z idiotami wyjeżdżasz.

dsa

Opublikowano

Pytam, co myślicie o tym co zrobiło Valve, a ty mi z idiotami wyjeżdżasz.

No przecież mówię ze dobrze zrobili,sami ostrzegali.. kolega niech pierw nauczy się czytać a dopiero potem niech zainstaluje steama. 

Opublikowano

Nie powiem ci czy Valve dobrze postąpiło czy też nie lecz gdy typek oszukał mojego kumpla, ten NATYCHMIAST napisał do supportu i opisał całą sytuację, Valve sprawdziło logi i gdy się okazało, że kolega nie kłamie cofnęli historie jego wymian po czym typek dostał perma a kumplowi odpisali, że gdy następny raz coś takiego mu się zdarzy to nie oddadzą.

Opublikowano

W internecie się nikomu nie ufa, Twój kumpel będzie miał nauczkę na przyszłość. Niech się cieszy, że Valve w ogóle zareagowało.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

ref

Co jeszcze chcesz wiedzieć ? Napiszcie do supportu steam, opiszcie co się wydarzyło i czekajcie na odpowiedź. W najgorszym wypadku typek dostanie ostrzeżenie a koledze itemków nie oddadzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...