Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera do gier (laptop) (maks 3300 zł)

Krzysiekn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uprzedzam, że nie dawno zakładałem temat który ciągle refreszowałem ale nikt nie odpisywał. :< ale przejdę do rzeczy.

Chciałbym kupić laptopa do gier byle by mi Watch_Dogs zadziałał w natywnej rozdzielczości - w tym wypadku uważam, że monitor wystarczy 1366x768, po będę mieć zawsze większą płynność na natywnej rozdzielczości.

Po długich szukaniach znalazłem:

http://www.pcomp3000.pl/pl/notebooki-laptopy-156-/830-lenovo-y510p-59395035-156-hd-i7-4700mq-4gb-1tb-sshd-gt755m2gb-dos-sklep-kozenice-radom.html#nclid=deb2c8a0dcd13876f07a52b8d4d2bbf3

Ma 4 GB ramu, ale jest rozszerzalny do 16 i dorzucę tam 4 GB.

Czy ten laptop wystarczy mi do gierek? Kartę oczywiście będę podkręcał o jakieś 80-100 MHz, kupię podstawkę chłodzącą.

I tutaj pytanie dla osób które coś więcej na ten temat: Czy dołożenie drugiej kości ramu to w tym przypadku nie problem?

Z góry dziękuję i pozdrawiam. Jeśli znacie lepszy model w tej kategorii cenowej napiszcie mi, dzięki.

Opublikowano

W tym przedziale wydajniejszym i najwydajniejszym wyborem będzie Acer V3 z i5 i GTX850 (gddr5). W przyszłości możesz wrzucićdo środka dysk SSD.

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

W tym przedziale wydajniejszym i najwydajniejszym wyborem będzie Acer V3 z i5 i GTX850 (gddr5). W przyszłości możesz wrzucićdo środka dysk SSD.

Dwa rdzenie? Zapomniałem dodać: potrzebuję wydajnego 4 rdzeniowego procesora bo używam też photoshopa i renderuję filmy :)

Opublikowano

jak kupujesz laptopa do gier to odrazu kup dwie lodówki do chłodzenia

Opublikowano

Tamten Y510P z i7 jest najrozsadniejszym wyborem w tej cenie, grafika bedzie dawala rade a cztery rdzenie beda robily swoje. Pozatym masz w nim ultra-bay wiec jak ci sie kiedys zechce to mozesz wrzucic tam ssd, druga grafike, dodatkowa baterie albo naped optyczny.

#EDIT

Masz tutaj fajna wersje, i7, 1TB dysk, 8GB RAM i matryca z rozdzielczoscia 1366x768 za 3k

http://allegro.pl/laptop-gamer-y510p-i7-4700mq-8gb-1tb-ssd-gt755-hd-i4403262904.html
Opublikowano

Dobra spoko, kupuje dziekuje wszystkim za pomoc. Wezme raczej ta wersje na samej gorze bo nie lubie kupowac drogiego aprzetu na allegro. Do ultrabay dokupilbym predzej dodatkowa gpu :3.

Mam w domu kosc 4 gb 1600mhz wiec spoko :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...