Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer pc za 3 tys do gier na ultra same pudło

MałaAmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ile lat starczy to ciężko powiedzieć zależy od gier które będą wychodzić.

Modernizacja oczywiście np:

Lepszy procek z K

16GB RAM-u

Co do gier na ultra to na pewno BF4 Wiedźmin 3 myślę że ruszy

Pomogłem? Daj LIKE

Ciebie to nic nie kosztuje! Ale mnie motywuje

Opublikowano

To nie jest mało uwierz.

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Boże jak widzę wypociny na tym forum to... Aż konto założyłem aby tylko w tym dziale pisać :D Więc witam i zamierzam zrobić porządek w tym dziale.

Co do propozycji ITPolska: Bardzo nieopłacalny zestaw, z "zasilaczem" od SPC... toż to istna tykająca bomba! Zasilacz wymieniamy na XFX 550, ale można wziąć tańszy ale też dobry elektrycznie Corsiar VS450. Spokojnie starczy mocy, ale lepiej mieć zapas.

16GB pamięci ram to nieporozumiennie. Spokojnie starczy 8GB, a nawet 4GB kosztem lepszych innych części.

Dobrałeś płytę główną do podkręcania a procesor bez odblokowanego mnożnika... Wymieniamy na min. i5 4670K ale lepiej na nowszego i5 4690K (zależy jaka cena).

Obudowy od SPC to też są nie bardzo opłacalne względem konkurencji. Lepiej wziąć Zalmana Z3 Plus/Z9 Plus

Kartę można wziąć też wydajniejszą a zarazem tańszą AMD R9 280X. Można brać Asusa. GTX770 do battlefieldów są słabsze względem R9 280X bo radeon obsługuje Mantle.

Zaraz dam Ci zapis koszyka.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Boże jak widzę wypociny na tym forum to... Aż konto założyłem aby tylko w tym dziale pisać :D Więc witam i zamierzam zrobić porządek w tym dziale.

Co do propozycji ITPolska: Bardzo nieopłacalny zestaw, z "zasilaczem" od SPC... toż to istna tykająca bomba! Zasilacz wymieniamy na XFX 550, ale można wziąć tańszy ale też dobry elektrycznie Corsiar VS450. Spokojnie starczy mocy, ale lepiej mieć zapas.

16GB pamięci ram to nieporozumiennie. Spokojnie starczy 8GB, a nawet 4GB kosztem lepszych innych części.

Dobrałeś płytę główną do podkręcania a procesor bez odblokowanego mnożnika... Wymieniamy na min. i5 4670K ale lepiej na nowszego i5 4690K (zależy jaka cena).

Obudowy od SPC to też są nie bardzo opłacalne względem konkurencji. Lepiej wziąć Zalmana Z3 Plus/Z9 Plus

Kartę można wziąć też wydajniejszą a zarazem tańszą AMD R9 280X. Można brać Asusa. GTX770 do battlefieldów są słabsze względem R9 280X bo radeon obsługuje Mantle.

Zaraz dam Ci zapis koszyka.

HAHAHAHAHAHA gdzie w moim zestawie masz 16GB RAM-u?

To że SPC to Polska firma nie oznacza że jest do dupy i nie masz prawa tak mówić (https://www.youtube.com/watch?v=TScS2-s1H2E)

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Całość po końcowym podsumowaniu: http://www.morele.net/inventory/info/6ZDSBG/

Cena: 2977zł + wysyłka

Dostajesz taniej:

Lepszy procesor z możliwością symbolicznego podkręcenia

Płyta adekwatna do procesora

Wieeele lepszy zasilacz

Karta do gier z Mantle i 36 miesięcy gwarancji

Duża i przewiewna obudowa.

Tyle w tym temacie.

Może i polska... ale jedyne co jest lepsze od konkurencji to chłodzenia procesorów i wiatraki dodatkowe. Obudowy nie ma co ukrywać są produkowane w chinach i jakość jest gorsza od mistrza w tej cenie Zalmana. Wyżej, bo 200zł+ lepszy jest Corsiar i Factral Desing. SPC są może ładne i praktyczne, ale taniej można dostać lepiej wykonany produkt.  

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

No właśnie chyba nie podkręci.

Piszesz że wystarczy 4GB a dajesz 8GB.

Zasilacz jest gorszy od Deusa

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Aha i jeszcze jedno. O ile obudowy można jakoś wybronić to zasilacze lądują na czarnej liście. W tym przypadku bez porównania.

Bo 4GB spokojnie wystarczy. Ale prędzej czy później będzie trzeba dokupić więc ...

Procesor można podkręcić ale symbolicznie. Nie tak dobrze jak proc. z dopiskiem K ale zawsze jakoś.

Lepszy lepszy. Tego będę bronić.

Opublikowano

A pokaż mi Deusa na czarnej liście.

Pomogłem? Daj LIKE

Opublikowano

Słuchaj... tu chodzi o doświadczenie a nie puste informacje na papierze. Każde lepsze forum/lista awaryjności co to powie. Nawet na jednym forum za polecanie zasilaczy SPC można warna dostać :)

Opublikowano

Kolega wyzej ma racje. Deusy to szajs, a że ich nie ma na czarnej liscie to małe nieporozumienie. TT jest o wiele lepszy od deusa.

@topic

Jak chcesz mieć zestaw do gier itp. to bierz zestaw amperoo, jak chcesz mieć komputer "do gier" z funkcjami bomby (deus) i piekarnika (gladus) to bierz zestaw itpolski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...