Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DYSKUSJA] Co sądzisz o Anonymous ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzisz o Anonymous?

Tutaj macie film o nich

https://www.youtube.com/watch?v=0f0YtTyLqV0

A tutaj wikipedia

http://pl.wikipedia.org/wiki/Anonymous_(aktywi%C5%9Bci_internetowi)

(TO NIE REKLAMA)

Radzę zajrzec na 4chan.org

W CDA było nawet coś opisane o hakerach i 4chanie.

A 4Chan nawet pomagał policji itp.

Np. odnajdywali ip i miejsce zamieszkania

ludzi którzy chcieli robic zamachy.

Ale też były złe.

Pojechali tak po dziewczynie o pseudonimie Boxxy że musiała się całkowicie wycofac

z życia internetu. Nie może pozowac do zdjęc itp.

A wy co sądzicie o Anonymous ?

750px-Anonymous_Flag.svg.png

Opublikowano

Jestem do nich neutralny. Mogli by zrobić jakiś atak na rząd Polski, czy cuś.  :unsure:

Opublikowano

Anonymous może być każdy, pierw wejdź se na tłumacza i zobacz co oznacza te słowo, każdy może się tak nazwać zresztą oglądałem kiedyś film dokumentalny niby o "Anonymous" i prawda jest taka że nie ma jakiejś tam specjalnej grupy niby Anonymous tak jak już wspomniałem wyżej.

Patrz teraz

Wjeba*em ci się na konto FB, dodałem post "wwaliłem ci się na konto! pozdrowienia od Anonymous" To bylem ja czy Anonymous? tzn, jak zobaczysz co oznacza te słowo to się dowiesz.

Opublikowano

Boxxy cały czas wrzuca filmy na yt :)

Nie podoba mi się utożsamianie internetowych trolli i skids z Anonymous. Prawdziwi propagandziści i działacze tej grupy nie zajmują się pierdołami takimi jak stalking, włamania na fejsa czy maila tylko przeciwdziałają zabieraniu wolności w internecie. Cały ten ruch powstał po to aby dać po łapach NSA i innym tego typu organizacom naruszającym naszą prywatność.

Opublikowano

Jeżeli faktycznie walczą przeciwko rzeczom typu ACTA, cenzurze internetu, to dobrze, ale np. walka z katolicką etyką seksualną, czy pomagania USA w Wiośnie Ludów w krajach Arabskich jest karygodne, zwłaszcza to drugie.

Opublikowano

Najpierw trzeba dogłębniej poznać ich idee, żeby wypowiadać się na ten temat i stwierdzać, że to karygodne.

Dokładnie.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

na boxxy wlamali sie ludzie z 4chana, nie z anonymous

watpie w ich istnienie, na pewno nie istnieje taka grupa zorganizowana, tylko ludzie sie za nia podaja

­

Opublikowano

Jestem do nich neutralny. Mogli by zrobić jakiś atak na rząd Polski, czy cuś.  :unsure:

N/c.

Najpierw trzeba dogłębniej poznać ich idee, żeby wypowiadać się na ten temat i stwierdzać, że to karygodne.

Yup.

To ci, którzy zamierzali wyłączyć cały internet? Tak, to oni.

http://niebezpiecznik.pl/post/anonimowi-chca-wylaczyc-internet-ddos-na-dns-y-opglobalblackout/

Ogólnie, są śmiesznymi ludźmi. :)

Bo?

na boxxy wlamali sie ludzie z 4chana, nie z anonymous

watpie w ich istnienie, na pewno nie istnieje taka grupa zorganizowana, tylko ludzie sie za nia podaja

Każdy może siebie nazywać 'anonimowym' i podawać się pod całą grupę i próbować organizować akcje.

Opublikowano

Bo?

Może ty mi powiedz, dlaczego tak nie jest? Masz minutę na odpowiedź, inaczej będzie DDoS, a za tydzień wyłączę ci internet na 10 lat.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Może ty mi powiedz, dlaczego tak nie jest? Masz minutę na odpowiedź, inaczej będzie DDoS, a za tydzień wyłączę ci internet na 10 lat.

Wyłączaj albo próbuj DDoSa jeśli masz czym. Podać Ci IP?

Dzięki ludziom, którzy 'łączyli' się w tą grupę i 'przedstawiali się' jako oni przeszło parę ważnych inicjatyw. ;)

Opublikowano

To ci, którzy zamierzali wyłączyć cały internet? Tak, to oni.

http://niebezpiecznik.pl/post/anonimowi-chca-wylaczyc-internet-ddos-na-dns-y-opglobalblackout/
Ogólnie, są śmiesznymi ludźmi. :)

To jest pojedyńcza inicjatywa. Zresztą nie można powiedzieć że to 'Anonymous', bo to jest sprzeczne z tą ideologią. Tak - ideologią. Imo nazywanie Anonymous grupą hajkerów co niszczą internety jest bardzo niepoprawne. Przecież nie można od tak 'należeć' do Anonymous, przez co nie można też sądzić coś o nich jako "ludziach". To nie jest tak, że jest grupa hajkerów nazywająca się 'Anonymous', która się spotyka w piwnicy i atakuje serwery dns. 'Anonymous' to po prostu hasło pod którym skrzykują się ludzie jak coś nieteges z wolnością gdzieś na świecie. W sytuacji, gdy czyjaś strona została zniszczona przez jakiegoś 'Anonymousa', to nie jest to 'Anonymous', tylko jakaś osoba z kompleksami, która oprócz psucia czyjejś pracy chce się podpisać tak aby w jej mniemaniu wyjść na kogoś pro.

708121422388637873334.png

Opublikowano

To jest pojedyńcza inicjatywa. Zresztą nie można powiedzieć że to 'Anonymous', bo to jest sprzeczne z tą ideologią. Tak - ideologią. Imo nazywanie Anonymous grupą hajkerów co niszczą internety jest bardzo niepoprawne. Przecież nie można od tak 'należeć' do Anonymous, przez co nie można też sądzić coś o nich jako "ludziach". To nie jest tak, że jest grupa hajkerów nazywająca się 'Anonymous', która się spotyka w piwnicy i atakuje serwery dns. 'Anonymous' to po prostu hasło pod którym skrzykują się ludzie jak coś nieteges z wolnością gdzieś na świecie. W sytuacji, gdy czyjaś strona została zniszczona przez jakiegoś 'Anonymousa', to nie jest to 'Anonymous', tylko jakaś osoba z kompleksami, która oprócz psucia czyjejś pracy chce się podpisać tak, aby w jej mniemaniu wyjść na kogoś pro.

Dokładnie, nie istnieje żadna "grupa anonymous". 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...