Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] PvP, wojny gildi, drop i td

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam w planach zrobić serwer dla pewnej osoby i jej widzów...

Dostałem wolną rękę a od jednego widza dostałem dedyka (w sensie do używania :D...48gb ramu, 2x i7 i mase gb dysków xD)

Więc razem z kolegą wpadłem na pomysł takiego serwer-a

Były by dwie mapy...na jednej spawn, informacje, as (nie za kasę tylko item za item) i td.

Na drugiej mapie była by już zabawa...po uzbieraniu odpowiedniej ilości itemów będzie można założyć gildię, powiększać ją (jest już autorski plugin :>).

Trochę jak hardcore...nawet zastanawiam się nad tym czy dodać bana po śmierci na x czasu...

Dodatkowo niektóre itemy miały by swoje zastosowanie...myślę tu np. o blazeroodzie...po zdobyciu blazerodu i scraftowaniu dodatków dało by się nimi szczelać (i w sumie teraz zastanawiam się czy to ograniczyć i jak zabezpieczyć przez nadmiernym grifem) np piorunami, firebalami i td (w zależności od rangi będzie rodzaj i moc)...

Były by też areny pvp 1v1 i 2v2, areny na bitwy np. śnieżkami i td by zdobywać punkty dla siebie i dla gildii (wiec nie będziecie musieli tylko zabijać innych...od czasu do czasu mielibyście do dyspozycji paręnaście map to bitew i różne questy...za ich wygranie i wykonanie dostajecie ileś punktów co może trochę podnieść gildię w rankingu).

Dodatkowo było by wiele innych dodatków urozmaicających rozgrywkę...

I tu jest moje pytanie...zagrali byście ?

Co byście dodali i tp...wasze wizje i pytania są mile widziane  :)

w5cNAHm.png

Opublikowano

@Autor

Nie zagrałbym.

Spytasz pewnie dlaczego?

Ponieważ to nie jest dobre rozwiązanie.

Po co serwer gildyjny gdzie będzie można ją utworzyć, lecz nie będzie możliwości podbicia innej? (Tak wnioskuję z Twoich wypocin.)

Serwer, który opisałeś to jest oparty (Chyba całkowicie) na serwerach Mini-Gier. Wątpie, żeby to ładnie współgrało z resztą...

Po co ci dwa światy na serwerze, skoro wystarczy jeden i na spawn i na teren gildii?

Uważam ten wątek za całkowitą porażkę.. Co za Youtuber Cię zatrudnił skoro nie masz pomysłu na serwer? (No, można powiedzieć, że go masz, ale jednak pytasz ludzi o aprobatę - Ktoś pewnie zaraz ukradnie Ci pomysł i zostaniesz zwolniony..)

PS: Nie ma w słowniku polskim takie słowa jak "szczelać". Znasz ortografie?

PPS: Dla jakiego to Youtubera robisz serwer? Zmień nazwę w temacie, to zwiększy się jego popularność - Taka wzmianka :D

Pozdrawiam i żal mi osoby, która Cię "zatrudniła",

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Słabe ja nie zagrałbym i tyle kropka!.

PS.

Wysil się z kolegą i wymyśl coś naprawdę epickiego!

POZDRO!

Posty: 100|200|300|400|500|600|700|800|900|1000 Mission Complete! xD  :P

76561198209779975.png

Opublikowano

Nie zatrudniła...nie potrzebuję aprobaty...robię to 4fun...pytam się o sugestie a nie czy to by było ładnie zrobione...i nie to nie będzie minigame, minigame (jak to nazwałeś) będzie wyglądać tak ze raz na tydzień przez 2-3 godziny będą rozgrywane rundy...i nie będzie z tego nie wiadomo czego ob tu ma być gł zabawa...

I tak, znam ortografię...

UDOBot

PS.: Co do "zajmowania gildii" co masz namyśli? Jak uda Ci się z swoją ekipą wbić możesz ich okraść, poniszczyć ich mechanizmy i td...

w5cNAHm.png

Opublikowano

Hmm i znów wracam do punktu wyjścia...dziękuję wszystkim za wypowiedzi :P

Temat do zamknięcia...

w5cNAHm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...