Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer do gier

domin3p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, postanowiłem złożyć drugi komputer do gier, nie jestem w 100 % pewien czy taka kompozycja będzie dobra więc proszę o rady i wystarczy na kilka dobrych lat przynajmniej na wysokich ustawieniach przy średnich fps. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi które mi pomogą to proszę się o wypowiedzenie. 

Płyta główna:

Procesor:
LUB

Karta Graficzna:
LUB
Wspomnę że mam na stanie radeon hd 6670 gddr3 2gb myślę że powinno wystarczyć ale nie jestem pewny

RAM:

Obudowa:

Zasilacz:

http://www.salurion.pl/product/192090/Sprzet_komputerowy_/Podzespo - ly/SilentiumPC_Deus_M1_650W_80Plus_Bronze_2_lata_Door_to_Door.html =-247zł

Jeśli nie przeszkadza 450W to mam na zbyciu chiefteca.

Dysk:

Nagrywarka:

PS. Jeśli komuś się nudzi i ma czas to może ułożyć dla mnie zestaw w podobnej cenie w dobrej wydajności. Chciałbym się zmieścić w 2000zł.

CENA MOJEGO ZESTAWU: 2500zł 
Opublikowano

Za 2300zł taki zestaw http://www.morele.net/inventory/info/cTPFdF/, by zejść do 2000zł trzeba wziąć tańszą płytę główną i kartę graficzną.

Po za tym to twój zestaw to nie 2500zł a 2800zł. I różnica między zestawem za 2000zł a 2800zł jest duża.

Kupując komputer na kilka lat warto teraz dołożyć do lepszej karty graficznej, pokroju gtx 760 czy gtx 770

Co do zestawu to jest złożony raczej słabo. Bo nie ma zbytnio sensu kupować płyty głównej do OC skoro reszta zestawu nie jest pod podkręcanie, to samo pamięć nie potrzebnie droga i nie potrzebnie z wysokimi radiatorami.

Opublikowano

Czyli Twój zestaw który złożyłeś uważasz za dobry i gry które wyszły i wyjdą w najbliższych latach pochodzą? A jeszcze takie pytanie, może lepiej złożyć zestaw i podkręcić? Czy raczej nie?

A ta moja karta nie jest dobra? Dotychczas gry działały dobrze ale mam słaby procesor 2 rdzenie 2,7Ghz

Opublikowano

Ten podany przeze mnie zestaw ma wydajność podobną do tego co ty złożyłeś tylko jest 500zł tańszy.

A jeśli chcesz komputer na dłużej to tak jak pisałem, zmień kartę na gtx 770.

Karta którą masz jest już obecnie bardzo słaba. A karta gtx 660 czy tym bardziej gtx 770 będzie znacznie wydajniejsza. W przypadku gtx 770 praktycznie wszystkie gry będą działały na najwyższych ustawieniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...