Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SKILL] Wooden PC? Sprawdź! (Tylko Win 7 i Karty graficzne Nvidia)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Szperałem po internecie i znalazłem fajny i dość prosty sposób w jaki sposób mieć nawet 30 fpsów więcej w grze :) Sprawdzone prze zemnie, sprzęt na którym testowałem:

Proc.: Intel Dual Core E6600

Pamięć: 4GB Grafika: Geforce GT240

Dysk: 500Gb

Dupy nie urywa i normalnie w S.K.I.L.L'u miałem po 30fpsów (Przedtem skonfigurowany Superfetech z tego postu mojego autorstwa Przenieś MNIE!)

Teraz fpsy przy dużej ilości dziejących sie rzeczy (granaty, strzelanie) mam lekko 40-45fpsów a przy normalnym chodzeniu nawet 60! Więc sposób jest na pewno skuteczny :)

Dość głupiego gadania, czas przejść do samego sposobu.

1. Pierwszą czynnością będzie uruchomienie systempropertiesperformance 643001404675369518084.png

2. Zaznacz ''Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności'' i zatwierdzamy.

898961404675369518084.png 

3. Naciskamy prawym przyciskiem myszy na skrót do S.K.I.L.L'a i wybieramy Właściwości i przechodzimy w zakładkę Zgodność 977091404675372518084.png352121404675374518084.png

Zaznaczamy:

• Wyłącz kompozycje wizualne
  • Wyłącz kompozycje pulpitu
  • Wyłącz skalowanie ekranu dla ustawień wysokiej rozdzielczości DPI

218001404675374518084.png

DO TEGO MOMENTU PROCES MOŻE WYKONAĆ KAŻDY POSIADACZ WINDOWSA 7 I ZASTOSOWAĆ TO DO KAŻDEJ GRY! :) (Nie wiem jaki będzie efekt w innych grach ale podejrzewam że taki sam :))

4. Przechodzimy do Panelu Sterowania -> Nvidia -> Zarządzanie ustawieniami 3D 204751404675376518084.png750351404675376518084.pngI Ustawiamy Kolejno:

- Filtrowanie anizotropowe ustaw na Pod kontrolą aplikacji

- Filtrowanie tekstur - optymalizacja anizotropowa ustaw na Wyłącz

- Filtrowanie tekstur - optymalizacja trójlinionwa ustaw na Wyłącz

- Potrójnie buforowanie ustaw na Włącz

- Przyspieszenie wieloekranowe/różne procesy graficzne ustaw na Tryb jednoekranowy

- Synchronizacja pionowa ustaw na Wymuś Wyłączenie

- Ujemna kompensacja poziomu szczegółów ustaw na Zezwól

- Wygładzanie krawędzi - przezroczystość ustaw na Próbkowanie wielokrotne

- Wygładzanie krawędzi - Tryb ustaw na Popraw ustawienia aplikacji

- Wygładzanie krawędzi - Ustawienia ustaw na 8x

- Filtrowanie tekstur - optymalizacja anizotropowa filtru ustaw na Wyłącz

555381404675376518084.png

Po zastosowaniu pierw tego poradnika [KLIK] następnie tego, mam koło 120-130fpsów gdy nic sie nie dzieje

i nawet 80-100 gdy jest duże natęzenie akcji (dużo ludzi strzelających, lecące granaty itp)

Tutaj dowód, w postaci ss (Wybaczcie że telefonem ale nie miałem czasu kombinować jak zrobić ss fpsom :D)

82048199692607239290.jpg

Pomogłem? Zostaw Like, a postaram sie pomagać więcej :)

I wszystko jasne...

Opublikowano

No to też robiłem dużo nie pomogło ale trochę klatkowanie spadło. Nie każdy ma nvidie ^^ . Raczej większość wie co trzeba robić z kartą graficzną.

Czas wziąć się do roboty

;)

Opublikowano

No tak jak pisze w temacie dla windowsa 7 i nvidii. 

A jeśli ja na początku miałem 25-30/32 fpsy a teraz nawet po 130, to chyba różnica jest diametralna :)

Dodam że nie instalowałem niczego i nie robiłem też niczego  co mogłoby zwiększyć fpsy oprócz moich 2 sposobów. 

Sprawdzałem frapsem, przedtym nie wyłączałem w tle jakiś aplikacji (Włączony: skype, ts3, avast, fraps, google chrome z otwartymi chyba 3 zakładkami i switchbot w metin2), więc wynik jest chyba dobry :)

I wszystko jasne...

• Aive zmienił(a) tytuł na [SKILL] Wooden PC? Sprawdź! (Tylko Win 7 i Karty graficzne Nvidia)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...