Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy bym pamiętał?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć gdy miałem 7 lat wyjechałem do Brukseli tam nauczyłem się mówić po Francusku biegle. Po powrocie gdy miałem 10 lat już tego języka nie używałem. Po kilku latach kompletnie go zapomniałem. Jak myślicie gdybym uczył się Francuskiego w szkole średniej to bym sobie przypomniał i byłaby to dla mnie bułka z masłem?. Naprawdę dobrze go umiałem bo chodziłem nawet do Francuskiej szkoły i w 95% wszystko rozumiałem. Miał ktoś podobną sytuacje? Aktualnie nie potrafię powiedzieć nic po Francusku NIC Po za oczywiście tymi zwrotami typu dzień dobry xD

Opublikowano

Tak, raczej masz to tak zapisane w pamięci, jak rower.

Długo nie jeździsz, zapominasz, ale jak tylko na niego siądziesz i pojeździsz, znów umiesz wszystko co kiedyś.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Urodziłem się we Francji i po 7 latach wyjechałem, rodzice uczyli mnie również polskiego i teraz gdy mieszkam w POLSZY jest mi dużo łatwiej tym bardziej że mam w szkole średniej Francuski. Nie wiem jak to z tą przerwą ,ale powinno Ci się to powoli kleić.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ogólnie to znajomość słówek =/= mówienie biegle w jakimś języku. ;)

Ciekawe jak coś powiesz biegle bez słówek.

Opublikowano

I tak będzie ci dużo łatwiej niż osobie która ma pierwszy raz styczność.I tak najlepsza nauka to w praktyce 

Zapraszam na mój server: tanavis.maxc.pl  typ servera;Survial+Frakcje Mcmmo 25 slot.Niebawem start servera pvp 

76561198057026791.png

Opublikowano

Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest pójść do prywatnej szkoły FRANCUSKIEJ, oni Cię w miesiąc nauczą mówić po francusku.

I Ci przypomną - jak się używa tego języka - słowa, zdania francuskie, itd.

bez gif

Opublikowano

Mój znajomy (zresztą Pan wykładowca) miał powiedzmy podobną sytuację.

Może nie mówi biegle, ale porusza się w tym języku bardzo swobodnie, więc odpowiedź brzmi TAK. Będzie Ci znacznie łatwiej :)

f.png

Opublikowano

Z biegiem czasu wszystko sobie przypomnisz.

No właśnie.

A ja - tak jak Ci mówię:

Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest pójść do prywatnej szkoły FRANCUSKIEJ, oni Cię w miesiąc nauczą mówić po francusku.

I Ci przypomną - jak się używa tego języka - słowa, zdania francuskie, itd.

bez gif

Opublikowano

Bardziej chodziło mi o to, że słówek łatwiej się wyuczyć. :)

Ja umiem się 50 słówek na dzień nauczyć z ANG.

bez gif

Opublikowano

Bardziej chodziło mi o to, że słówek łatwiej się wyuczyć. :)

Jest ich więcej, a gramatyka to tylko podstawy.

Opublikowano

... i mi nauka tych 50 słowek, zajmuje 15 minut.

Bo ja patrzę, patrze i zapamiętuje.

bez gif

Opublikowano

Ja umiem się 50 słówek na dzień nauczyć z ANG.

... i mi nauka tych 50 słowek, zajmuje 15 minut.

Bo ja patrzę, patrze i zapamiętuje.

Ty to taki zabawny chlopak jestes :D

Opublikowano

Według mnie po tak długim czasie bez używania obcego języka zapomina go, oczywiście każdy jest inny, jednym łatwo przychodzi nauka j.obcych a drudzy nigdy się nie nauczą. Wyjątkiem jest niemiecki, tego szatańskiego języka po prostu nie da się nauczyć :-)

76561198053546969.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...