Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porównanie dysków twardych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć na którym z dysków zainstalować WINDOWS, który jest szybszy itp. 1 Dysk: Samsung HD321KJ (320GB) http://www.komputery-uzywane.pl/dysk-twardy-samsung-hd321kj-320gb-sata2-p-16.html 2 Dysk: HGST HTS7250A7E630 (500GB) http://www.chip.pl/testy/pamieci-masowe/dyski-twarde-wewnetrzne-25-cala/hgst-travelstar-z7k500-hts725050a7e630-500-gb/specification?switch_t=t

Opublikowano

Ten drugi dysk jest trochę lepszy. Choć by być pewnym musisz zrobić po prostu test transferu. Programem np. atto disk benchmark czy też hd tune. I po tym będziesz wiedział który jest szybszy i ma lepsze realne parametry.

Opublikowano

A to bez różnicy jak dyski mają dwa osobne windowsy? 
Na tym Samsungu mam XP

A na tym co ma 500GB mam Windows 7

Obecnie mam podłączonego tego drugiego, gdy podłącze tego Samsunga bez odłączania drugiego uruchomi się Windows XP

Opublikowano

A to bez różnicy jak dyski mają dwa osobne windowsy? 

Na tym Samsungu mam XP

A na tym co ma 500GB mam Windows 7

Obecnie mam podłączonego tego drugiego, gdy podłącze tego Samsunga bez odłączania drugiego uruchomi się Windows XP

Różnica w systemach na bank będzie miała jakiś wpływ na wydajność + jeśli te dyski pracowały pod innymi płytami głównymi, to nawet nie sprawdzaj tego drugiego, bo w najgorszym wypadku możesz stracić dane. :P

Dla mnie jednak przekonujący był argument taki, że ten 500GB jest na SATA3 a ten 320 na SATA2, czyli lepszy jest ten 500GB.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...