Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

FPS

djbudownik

Pytanie

Opublikowano

Nie wiedziałem gdzie to napisać ale to chyba dobre miejsce bo ten temat jest związany z komputerem w pełni :)

Gdy dostałem nowego kompa , grałem w gry np. LoL - 65-70 fps : teraz 45 fps , BF 3 - nie wiem ile było fps ale było normalnie : ale teraz bardziej zacina przy dużej ilości obiektów . Wcześniej tak nie było nie wiem czym to jest spowodowane :c . Możecie mi pomóc ? 

AKTUALNY NICK : jacobW 

EMAAAA  :lenny:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby na necie ma opinie dobre + ma bronze 80 co coś musi świadczyć.

Spadki masz przez karte graf nie daje rady, proc też wymięka za 2,5k masz i5+270X/280X(używane) . Jeśli masz opcje zwrócenia polecam.

graphic.png
Opublikowano

1. Otwórz program Autoruns jako administrator a następnie:

Z klucza: HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run:

- Odznacz: "SunJavaUpdateSched",

- Jeśli nie korzystasz już z aplikacji Winamp (czyli np. używasz AIMP'a albo WMP), odznacz: "WinampAgent";

Z klucza: HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Active Setup\Installed Components:

- Odznacz "Internet Explorer";

Jeśli nie korzystasz z gadżetów Windows, z klucza: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

- Odznacz: "Sidebar";

Z klucza: HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\*\ShellEx\ContextMenuHandlers:

- Odznacz: "XXX Groove GFS Context Menu Handler XXX";

Z klucza: "HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\AllFileSystemObjects\ShellEx\ContextMenuHandlers":

- Odznacz: "XXX Groove GFS Context Menu Handler XXX"; 

Z klucza: "HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\Directory\ShellEx\ContextMenuHandlers":

- Odznacz: "XXX Groove GFS Context Menu Handler XXX";

Z klucza: "HKLM\Software\Classes\Directory\Background\ShellEx\ContextMenuHandlers":

- Odznacz: "ACE";

Z klucza: "HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\Directory\Background\ShellEx\ContextMenuHandlers":

- Odznacz: "XXX Groove GFS Context Menu Handler XXX";

Z klucza: "HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\Folder\ShellEx\ContextMenuHandlers":

- Odznacz: "XXX Groove GFS Context Menu Handler XXX";

Z klucza: "HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers":

- Odznacz: "Groove Explorer Icon Overlay 1 (GFS Unread Stub)", "Groove Explorer Icon Overlay 2 (GFS Stub)", "Groove Explorer Icon Overlay 2.5 (GFS Unread Folder)", "Groove Explorer Icon Overlay 3 (GFS Folder)", "Groove Explorer Icon Overlay 4 (GFS Unread Mark)";

Z klucza: "HKLM\System\CurrentControlSet\Services":

- Odznacz: "catchme", "EagleX64", "esgiguard", "hid7906", "hid8101", "hid8103", "MSICDSetup", "NTIOLib_1_0_C", "Prot6Flt", "VGPU";

Z klucza: "HKLM\Software\Wow6432Node\Classes\CLSID\{083863F1-70DE-11d0-BD40-00A0C911CE86}\Instance":

- Odznacz: "Video Memory Render Filter";

Z klucza: "HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\BootExecute":

- Odznacz: "sdnclean64.exe";

Chyba tyle, co mogę póki co zrobić. Aktualizujesz sterowniki raz na jakiś czas, prawda? Czyścisz komputer w środku? (tj. chodzi mi o kurze, etc. Tak, to też ma wpływ na wydajność komputera - ciężko oczekiwać, że będzie dobrze się sprawować w piaskownicy stworzonej z brudu, pyłu i kurzu).

Jeszcze pytanie do tego programu jak po odznaczam coś kliknąć , czy po prostu wyjsć? :D

Sterowniki za aktualizowane , komputera w środku od zakupu jeszcze nie czyściłem :O 

Wstyd się przyznać ale w tym PC nawet nie wiem jak otworzyć obudowę .. :c 

AKTUALNY NICK : jacobW 

EMAAAA  :lenny:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...