Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XenoxMT2 - za słaba grafika?

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mój (drugi, nie myślcie że mam tylko takiego złoma ^^) komp ma takie parametry:

Grafika: NVIDIA RIVA TNT2 MODEL 64 / 64 PRO

Procesor: Intel® Pentium® 4 CPU 2.40GHz

Dysk: 127GB

Ram: 2GB

I przy uruchamianiu Xenoxa (na PL'u i innych privach nie sprawdzałem, ale pewnie to samo) wywala mi błąd "Sorry, your system does not support 3D graphic..." (pisałem z pamięci, mogłem się pomylić). Sprzęt nie jest taki zły, tylko grafika słaba (mam lepszą, ale nie mogę wymienić, ponieważ komputer posiada tak dziwną obudowę, że jedyne co da się z niej zdjąć to tylna(?) klapa, a nawet po zdjęciu jej nie mam dostępu do środka komputera). Nie piszcie mi, że na tym sprzęcie nie pogram, ponieważ czytałem na necie posty osób, które mają gorszy komp niż ja i z tą samą grafiką metin im śmiga. Mam wszystkie bajery w opcjach powyłączane, opcje Xenoxa są najniższe (detale, FS, rozdzielczość), przyspieszenie sprzętowe na max. Stery mam takie:

ftp://download.nvidia.com/Windows/72.14/72.14_winxpmce_international_whql.exe

Jest to link ze strony producenta więc skanu nie daję, a kodowania nie daję, ponieważ zawiesza mi się przeglądarka (WTF?!) i już 2 razy musiałem przez to pisać temat od nowa :(.

Co zrobić, żeby poszedł mi Xenox na powiedzmy... 15FPS+ ???

PS:

Jeśli chodzi o tą "lepszą" grafikę, to jestem w posiadaniu GeForce GT 520 2GB i od roku kurzy się w szafie ^^ nie mam do czego jej zamontować, więc jeśli ktoś jest chętny to mogę sprzedać :). Jeśli dopisek o sprzedaży w jakiś sposób łamie regulamin forum to proszę o nie usuwanie tematu, tylko usunięcie dopisku o sprzedaży.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Grałem na o wiele gorszym sprzęcie, karta graficzna nie ma nic prawie nic na rzeczy (tzn. nie musi być pro elo elo, ważne by była). Aktualizacja sterowników na pewno pomoże ;)

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

A dacie link do sterowników nowszych niż te, które posiadam? :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...