Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temp. grafiki

Husanks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Mam kartę  Geforce GT 610 ( I NIE, NIE PISZCZIE MI ŻE TA KARTA NIE JEST DO GIER BO DOBRZE MI SIE NA NIEJ GRA!)

Kupiłem ją jakiś miesiąc może 2 temu. Karta podczas grania ma 90C (Dodam że to jest chłodzenie pasywne, bez wiatraczka!)

Teraz moje pytanie, 90c to dużo czy mało jak na kartę z chłodzeniem pasywnym?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie ma znaczenia czy karta z chłodzeniem pasywnym czy nie, bo temperatura jest za wysoka. Szczególnie że gra i tak w pełni nie obciąża karty. Dlatego najlepiej będzie jak przyczepisz jakiś wentylator bądź zmienisz całe chłodzenie. Choć to drugie zbytnio nie ma sensu.

Opublikowano

To co, karta przez 1 miesiąc chodziła by na takiej temp. i nic by się nie stało? Coś tu jest nie halo... Ponadto, znalazłem tutaj https://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20120929060920AAsxu17

Coś takiego ,,The GT 610 is rated for a maximum safe running temperature of 102 C''   

ja już nie mam pojęcia... W końcu chłodzenie pasywne, karta jest dosyć mała w wersji slim czy coś takiego... naprawdę, będe musiał kupywać wiatraczek? Spójż jak ona wygląda : http://i.pcworld.fr/1235121-msi-geforce-gt610-01.jpg

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może i wytrzyma 102*C, ale 90 to już naprawdę dużo jak na kartę graficzną. A nic się nie stało bo karta nie musi się od razu zepsuć, a sama temperatura może po prostu znacznie skrócić żywotność karty.

A użycie jakiegoś cichego wolnoobrotowego wentylatora powinno spokojnie obniżyć temperaturę. Doczepienie wentylatora będzie najlepszym i tanim sposobem na zmniejszenie temperatury. Oczywiście temperatura zależy też od obudowy, ale sam wentylator powinien pomóc.

Opublikowano

Dobra, dzięki postaram sie w najbliższym czasie dokupić wentylator (Obecnie jestem w niemczech za 1,5 tyg. wracam do domu.

@cls

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...