Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno klawiatury

_Benzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, od jakiegoś już czasu rozmyślam nad zakupem nowej klawiatury. "Razar BlackWidow Ultimate 2014" czy może "Steelseries APEX". Co myślicie o tych klawiaturach, którą warto kupić, czy może polecacie jakieś inne. Liczę na waszą pomoc ;) Razer - http://www.razerzone.com/eu-en/store/razer-blackwidow-ultimate Steelseries - http://steelseries.com/pl/products/keyboards/steelseries-apex-gaming-keyboard/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj przyszła do mnie klawiatura, którą zamawiałem. Dokładnie Genius kb g-265.

Ciche klawisze, wygodnie się trzyma. Są lekkie, łatwe do naciśnięcia, ale wystarczająca "ciężkie", by nie nacisnąć ich przypadkiem.

Ładne podświetlenie, wygodnie trzyma się dłonie, można przestawić kabel na boki (nie wiem, jak to wytłumaczyć).

Pod spodem klawiatury masz taki "tunelik" i jak komputer masz np po lewej, to nie będzie Ci kabel przeszkadzał i wychodził ze środka klawiatury,

tylko bardziej z boku.

Zapłaciłem bodajże 89zł. Możesz brać.

@ZiOmPoP

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ale to są klawy mechaniczne o ile się nie mylę, więc do membranówki średnio je porównywać.

Wg mnie Razer jest "trochę" przereklamowany. SS w niższej cenie oferuje wyższą jakość. Jest jeszcze między nimi taka różnica że SS ma klawisze niskoprofilowe (niskie) a Razer pełnoprofilowe. O gustach się nie dyskutuje więc zostawiam to tobie :)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAmperoo_PL - Tak, chodzi mi o klawe mechaniczna. Zdam sie na Twoja rade i odpuszcze sobie kupno razera.

@Tomo100 - Nie slyszalem o tym modelu Roccata, lecz chetnie poczytam na jej temat.

Opublikowano

Pewnie chcesz te zayebiste dźwięki razerowe, też byłem na nie napalony ale po zobaczeniu ceny ~500zł odpuściłem sobie i wziełem A4 Bloody 120 Tech (coś takiego) za 99zł + przesyłka i jest też nawet głośna, może do razera nie dorównuje ale jednak jest różnica między 500 a 100 zł :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...