Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolne kopiowanie z folderu do folderu na tej samej partycji.

uwotm9.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, otóż zrobiłem formata i chcę przekopiować zawartość folderu X1 do folderu X. Oba foldery są na tej samej partycji. Zawartość to 70 GB danych. Płyta posiada SATA 2. Szybkość podczas kopiowania wynosi ~28 Mb/s. Dlaczego to idzie tak wolno? 

he?

Opublikowano

Mbps czy MBps?

Po drugie sprawdzałeś go, czy nie ma bad sectorów?

Po trzecie wcześniej działał szybciej?

http://scr.hu/1xdw/b8hjw

Dysk nowy, kupiony ~3 miesiące temu, WD Blue 1TB. Więc raczej nie ma bad sectorów. Jak miałem jakiegoś starego Samsunga jeszcze pod Sata 1, prędkość była taka sama.

Czy działał szybciej? Nie, prędkość wacha się w okolicach ~30 MB/s. 

he?

Opublikowano

Dysk nowy, kupiony ~3 miesiące temu, WD Blue 1TB. Więc raczej nie ma bad sectorów. Jak miałem jakiegoś starego Samsunga jeszcze pod Sata 1, prędkość była taka sama.

To sprawdź czy badów nie ma. http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html

Opublikowano

Jaka płyta i procesor?

System pirat?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jaka płyta i procesor?

System pirat?

i3-2120

H61-coś.

Możliwe, że przez brak sterowników jakiś? 

//Windows czysty, na trialu ;) 

he?

Opublikowano

Kopiowałeś sporo małych plików, czy jakieś duże w 1 części typu film etc?

Bo z małymi plikami sobie kiepsko radzi, a z dużymi już lepiej, w sumie te 30MB to i tak coś mało, możesz spróbować uaktualnić sterowniki dysków.

Chcę wiedzieć co kopiowałeś, te 100k elementów to raczej małe pliczki, więc wszystko by się zgadzało.

Dla próby możesz nawet spróbować przekopiować film i porównać wyniki.

Opublikowano

Kopiowałeś sporo małych plików, czy jakieś duże w 1 części typu film etc?

Bo z małymi plikami sobie kiepsko radzi, a z dużymi już lepiej, w sumie te 30MB to i tak coś mało, możesz spróbować uaktualnić sterowniki dysków.

Chcę wiedzieć co kopiowałeś, te 100k elementów to raczej małe pliczki, więc wszystko by się zgadzało.

Dla próby możesz nawet spróbować przekopiować film i porównać wyniki.

Kopiowałem foldery gier, więc więcej mniejszych plików. Kopiując obraz Win7 (3.5GB) prędkość zaczynała się od 150MB, potem szybko spadała do 70, od 70 do 60 spadała trochę wolniej. Przy 61-62 zmieniało się ciągle na 61, raz 62, raz 60, potem skończyło się kopiowanie. 

he?

Opublikowano

Kopiowałem foldery gier, więc więcej mniejszych plików. Kopiując obraz Win7 (3.5GB) prędkość zaczynała się od 150MB, potem szybko spadała do 70, od 70 do 60 spadała trochę wolniej. Przy 61-62 zmieniało się ciągle na 61, raz 62, raz 60, potem skończyło się kopiowanie. 

Normalka, tym bardziej, że masz SATA II.

Dyski sobie słabo radzą z małymi pliczkami, z dużymi to już inna bajka.

Opublikowano

Normalka, tym bardziej, że masz SATA II.

Dyski sobie słabo radzą z małymi pliczkami, z dużymi to już inna bajka.

A może być problem przewodu? Bo nawet nie wiem jaki przewód jest (chyba, że nie ma przewodów SATA/2/3 tylko jeden, standardowy). 

Ale skoro tak musi być to niech tak będzie, liczyłem, że szybciej, nawet takie małe pliczki pociągnie ;) 

he?

Opublikowano

Kabel jest ten sam, jedyne co, to możesz kupić lepszą płytę i procesor. :D

Póki co brak środków, ale kiedyś będzie trzeba ;) 

Zamykam. 

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...