Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wąż a jazda na rowerze po lesie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przejdźmy do rzeczy, co może się stać gdy najadę na węża w lesie podczas jazdy na rowerze

Nie ukrywam że jeżdżę prawie codziennie ( szczególnie w górach ) gdzie występują węże które gryzą.

Jak wiadomo węże najczęściej boją się ludzi i uciekają ale gdy nadepniemy to atakują.

Kiedyś słyszałem że jednemu gościowi wąż wplątał się do szprych podczas jazdy ...

Jak myślicie co może się stać po takim najechaniu :D ?

u6pv.jpg

Opublikowano

Prawdopodobnie uszkodzi Ci rower.

Węże boa mamy w Polsce? :| Nie powinno się według mnie nic stać poważnego,coś jak z przejechaniem po gałęzi. A nawet jak cię upierdoli to w Polsce nie mamy specjalnie jadowitych węży.

Opublikowano

Węże boa mamy w Polsce? :| Nie powinno się według mnie nic stać poważnego,coś jak z przejechaniem po gałęzi. A nawet jak cię upierdoli to w Polsce nie mamy specjalnie jadowitych węży.

Dokładnie, z jadowitych to tylko żmija zygzakowata występuje w naszym kraju i nie jest specjalnie niebezpieczna.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Zapewne nic Ci się nie stanie, ale jak najedziesz na niego specjalnie, to życzę Ci aby Cię upierdolił.  -.-

Opublikowano

Zależy od prędkości z jaką przejedziesz po wężu. Jeżeli szybko to nawet nie zdąży zareagować, jeżeli wolno i wąż będzie w stanie to najpewniej cie ugryzie. 

RAsfepN.png
Opublikowano

jedynego jadowitego węza którego możesz wtedy spotkać  oglądniesz dokładnie kiedy staniesz i pójdziesz się wysikać ;)

mimo ze w Polsce praktycznie nie uświadczy węża jadowitego i na tyle groźnego by cie pokąsał i zabił szczęście musiał byś mieć naprawdę zajebiste by takiego spotkać na drodze w lesie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

sam nie raz spotykałem węza i raczej nie są agresywne za każdym razem gdy je spotykałem byłem w odległości 0,5/1m, raz się zdarzyło ze praktycznie na mnie wpełzł i nawet nie miał zamiaru atakować, ale jak byś najechał na niego to nie ma szans aby cie nie zakatował (obrona własne) no chyba ze najedziesz mu na głowę to jesteś uratowany, tak wiec uważaj podczas jazdy ;]

Opublikowano

Jak najedziesz, to zaliczysz dachowanie he he. A tak serio to w najgorszym wypadku ciebie zaatakuje, lecz wydaje mi się, że nie będzie w stanie.

Gość Majoreq.
Opublikowano

1. Jedyny wąż, który może cię zabić to żmija zygzakowata, poza tym to zaskrnoniec, który ci nic nie zrobi oraz padalec, który jest jaszczurką, ale wiele ludzi go myli z wężem.

2. Jak wiedziesz na węża poczujesz się jakbyś wiechał na średniej wielkości kamień, lub się wywrócisz.

3. Jakbyś chciał specjalnie przejechać węża to sam będę skłonny cię zajebać, bo węże nic ci nie zrobiły, a ty chcesz je zabić.

4. Szansa, że trafisz na węża w górach jest równaa 0,1 %.

Jak się boisz to przestań, bo węże nic ci nie zrobią.

Opublikowano

Ogólnie ostatnio zauważyłem że węży ubyło, ostatniego widziałem dobre kilka lat temu. Nie wiem czy nie mam okazji spotkać, zobaczyć albo wymierają. Ogólnie wąż CI nic nie zrobi jeśli go nie dotkniesz. Jeśli go przejedziesz to reakcja może być różna od wielkości. 

Deus vult

Opublikowano

1. Szansa, że spotkasz węża jądac w lesie na rowera jest mała.

2. Szansa, że najedzeisz na takiego węża jest jeszcze mniejsza.

3. Szansa, że wąż cię zdąży cię zaatakować jest jeszcze bardziej mniejsza.

4. Szansa, że na spełnienie powyższych punktów + tego, że wąż jest jadowity jest znikoma.

Reasumując - możesz nadal jeździć bez obaw.

//Jeszcze coś:

Żmije rzadko kąsają człowieka, starając się raczej uciec. Jeśli zostaną zmuszone do obrony, ich ukąszenie często (30-60% przypadków) jest suche tj. bez wstrzyknięcia jadu) (...)nie stanowi śmiertelnego zagrożenia dla zdrowego dorosłego człowieka
Opublikowano

Witam,

Przejdźmy do rzeczy, co może się stać gdy najadę na węża w lesie podczas jazdy na rowerze

Nie ukrywam że jeżdżę prawie codziennie ( szczególnie w górach ) gdzie występują węże które gryzą.

Jak wiadomo węże najczęściej boją się ludzi i uciekają ale gdy nadepniemy to atakują.

Kiedyś słyszałem że jednemu gościowi wąż wplątał się do szprych podczas jazdy ...

Jak myślicie co może się stać po takim najechaniu :D ?

Umrze

Dłuższej grafiki się nie dało?

Gość Majoreq.
Opublikowano

Jebłem.

Nic Ci się nie stanie.

Mówiłem o wężach W POLSCE...

Opublikowano

5 lat temu wąż normalnie przepełz mi po nodze (miałem sandały, więc czułem ten "śluz").

Rok temu niechcący nadepnąłem na węża, sekundę później ukrył się gdzieś w krzakach (straszne zarośla, dlatego go nie widziałem, szkoda mi go ;<).

Ogólnie boje się węży, nawet po tych wydarzeniach które potwierdziły, że nic nie zrobią, jednak co do tematu to nie masz się co bać :).

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Pewnie nic się nie stanie  z Tobą jednak jak byś go przejechał to wąż dead ale jakie jest prawdopodobieństwo że akurat będzie leżał na ścieżce na której jedziesz ... no chyba że w tym rejonie jest ich duże występowanie. 

Opublikowano

nie ma wezy ktore gryza u nas

jak juz cos to zmija zygzakowata i cos jeszcze jest, waz cie zobacze na rowerze wyczuje wibracje i ucieknie, chyba ze sie padalcow i zaskroncow boisz.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Gość Majoreq.
Opublikowano

Żmija zygzakowata może zabić, lecz jest to bardzo mało prawdopodobne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...