Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Ostrzeżenie Gameserv.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jeżeli ktoś planuje kupić server na gameserv - niech jeszcze raz dobrze to przemyśli. Mam tam od jakiegoś czasu server, co kilka dni/godzin nie mogę połączyć się z maszyną, a oni mi wciskają, że wszystko jest w porządku. 

5hibmd.jpg

Dodatkowo, napisałem, że nie działa mi MySQL, a oni mi odpowiedzieli, że nie będzie działać - muszę kupić sobie oddzielny serwer, chociaż w ofercie jak byk pisze, że baza MySQL jest wliczona w cenę.

ylznnm.jpg

Więc chciałbym was ostrzec - jeżeli chcesz kupić serwer na gameserv, przemyśl to 2 razy i nie popełnij tego błędu co ja!

Opublikowano

Cóż. Była dosyć ścisła umowa między właścicielem serwera, a moim znajomym YTBerem.
A mianowicie, miał dla nich zrobić ~100 poradników dot. pluginów za serwer. Poradniki zostały dostarczone w najwyższej jakości, pięknie opisane, nagrane na najlepszych shaderach oraz w jakości HD.
Po miesiącu braku odzewu ze strony właściciela, wkroczyłem i ja, by pomóc mojemu znajomemu.
Cóż, dalej nic. Serwera jak nie było - tak nie ma.

Pozdrawiam, i nie polecam.

Dodatkowo, @Craaash jeśli SS'y są wiarygodne:

Art. 560. § 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wady, kupujący może od umowy odstąpić albo żądać obniżenia ceny. Jednakże kupujący nie może od umowy odstąpić, jeżeli sprzedawca niezwłocznie wymieni rzecz wadliwą na rzecz wolną od wad albo niezwłocznie wady usunie. Ograniczenie to nie ma zastosowania, jeżeli rzecz była już wymieniona przez sprzedawcę lub naprawiana, chyba że wady są nieistotne.

Jest to podstawa prawna, na którą możesz w BOK'u się oprzeć. Jeśli po przedstawieniu tego dalej nie dojdzie do porozumienia, polecam zgłosić sprawę do odpowiednich organów.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Cóż. Była dosyć ścisła umowa między właścicielem serwera, a moim znajomym YTBerem.

A mianowicie, miał dla nich zrobić ~100 poradników dot. pluginów za serwer. Poradniki zostały dostarczone w najwyższej jakości, pięknie opisane, nagrane na najlepszych shaderach oraz w jakości HD.

Po miesiącu braku odzewu ze strony właściciela, wkroczyłem i ja, by pomóc mojemu znajomemu.

Cóż, dalej nic. Serwera jak nie było - tak nie ma.

Pozdrawiam, i nie polecam.

Dodatkowo, @Craaash jeśli SS'y są wiarygodne:

Art. 560. § 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wady, kupujący może od umowy odstąpić albo żądać obniżenia ceny. Jednakże kupujący nie może od umowy odstąpić, jeżeli sprzedawca niezwłocznie wymieni rzecz wadliwą na rzecz wolną od wad albo niezwłocznie wady usunie. Ograniczenie to nie ma zastosowania, jeżeli rzecz była już wymieniona przez sprzedawcę lub naprawiana, chyba że wady są nieistotne.

Jest to podstawa prawna, na którą możesz w BOK'u się oprzeć. Jeśli po przedstawieniu tego dalej nie dojdzie do porozumienia, polecam zgłosić sprawę do odpowiednich organów.

Dokładnie, nie daj się im robić w chuja.

Sam chciałem tam kupić serwer, polecam fiberhost. Dzięki za ostrzeżenie ;)

To syf, nie hosting. ;-)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Miałem u nich serwer zgadza się z tym co mówisz to jest porażka -,- fiberhost to prawie to samo ale jest o wiele lepszy ! VPSów też tam nie kupujcie (na gameservie); tanie ale lagi serwerowe... i jest niedostępny, no strata kasy z gameserv... Osobiście odradzam tam kupować. Fiberhost pare groszy droży ale stabilniejszy ;)

Specjalista
Opublikowano

Miałem też problem z bazą mysql. Pisałem do pomocy a oni piszą ' już naprawiamy ' po tygodniu ' lada dzień będzie ' aż w końcu przez cały miesiąc wykupu serwera nie było bazy. Hostingu nie polecam!

Opublikowano

Hmm.Ja tam polecam Mine24.pl mam odpowiedz już po 5minutach!.Smshop jest tak banalnie prosty....Dostajemy darmową domenę i na dodatek BANNER.Ja mam u nich serwer już przez 2 lata i jestem zadowolony mam 5gb ramu i 35slot i 0 laga.Polecam ich hosting 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...