Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer Do gier Na Podzespołach Nvidi [do3500]

Mateox8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie zamieżąm zakupić komputer do gier za ok 3500

żależy mi aby komputer mial procesor intela i karte Nvidi

A pytanie brzmi:

Jaki polecacie sprzet ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Zaraz coś złożę. Tylko pytanie: Dlaczego koniecznie Nvidii?!

I czy sprzęt będzie podkręcany?

http://www.morele.net/inventory/info/9LOmLA/

Proszę bardzo:
- Najlepszy procesor i5, a przy tym najbardziej opłacalny do gier. Możliwości podkręcenia.
- Karta AMD z dobrym chłodzeniem Asusa i 36miech gwarancji producenta. Poziom GTX780 ale jest tańsza więc nie widzę powodu dla unikania AMD :)
- Płyta MSI z najnowszym chipsetem Intel Z97, dobrze chłodzona sekcja zasilania i chipset, długa gwarancja, nie dopłacasz za napis "gaming". I oczywiście komplet wejść.
- 8GB najbardziej opłacalnego RAMu.
- Duża, przewiewna obudowa. Dobrze wykonana i posiada wejścia USB 3.0 - Jeśli będziesz mieć więcej kasy to zmień na Zalmana Z9 U3
- Zasilacz z mocną sekcją 12V, 550W - Jeśli będziesz mieć więcej kasy to zmień na CoolerMaster G550W

Jeśli masz wątpliwości lub jednak za drogo to pisz.

PS coś chyba mpcforum szwankuje bo za 3-4 razem udało się wrzucić odpowiedź

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAmperoo_PL

Fajny zestaw

Ale nie dalo by sie cos zrobic aby byla jednak karta nvidii [nie wiem czemu jestem do niej przekonany xD]

A procesor moze w przyszlosci bedzie podkrecany

I jeszcze jedno pytanie czy jak np. kupie inny chipset plyty to znaczy ze procesor z z97 nie wejdzie ?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAmperoo_PL

Fajny zestaw

Ale nie dalo by sie cos zrobic aby byla jednak karta nvidii [nie wiem czemu jestem do niej przekonany xD]

A procesor moze w przyszlosci bedzie podkrecany

I jeszcze jedno pytanie czy jak np. kupie inny chipset plyty to znaczy ze procesor z z97 nie wejdzie ?

Sprawa jest prosta:

Grasz w gry z PhysX (co najmniej 2)?

Jeżeli tak - Bierz GTX 770 / GTX 780 ale i tak są mniej wydajne (770)

Jeżeli nie grasz w gry z PX to Zdecydowanie Bierz R9 290

Niby jak kupisz inny chipset??? Każda płyta ma wlutowany chipset (w tym przypadku Z97) i nie da się go zmienić???

Jedyne ograniczenie to Socket (Gniazdo) ZAWSZE Musi Być Takie Same (oprócz AMD) W twoim przypadku musi być Procesor i Płytę z Socket (LGA) 1150

To płyta główna posiada chipset a nie CPU, musisz kupić MOBO i CPU z taką samą podstawką

Opublikowano

Wejdzie tyle że do tego procesora musi (powinien) być chipset Z np. Z77 Z87 Z97. Chipset Z97 jest akurat najnowszy.

Zamiast AMD: http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx770-2048mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-overclock-potrojny-went-gv-n770oc-2gd-581346/

Gratis Watch Dogs

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

2Up

Tak duzo gram w te gry

1Up

Thx Bardzo mi pomogles zdecydowalem kupic karte amd

Temat do zamkniecia !

Opublikowano

2Up

Tak duzo gram w te gry

1Up

Thx Bardzo mi pomogles zdecydowalem kupic karte amd

Temat do zamkniecia !

Ale czy te gry mają PhysX???

Opublikowano

Dwie drobne zmiany:

1. Zasilacz na

http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

troszkę droższy, minimalnie słabsza linia 12V, ale za to ogólnie zbudowany z lepszych podzespołów i modularny.

2. Dorzuć do tych pamięci RAM

http://www.morele.net/pamiec-kingston-2x4gb-2400mhz-ddr3-cl11-dimm-xmp-beast-series-khx24c11t3k2-8x-534115/

najnowsze testy na PurePC pokazały, że w niektórych grach szybszy RAM daje całkiem sporo, dlatego przy chipsecie Z97/Z87 warto do nich dopłacić, bo będzie można wykorzystać ich pełną prędkość. Co prawda te pamięci ograniczą trochę w przyszłości wybór coolerów CPU, jednak jest na rynku sporo chłodzeń, które zasłaniają tylko pierwszy slot pamięci.

Poza tymi dwoma zmianami zestaw jak najbardziej wart kupna.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O44Y129AC8

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.

Alternatywnie zamiast montażu możesz wybrać kartę sieciową wi-fi Asusa, dokładnie taką

http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/

Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

Opublikowano

Jeśli korzystasz z jednego monitora to nie.

Opublikowano

Bo po co Ci 4GB na karcie do jednego monitora? Podstawowa wiedza o kartach graficznych się kłania :)

EDIT: Chodzi oczywiście o karty tego segmentu standardowo wyposażone w 2GB.

Opublikowano

Jeśli chodzi o obudowę to sądzę (tak jest) że jest żywcem zerżnięta z CoolerMastera. A co do monitora to musisz podać budżet.

Opublikowano

Opublikowano

Opublikowano

mam juz ostatnie Pytanie

czy np do procesora intel i5 pisze ze jest dolaczony wentylator

to czy ja musze dokupic chlodzenie osobno ??

Opublikowano

mam juz ostatnie Pytanie

czy np do procesora intel i5 pisze ze jest dolaczony wentylator

to czy ja musze dokupic chlodzenie osobno ??

Nie, ale Boxowe (dołączone) chłodzenie jest mało wydajne, i czasami chodzi jak suszarka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...