Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Magazyn gildii - kolejna 'nowość' na Etherest.pl

..Even^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema siema,

zarzucam Wam ssa magazynu gildii z Etherest.pl - opis działania etc. niżej (wklejka z fanpage'a). Zapraszam do odwiedzenia fanpage'a na facebooku - tam zawsze info pojawia się wcześniej

:D

Siemano!

Jako iż pomysł z magazynem gildii spotkał się z naprawdę pozytywnym odzewem z Waszej strony - postanowiłem wdrożyć pomysł w życie I tak po ok. 2800 linijkach kodu, jestem w stanie przedstawić Wam efekt (mam nadzieję) końcowy.

O CO CHODZI?

Każda gildia posiada swój własny magazyn (prawa strona ss), w którym może składować przedmioty (jak depozyt u dozorcy, tyle że o wymiarze 15x8 slotów). Są 3 strony na przedmioty, co daje możliwość do składowania maksymalnie aż 360 przedmiotów! Do tego dochodzi możliwość składowania Yang (teoretycznie nieograniczoną ilość, okienko na dole ss).

ALE JAK KONTROLOWAĆ CZŁONKÓW? EVEN WTF?

Lider gildii posiada dostęp do logów (górna część ss), które zawierają w sobie informacje o umieszczaniu, zabieraniu przedmiotów oraz o wpłacie/wypłacie yang. Może również wyszukać działania konkretnego gracza, wpisując jego nazwę w 'szukajce'. Lider ma również możliwość wyczyszczenia logów.

Uprawnienia graczy do umieszczania/zabierania przedmiotów oraz wpłat/wypłat yang ustalamy w okienku zarządzania (lewa strona ss). Maksymalnie prawa można dać 12 członkom gildii.

DOSTĘP DO LOGÓW ORAZ NADAWANIA UPRAWNIEŃ MA TYLKO I WYŁĄCZNIE LIDER GILDII.

Mam nadzieję że wyszło zajebiście i magazyn przyda się soł macz

PONDRO!

10397030_829559240396185_853942244585642

Wielkie dzięki za uwagę, jak wspomniałem na początku, zapraszam Was na fanpage serwera.

PONDRO!

wu34ZmS.png

Zapraszam na fanpage (kliknij w obrazek). Będzie fajnie

:)
Opublikowano

pewnie od nixa kupiony : <

Nie wydałem na to ni złotówki mistrzu

wu34ZmS.png

Opublikowano

pewnie od nixa kupiony : <

a tylko on to potrafi lol? My tez mamy swój ;)

Dobre wykonanie pozdro 

logo.png

Opublikowano

a tylko on to potrafi lol? My tez mamy swój ;)

Dobre wykonanie pozdro 

ta XDXD a ostatnio mówiłeś że kupiony ?

Opublikowano

Nie ma co drążyć :D

wu34ZmS.png

Opublikowano

gdzie? chyba Cię dziecko wyobraźnia ponosi.

logo.png

Opublikowano

Pierwsza Myśl że Gumiś

Nie wydałem na to ni złotówki mistrzu

Zawsze może być w team albo zrobić za darmo.

Świetnie się prezentuje +

xxx

Opublikowano

Pierwsza Myśl że Gumiś

Zawsze może być w team albo zrobić za darmo.

Świetnie się prezentuje +

Norbert jest na tyle inteligentnym człowiekiem że nie potrzebuje pomocy z zewnątrz.

logo.png

Opublikowano

Zawsze mam bekę, że jak ktoś coś zrobi to od razu komentarze 'kupione'. 

Ale on tego nie zrobił, nawet gui nie zmienił xD

xxx
Opublikowano

Ale on tego nie zrobił, nawet gui nie zmienił xD

xxx

Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Opublikowano

Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Delete sekundę temu ;_;

Ale jest inny sposób.

53bad89ad7ca0.png

Opublikowano

Myślisz, że korzystałby z gotowców pisząc rzeczy takie, które są w tym temacie? : 

http://www.mpcforum.pl/topic/1239666-ss-ciekawsze-nowosci-na-etherestpl/

Jak w tym temacie nic nie ma ciekawego.. Niektóre moby fajne + obiekty.. interface + gui do peta każdy jest wstanie zrobić.

Do tego even to dla mnie jakiś nołnejm + te jego teksty typu "soł macz" i już wiadomo że gotowiec/kupione.

Opublikowano

Jak w tym temacie nic nie ma ciekawego.. Niektóre moby fajne + obiekty.. interface + gui do peta każdy jest wstanie zrobić.

Do tego even to dla mnie jakiś nołnejm + te jego teksty typu "soł macz" i już wiadomo że gotowiec/kupione.

Nie znasz go więc nie możesz tego ocenić :)

Jedynie fajne wydają mi się tam te skrzynie, reszta jest prosta do zrobienia. :P

Zależy jak dla kogo :P

^^

Opublikowano

Myślisz, że korzystałby z gotowców pisząc rzeczy takie, które są w tym temacie? : 

http://www.mpcforum.pl/topic/1239666-ss-ciekawsze-nowosci-na-etherestpl/

No przepraszam, ale chyba korzysta z gotowców skoro wrzucił to samo co było udostępnione na epvp ;)

Poza tym w tym temacie pokazał:

Nowy wygląd interface: Grafika, nic ciekawego.

Gui peta: Było udostępnione, zmiana wyglądu czy napisanie nowego to godzina roboty.

Szybka zmiana ekwipunku: Podać link do tematu z inforge? Gdyby client był teraz udostępniony to jedyne zmiany w kodzie dotyczyłyby tekstów ingame.

Smocze umiejętności: Godzina pisania, mam zacząć i wrzucić za godzinę? :)

Skrzynie: Powiem szczerze, to mi się podoba i tego nie widziałem, nie jest trudne do zrobienia ale pomysł dobry :)

Statystyki i notka: 20 minut pisania

O, wszystko to co pokazał to robota na jeden dzień, nie chodzi mi o to, że kopiuje, chodzi mi o to, że podpisuje pod tym siebie :)

Opublikowano

Brawo!

Wrzuciłeś tutaj GUI z epvp, nawet ci się go nie chciało edytować i jeszcze piszesz, że jest twojej roboty.

Co najwyżej to ty mogłeś to spolszczyć, tak poza tym widać, że serwer to sklejka gotowców, a jedynie modele nowe i to wszystko co jest w tym serwerze wyjątkowe.

Tak poza tym mi osobiście bank gildii się nie podoba.

Z czasem na 100% wyjdą jakieś bugi z nim związane, tym bardziej jak się pobiera go z epvp, wrzuca żywcem do clienta i spolszcza.

24b5car.jpg

Opublikowano

@upy
Jestem nołnejm i miło mi z tym 'soł macz' :D Nie żywię urazy, a co do bugów...:

Nun ein kleines Tutorial dazu:

1.
Ihr loggt euch mit 2 Accounts ein (beide in der selben Gilde) und öffnet das Gildenlager.
2.
Nun geht ihr auf den Char. auf dem euer Item liegt welches ihr verdoppeln wollt.
Dieses Item zieht ihr in euer Gildenlager und zieht es direkt in euer Inventar zurück.
3.
Nun öffnet ihr den Handelsdialog zu eurem anderen Charakter und zieht dort euer Item rein (welches ihr verdoppeln wollt).
4.
Sobald ihr das Item in euer Handelsfenster gezogen habt,
klickt ihr nochmal auf das Item (damit ihr das Item selektiert habt (Item ist durchsichtig neben eurer Maus))
5. Nun Akzeptiert ihr den Handel und zieht das Item in das Gildenlager.
ang:
1.
First, log in with 2 Accounts, (both in the same guild) and open the guildstorage
2.
Now you go to the char, who the item is located, which you want to double.
Put that item into your guildstorage and put it directly back into your inventory.
3.
Open the tradedialog to your other charakter and put there down the item, wich you want to double.
4.
as soon you drag that item into your tradedialog, click again on the item, (so that you have the item selected(the item is transparent next to your mouse)

5. Now accept the trade and drag the item back into the guildstorage

^to jest 'tut' na buga do tego systemu który był od kaczki na epvp, jak ktoś ma wątpliwości to droga wolna by wgrać i spróbować. Jeżeli naprawdę będzie taka potrzeba to mogę nagrać i pokazać że u mnie tego buga nie ma (i jeszcze jednego innego z yang, nie jestem pewien czy jest upubliczniony więc nie będę go podawał - nie popieram bugusingu :P
Jeden z Was wymienił systemy i czas konieczny do napisania owych systemów - skoro tamte są do napisania w godzinę to magazyn gildii też (dla mnie 3.5 godziny popijając kawkę i grając kilka rundek w cs:go w międzyczasie) - po co drążyć? :D

Tak czy inaczej - możecie mówić że wszystko jest z for o metinie itp. Być może moją winą jest to, że nie podałem Wam do porównania kodu źródłowego, trudno się mówi :D

PS. Magazyn gildii od ProfEnte - 110eur. Nie pachnie ode mnie biedą ale tyle bym nie zapłacił za kilka linijek które można napisać samemu :D 
Clientside wyciągnięty właśnie od niego (tylko uiscript; pytongi i quest moje) - jak wspomniałem, na nich się wzorowałem. Mogłem zmienić aby nikt się nie połapał, ale po co skoro to dobrze pełni swoją rolę :D

Gdybym mógł prosić to nie odchodźcie od tematu, niech nie sypią się warny :D

wu34ZmS.png

Opublikowano

@upy

Jestem nołnejm i miło mi z tym 'soł macz' :D Nie żywię urazy, a co do bugów...:

Nun ein kleines Tutorial dazu:

1.
Ihr loggt euch mit 2 Accounts ein (beide in der selben Gilde) und öffnet das Gildenlager.
2.
Nun geht ihr auf den Char. auf dem euer Item liegt welches ihr verdoppeln wollt.
Dieses Item zieht ihr in euer Gildenlager und zieht es direkt in euer Inventar zurück.
3.
Nun öffnet ihr den Handelsdialog zu eurem anderen Charakter und zieht dort euer Item rein (welches ihr verdoppeln wollt).
4.
Sobald ihr das Item in euer Handelsfenster gezogen habt,
klickt ihr nochmal auf das Item (damit ihr das Item selektiert habt (Item ist durchsichtig neben eurer Maus))
5. Nun Akzeptiert ihr den Handel und zieht das Item in das Gildenlager.
ang:
1.
First, log in with 2 Accounts, (both in the same guild) and open the guildstorage
2.
Now you go to the char, who the item is located, which you want to double.
Put that item into your guildstorage and put it directly back into your inventory.
3.
Open the tradedialog to your other charakter and put there down the item, wich you want to double.
4.
as soon you drag that item into your tradedialog, click again on the item, (so that you have the item selected(the item is transparent next to your mouse)

5. Now accept the trade and drag the item back into the guildstorage

^to jest 'tut' na buga do tego systemu który był od kaczki na epvp, jak ktoś ma wątpliwości to droga wolna by wgrać i spróbować. Jeżeli naprawdę będzie taka potrzeba to mogę nagrać i pokazać że u mnie tego buga nie ma (i jeszcze jednego innego z yang, nie jestem pewien czy jest upubliczniony więc nie będę go podawał - nie popieram bugusingu :P

Jeden z Was wymienił systemy i czas konieczny do napisania owych systemów - skoro tamte są do napisania w godzinę to magazyn gildii też (dla mnie 3.5 godziny popijając kawkę i grając kilka rundek w cs:go w międzyczasie) - po co drążyć? :D

Tak czy inaczej - możecie mówić że wszystko jest z for o metinie itp. Być może moją winą jest to, że nie podałem Wam do porównania kodu źródłowego, trudno się mówi :D

PS. Magazyn gildii od ProfEnte - 110eur. Nie pachnie ode mnie biedą ale tyle bym nie zapłacił za kilka linijek które można napisać samemu :D 

Clientside wyciągnięty właśnie od niego (tylko uiscript; pytongi i quest moje) - jak wspomniałem, na nich się wzorowałem. Mogłem zmienić aby nikt się nie połapał, ale po co skoro to dobrze pełni swoją rolę :D

Gdybym mógł prosić to nie odchodźcie od tematu, niech nie sypią się warny :D

Nie troszcz się o nasz pasek ostrzeżeń ;)

Mów co chcesz, gui jest z epvp więc dlaczego się pod nim podpisujesz? Tak samo jak szybka zmiana ekwipunku - inforge :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...