Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki creative ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie zastanawiam się nad zakupem słuchawek bezprzewodowych Creative.

Mam na oku ten model

http://www.ceneo.pl/10968501#tab=click

Creative chyba jest znane z dobrej jakości dżwięku, a przesył w tych sluchawkach jest przez bluetooh więc mowy nie ma o zakłóceniach przez router czy inne urzadzania.

Co myślicie? :P

Opublikowano

Zależy do czego owe słuchawki miałyby ci służyć, jeżeli mowa tu o słuchaniu muzyki to nie widzę przeszkód, natomiast jeżeli chcesz je używać do gier, to lepiej zaopatrzyć się w coś gaming'owego. I tak jak wyżej napisałeś Creative jest znany z b.dobrej jakości dzwięku.

Opublikowano

Nie.

Dobrym wyborem z bardzo dobrym dźwiękiem będą Superluxy: np HD681 EVO V2

Jeśli jesteś fanem mocnych basów to Sennheiser HD202 II

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Logitech, czy creative ma tyle wspólnego z dobrym dźwiękiem, co...hmm..brakuje mi nawet dobrego porównania. Jedynymi dobrymi słuchawkami od creativea są cale.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Jak potrzebujesz do telefonu to możesz brać co pokazałeś, bo nie odczujesz znacznej różnicy w dźwięku przy takim przetworniku. To jest problem przy kupnie słuchawek, bo potrzebują dobrego źródła.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Z creative to również polecam wyłącznie CAL'e.

A jeśli chodzi o jakieś inne to Sony MDR-ZX600 - sam posiadam od roku i jestem z nich zadowolony.

Bywalec
Opublikowano

Ogólnie Creative to BYŁA dobra firma.

Teraz ich słuchawki są plastikowe, "rozlatują się w dłoni", strasznie długo przyjmują/naprawiają na gwarancji.

Są lepsze firmy. 

Opublikowano

Jeśli chcesz bezprzewodowe i do laptopa to najlepiej jak weźmiesz coś za 50 zł bo i tak nie odczujesz różnicy między nimi a tymi Creativami, ba, nawet zagrają lepiej. :) 

he?

Opublikowano

Zależy do czego owe słuchawki miałyby ci służyć, jeżeli mowa tu o słuchaniu muzyki to nie widzę przeszkód, natomiast jeżeli chcesz je używać do gier, to lepiej zaopatrzyć się w coś gaming'owego. I tak jak wyżej napisałeś Creative jest znany z b.dobrej jakości dzwięku.

Nie istnieje coś takiego jak 'słuchawki gamingowe'. Jesteś łatwowiernym, dającym się naciągnąć marketingowi człowiekiem, niestety. Płacisz za samą nazwę, a nie za jakość. Słuchawki, które świetnie odwzorowują muzykę radzą sobie w grach lepiej, niż te 'gamingowe'.

Opublikowano

Nie istnieje coś takiego jak 'słuchawki gamingowe'. Jesteś łatwowiernym, dającym się naciągnąć marketingowi człowiekiem, niestety. Płacisz za samą nazwę, a nie za jakość. Słuchawki, które świetnie odwzorowują muzykę radzą sobie w grach lepiej, niż te 'gamingowe'.

O, widze, że mamy tu na forum specjalistę.

Opublikowano

O, widze, że mamy tu na forum specjalistę.

Nie tyle specjalistę, co porównywacza paru modeli, zarówno tych "cenionych" (przed wykupowane recenzje sponsorowane przez naiwnych kupców), jak i polecanych na m.in. forach o tematyce audio. Te "muzyczne" sprawdzały się równie dobrze, a często lepiej niż gamingowe. Od tamtego czasu słowo "gaming" jest na mojej czarnej liście jeśli chodzi o słuchawki. To samo powie ci każdy, kto miał styczność z jednym i drugim typem.

Opublikowano

Logitech? Powątpiewam w jakość firmy. Mam głośniki z Creative od 8 lat i powiem ci, że jakość dźwięku jest genialna, ale jeśli ktoś woli "czysty" dźwięk (jak spadająca kropla wody w jaskini) to trzeba poszperać w egzemplarzach. Słuchawki miał kolega, nie wiem jakie, ale wiem że wytrzymałe i dobrej jakości.

1.Czytasz mój opis

2.Teraz mówisz sobie: to fakt.

3.Twoja ręka spoczywa na myszce.

5.Nie zauważyłeś/aś że nie ma punktu 4.

6.Teraz to sprawdzasz.

7.Uśmiechasz się.

8.Nadal czytasz opis

9.Wiesz że to co przeczytałeś/aś to prawda

Opublikowano

Jeśli chcesz bezprzewodowe i do laptopa to najlepiej jak weźmiesz coś za 50 zł bo i tak nie odczujesz różnicy między nimi a tymi Creativami, ba, nawet zagrają lepiej. :)

Za 50zł nie ma nic do łączności przez bluetooh :(

Z creative to również polecam wyłącznie CAL'e.

A jeśli chodzi o jakieś inne to Sony MDR-ZX600 - sam posiadam od roku i jestem z nich zadowolony.

Słuchawki bezprzewodowe do 200zl :P

Opublikowano

Do ilu złotych szukasz SŁUCHAWEK?

To może bym Ci pomogł.

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...