Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

Czuowiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Mam tutaj pewne pytanie i pewien problem. Otóż jak gram w Ligę Legend i gadam na ts3 z kolegami to mi się komputer zawiesza i w ogóle nie mam żadnej komunikacji z nimi. Mówili mi żebym pobrał jakiegoś Game Boostera czy coś. Pobrałem i niby coś przyspieszyło ale nadal się zawiesza. Nowego kompa niestety nie kupie bo budżet nie pozwala. Wiecie jak można zaradzić na ten problem? Daje lajki. Bardzo pilne!!!

Opublikowano

Zawiesza Ci przy używaniu TS'a? Proszę, podaj specyfikację komputera, łącznie z płytą główną. Również powiedz, czy masz taki sam problem, gdy grasz bez włączonego TS'a.

Elsewhere: http://oldtimer.geekstogo.com/OTL.exe i http://vpx.pl/i/2014/04/17/1u4TU.png <-- Skanuj wg. tych ustawien, potem podeślij mi pliki logów "OTL.txt" i "Extras.txt" i zobaczę co da się zrobić.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Jeżeli o to Tobie chodziło to:

System:
Microsoft Windows XP
Home Edition
Wersja 2002
Dodatek Service Pack 3

Komputer:
Intel® Core2 Duo CPU
E 4700 @ 2.60GHz
2.59 GHz, 2,00 GB RAM
Teraz tak, gdy gram bez włączonego ts3 prawie że w ogóle mi się nie zacina(może raz na miesiąc). Tak btw. jak wysłać te pliki bo nie ogarniam?

Opublikowano

Odpowiadając z poziomu pełnego edytora możesz wrzucić załącznik. Po prostu spakuj oba pliki .txt w archiwum .zip bądź .rar i tu wyślij.

@Edit: nie podałeś jaką kartę graficzną posiadasz.

Opublikowano

Podaj jeszcze model płyty głównej. Bo czuję, że jest to bardzo podobny przypadek do mojego, który niedawno rozwiązałem.

Opublikowano

A jeszcze jak możesz, to powiedz mi jak się to sprawdza bo ja to nie ogarniam tej czarnej magii i no wiesz.

Opublikowano

Albo po prostu zaglądasz do swojego komputera i szukasz sygnatur na swojej płycie głównej, albo sprawdzasz np. Everestem.

Opublikowano

Znalazłem jakiś program i chyba pokazuje ale ty na pewno będziesz wiedział czy to jest to o co chodzi

post-1138434-0-95724100-1404778070_thumb.jpg

Opublikowano

1. Otwórz OTL i wklej do pola tekstowego: "Własne opcje skanowania / skrypt" następujący kod:

:OTL
SRV - File not found [Disabled | Stopped] -- %SystemRoot%\System32\hidserv.dll -- (HidServ)
SRV - File not found [On_Demand | Stopped] -- %SystemRoot%\System32\appmgmts.dll -- (AppMgmt)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\XDva402.sys -- (XDva402)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] --  -- (WDICA)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] --  -- (PDRFRAME)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] --  -- (PDRELI)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] --  -- (PDFRAME)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] --  -- (PDCOMP)
DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] --  -- (PCIDump)
DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] --  -- (lbrtfdc)
DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] --  -- (i2omgmt)
DRV - File not found [Kernel | System | Stopped] --  -- (Changer)
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - 10 - No CLSID value found.O27 - HKLM IFEO\bitguard.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\bprotect.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\bpsvc.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\browserdefender.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\browserprotect.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\browsersafeguard.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\dprotectsvc.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\jumpflip: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\protectedsearch.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\searchinstaller.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\searchprotection.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\searchprotector.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\searchsettings.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\searchsettings64.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\snapdo.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\stinst32.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\stinst64.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\umbrella.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\utiljumpflip.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\volaro: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\vonteera: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\websteroids.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O27 - HKLM IFEO\websteroidsservice.exe: Debugger - tasklist.exe File not found
O36 - AppCertDlls: x64 - (c:\program files\browser tab search by ask\safetynut\x64\safetycrt.dll) -  File not found

:Commands 
[emptytemp]

Wykonaj, podeślij co Ci wypluje.

2. Odinstaluj (najlepiej za pomocą Revo Uninstaller, bo zwykle ja sam go używam):

- Ask Toolbar

- Browser Tab Search by Ask for Internet Explorer (może się zwać inaczej)

- Akamai Netsession Interface

3. W Log errorach cały czas coś pisze o usługach programu BlueStacks. Czy kiedyś komputer również zawieszał się przy włączonym TeamSpeaku i Lolu? Proponuję chwilowo odinstalować w/w program. (Chociaż mogę się mylić, ale logi mówią za siebie, ktoś znający się lepiej może się również wypowiedzieć).

4. Ściągnij Adwcleaner, przeskanuj, usun co wypluje, wyślij tu log który wyrzuci po restarcie systemu i usun program.

Opublikowano

Ok to poczekaj jak to zrobię dam Edita
@Edit

Czyli tak. Ten kod czy co mi tam podałeś wklepałem tam gdzie zaznaczyłem na obrazku o nazwie "1". Gdy się już to zrobiło automatycznie zresetował mi się komputer i jak się zalogowałem na konto to wyszedł mi taki pliczek jak jest w win.rar. Na razie zrobiłem tylko punkt pierwszy. 

post-1138434-0-53445700-1404779309_thumb.jpg

07082014_021806.rar

Opublikowano

Formatuj dysk a nie ;)

Przestan nabijać posty. Format to wyjście dla "nowych", a jako regułka która ma być pomocna - pomocną nie jest, bo niestety się nie sprawdza zbyt często do błahych problemów.

@Czuowiek Nie wiem czy czekasz na potwierdzenie, ale wszystko zrobiłeś dobrze w pkt. 1 - kontynuuj.

Opublikowano

Sorry ale coś MPC przestało działać i poszedłem spać. Dobra wracając do tego to drugi punkt zrobiłem poprzez panel sterowania(chyba nic się nie stanie no nie?). Jeżeli chodzi o trzeci punkt to mam odinstalować LoL'a i TS3 na jakiś czas? A i czwarty punkt nie wiem czy zrobiłem dobrze ale w załączniku dam dwa pliki .txt (jeden był przed restartem a drugi zaraz po)

AdwCleanerR0.txt

AdwCleanerS0.txt

Opublikowano

Revo Uninstaller usuwa także klucze pozostałe po danym programie. Ale w porząsiu. ADWCleaner usun.

Co do punktu trzeciego: odinstaluj BlueStacks. Podejrzewam, że masz coś takiego, jest to program do emulowania Androida z tego co pamiętam?

Wykonaj także aktualizację o której mówiłem Ci na PW. Po tym wszystkim myślę, że możesz spróbować z włączonym TS'em zagrać w LoLa. Zdaj relację.

Opublikowano

Okej, dam edita jak już zrobię.

@Edit

Ej słuchaj teraz nie zdołam tego zrobić. Wrócę do domu na wieczór i dam znać co i jak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...