Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer - Kilka pytań.

pajeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, co sądzicie o tym zestawie ? http://www.morele.net/inventory/info/EGSAhD/

Jest to zestaw który ułożył mi @Kicław , lecz on mi polecił msi gtx 760 - zmieniłem go na 770, procka mi polecał i5 4440 zmieniłem go na i5 4570, a obudowe z zalmana z3 zmieniłem na zalmana z3 plus.

Czy wszystkie te zmiany były opłacalne, czy nie ?

I kilka pytań jeszcze :

Czy jak składają kompa w morele.net to tak profesjonalnie czy tak byle jak ?

Czy lepiej jechać po kompa czy kurierem odebrać ?

Czy jeżeli do zestawu dołożyłbym pastę termoprzewodzącą to użyją jej ?

Opublikowano

Zestaw w miarę dobry, ale widzę, że @Kicław nie orientuje się, że wyszły już Haswell Refresh.

Zasilacz bym zmienił, bo pod 760 w miarę OK, ale pod 770 dla świętego spokoju dałbym jakiś lepszy.

Nie ma czegoś takiego jak "profesjonalne" składanie komputer, to jak klocki LEGO, albo złożysz, albo nie, a jeśli chodzi CI o kable, to sam sobie musisz je poukładać.

Kurierem dojdzie dłużej, ale nie ma przeciwwskazań co do niego, jak dasz tą pastę, to napisz w notce przy zestawie, że chcesz, żeby jej użyli + po cholerę Ci inna pasta, skoro masz BOXowe chłodzenie razem z pastą?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zestaw w miarę dobry, ale widzę, że @Kicław nie orientuje się, że wyszły już Haswell Refresh.

Zasilacz bym zmienił, bo pod 760 w miarę OK, ale pod 770 dla świętego spokoju dałbym jakiś lepszy.

Nie ma czegoś takiego jak "profesjonalne" składanie komputer, to jak klocki LEGO, albo złożysz, albo nie, a jeśli chodzi CI o kable, to sam sobie musisz je poukładać.

Kurierem dojdzie dłużej, ale nie ma przeciwwskazań co do niego, jak dasz tą pastę, to napisz w notce przy zestawie, że chcesz, żeby jej użyli + po cholerę Ci inna pasta, skoro masz BOXowe chłodzenie razem z pastą?

Pasta nie jest droga to ok. 20 zł a podobno warto, więc dlatego pytałem.

Zasilacz "nie wystarczy" ale przy grafice na oc czy bez oc ?

@Edit

W sumie może i masz racje, jak oglądałem jakieś testy na necie to w stresie grafa zjada 345, a procek 281(281 ale to w grze Max Payne 3)

Opublikowano

Orientuję się doskonale, ale H97 to wydatek a nie każdy chce aktualizować BIOS.

Zasilacz starczy z zapasem, jeśli chcesz to zmień na 630W, ale to konieczne tylko pod przyszłą modernizację.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Orientuję się doskonale, ale H97 to wydatek a nie każdy chce aktualizować BIOS.

Zasilacz starczy z zapasem, jeśli chcesz to zmień na 630W, ale to konieczne tylko pod przyszłą modernizację.

@Kicław Czyli narazie wystarczy zasilacz ? Nie będzie on pracować w zbyt wielkim "stresie" przez co będzie hałasować ?

Opublikowano

Nie powinien. Nawet VS 450W by uciągnął, ale wtedy chodziłby już praktycznie na 100%. Ten TT da sobie radę. Ludzie piszą, że jest zapas przy 4670K i 770, więc...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ok, @Kicław a nie wiesz czy można ufać tym co składają komputer w morele ?

Czy czegos nie zepsują, czy nie dadzą innej części ?

A i czy wysyłają również oryginalne pudełka ? (Tak na pamiątke :D)

Opublikowano

Nie powinni, składają pewnie tak jak przeciętny użytkownik (trochę z braku czasu, trochę im się nie chce). Najwyżej kable sobie sam poukładasz.

Z tego co wiem dostajesz PC w pudle po obudowie, a to razem z innymi pudełkami w większym kartonie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie powinni, składają pewnie tak jak przeciętny użytkownik (trochę z braku czasu, trochę im się nie chce). Najwyżej kable sobie sam poukładasz.

Z tego co wiem dostajesz PC w pudle po obudowie, a to razem z innymi pudełkami w większym kartonie.

Ok, a jeszcze jedno ile trzeba czekać mniejwięcej na montaż całego kompa ?

Opublikowano

@Kicław

A nie wiesz jeszcze jak wygląda ten montaż ?

Tak że np, wysyłają te elementy np. do Katowic (bo tam chce odebrać kompa) i tam go składają ?
Czy wysyłają złożonego z "centrali" już ?

I jak będzie szybciej, kurierem czy odbiór osobisty ? 

Opublikowano

@Kicław

A nie wiesz jeszcze jak wygląda ten montaż ?

Tak że np, wysyłają te elementy np. do Katowic (bo tam chce odebrać kompa) i tam go składają ?

Czy wysyłają złożonego z "centrali" już ?

I jak będzie szybciej, kurierem czy odbiór osobisty ? 

Raczej składają tam, gdzie mają części i tak wysyłają już złożonego kurierem.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...