Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

B1

fuunny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Od września chciałbym iść na prawo jazdy kat. B1 i przeczytałem troche tu i tam i dowiedziałem sie, że B1 pozwala na poruszanie sie czterokołowcami z wyjatkiem samochodu osobowego itd... do 400 kg dla przewozu osob i do 550 kg z przewozem towaru. Mam 2 takie pytania. Czy jak zdam to prawo jazdy to jak kupie sobie Daihatsu Cuore z waga tam np 545 kg czy bedzie mozliwosc zarejestrowania go nie na samochod osobowy tylko na pojazd inny czy jakoś inaczej sie nazywa żeby w trakcie kontroli sie nie czepiali ? Drugie pytanie to jak koleżanka ma Daihatsu Cuore z waga 549kg jeżdzi juz cały rok i dotad jej policja nie złapała a gdy ją złapie jakie bd tego konsekwencje? Pozdrrawiam

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

To czysty biznes mozesz jezdzic tylko jedną marką - smart kiedys w maluchach wyrzucali tylne siedzenia wazyl 480 kg i tak nie mozna zarejestrowac. B1 to poroniony pomysł silnik 1.0 ani poszalec ani to ładne prawko drogie a za dwa lata masz legalne autko. Juz lepiej kup sobie bmw za cztery kafla i ucz sie jezdzic kara to 500 złoty za jazde bez uprawnień

Opublikowano

Smart waży jak sie nie mylę 780kg także to na 100% odpada. Nawet ludzie maja sprawy że jeżdzili smartami z waga 550 kg a wazył o wiele wiecej :) Prawko kosztuje ok 1000-1200 zł aż tak drastyczna nie jest ;) Nie musi być ładne chociaż niektore daihatsu naprawde z ładnymi felgami i kolorem niezle wyglądają. Auto ma służyc głownie do dojazdu do szkoły ;-)

Opublikowano

A nie lepiej teraz zaoszczędzić i kupić lepsze auto za 2 lata? :)

Powiem tyle, że rodzice mi to sponsorują a za 2 lata jak zdam prawko dostaje ich auto.

@Edit Dowiedziałem już sie wszystkiego. Temat close

Opublikowano

To zależy od tego na jaką kategorię auto zostało zarejestrowane, jak ma się układy to można i Land Rovera na B1 zarejestrować... Możesz poszukać już tego Daihatsu zarejestrowanego na B1. 

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...