Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

McDanielPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam proste pytanie dla graczy, którzy ogarniają temat komputerów PC. Czy komputer, który opisany jest na tej stronie:

http://www.komputronik.pl/product/234618/Komputery/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_SX_600_H003_.html

wystarczyłby do spokojnego i płynnego działania Minecraft'a oraz innych gier o podobnym zakresie wymagań? Czy poszłyby na takim sprzęcie shader'y bez zbytniego spadku FPS'ów?

Pozdrawiam,

McDanielPL ;)

Opublikowano

Myślę, że w mc spokojnie sobie pograsz co do shader ow to hmm jeżeli karta graficzna nie jest słaba to wszystko powinno być dobrze (pamiętaj o dobrych sterownikach).  Co do spadku fps to zależy także od szybkości internetu ale nie musisz mieć Lte żeby grac w mc! Więc myślę że PC dobry. ;)

Opublikowano

Komputer nie warty 3k. Shadery powinny chodzić bez problemu, aczkolwiek nie wiem czy wyciągniesz 60 klatek. Wszystko też zależy w jakiej rozdzielczości grasz.

Pozdrawiam

Opublikowano

Myślę, ze powinien wystarczyć, aczkolwiek nie jestem pewien co do kraty graficznej.

Najlepiej złożyć kompa, a nie kupować gotowca. Jeśli nie jesteś w tym obeznanym, poproś o pomoc na jakimś forum, tam Ci dopomogą.

Myślę, że w mc spokojnie sobie pograsz co do shader ow to hmm jeżeli karta graficzna nie jest słaba to wszystko powinno być dobrze (pamiętaj o dobrych sterownikach).  Co do spadku fps to zależy także od szybkości internetu ale nie musisz mieć Lte żeby grac w mc! Więc myślę że PC dobry. ;)

FPSy zależne od neta? A to ciekawe... W dodatku LTE nie jest wyznacznikiem szybkości, równie dobrze może strasznie mulić. xD

Opublikowano

Zasilacz no-name czyli kompuer może Ci wybuchnąć przy shaderach. Co do komputerów, które są kupowane, a nie składane to przepłacanie i strata pieniędzy. W tej cenie dostaniesz dużo lepszy sprzęt z dyskiem SSD i możliwością OC. 60 fps na tym zdecydowanie nie wyciągniesz. Jeśli chcesz, żeby Ci złożyli kompa - zapraszam do działu komputery na mpc. Zlepią Ci ciekawy zestaw. :)

Opublikowano

Polecam ci zapytać w dziale na MPC "Komputery - Kupno i modernizacja" (na samym dole), oni Ci doradzą jaki komputer w jakiej cenie powinieneś kupić. Ten nie jest warty 3 000PLN :)

Opublikowano
@

Nie kupuj tego..

To nawet nie jest warte 2500zł..

Zakup komputer z tej licytacji na Allegro. Firma zaufana, dobra i komputer przyjdzie Ci w 2 dni (Od zakupu, rzecz jasna).

http://allegro.pl/king-i5-4590-4x3-7gh-8gb-1tb-gtx750ti-2gb-gry-i4368188081.html

Ten, komputer jest wart swojej ceny.

PS: Kupiłem taki tydzień temu. Jak dotąd nie miałem z nim żadnych problemów. Bardzo fajny :!

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

@McDanielPL

Nie kupuj tego..

To nawet nie jest warte 2500zł..

Zakup komputer z tej licytacji na Allegro. Firma zaufana, dobra i komputer przyjdzie Ci w 2 dni (Od zakupu, rzecz jasna).

http://allegro.pl/king-i5-4590-4x3-7gh-8gb-1tb-gtx750ti-2gb-gry-i4368188081.html

Ten, komputer jest wart swojej ceny.

PS: Kupiłem taki tydzień temu. Jak dotąd nie miałem z nim żadnych problemów. Bardzo fajny :!

Tego komputera również nie kupuj. Polecam lekturkę

http://stopgotowcom.pl/

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Witam, mam proste pytanie dla graczy, którzy ogarniają temat komputerów PC. Czy komputer, który opisany jest na tej stronie:

http://www.komputronik.pl/product/234618/Komputery/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_SX_600_H003_.html

wystarczyłby do spokojnego i płynnego działania Minecraft'a oraz innych gier o podobnym zakresie wymagań? Czy poszłyby na takim sprzęcie shader'y bez zbytniego spadku FPS'ów?

Pozdrawiam,

McDanielPL ;)

Karta graficzna 750Ti jest mało polecana, poczytaj na necie. Podobno model 580 (nie jestem pewien) który jest dużo tańszy jest lepszy od niej :D

Opublikowano

Zasilacz no-name czyli kompuer może Ci wybuchnąć przy shaderach. Co do komputerów, które są kupowane, a nie składane to przepłacanie i strata pieniędzy. W tej cenie dostaniesz dużo lepszy sprzęt z dyskiem SSD i możliwością OC. 60 fps na tym zdecydowanie nie wyciągniesz. Jeśli chcesz, żeby Ci złożyli kompa - zapraszam do działu komputery na mpc. Zlepią Ci ciekawy zestaw. :)

Słucham?

http://www.corsair.com/en-us/vs-seriestm-vs550-550-watt-power-supply

Tak, no-name.

60 fps nie wyciągnie?

Mam nadzieję, że pisanie art dla lektorów ci lepiej idzie niż tematyka komputerów.

60 FPS bez shaderów na tym sprzęcie może wyciągnąć bez problemu.

Co do "Jeśli chcesz, żeby Ci złożyli kompa - zapraszam do działu komputery na mpc. Zlepią Ci ciekawy zestaw." <- Do tego się zgodzę. Napisz budżet, przeznaczenie, i na pewno w tej cenie sklepiesz coś o wiele lepszego.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Słucham?

http://www.corsair.com/en-us/vs-seriestm-vs550-550-watt-power-supply
Tak, no-name.

60 fps nie wyciągnie?

Mam nadzieję, że pisanie art dla lektorów ci lepiej idzie niż tematyka komputerów.

60 FPS bez shaderów na tym sprzęcie może wyciągnąć bez problemu.

Co do "Jeśli chcesz, żeby Ci złożyli kompa - zapraszam do działu komputery na mpc. Zlepią Ci ciekawy zestaw." <- Do tego się zgodzę. Napisz budżet, przeznaczenie, i na pewno w tej cenie sklepiesz coś o wiele lepszego.

W dupie byłeś, g****o widziałeś. To, że w tych "cechach" jest obrazek i napis corsair nie znaczy, że jest zamontowany w tym komputerze. Dlaczego w takim razie w danych technicznych przy ważnych komponentach jest wypisany producent a przy zasilaczu smutne 550W? Nie takie rzeczy robili sprzedawcy gotowców. Btw. Pisząc takie rzeczy widocznie nigdy nie kupowałeś gotowca.
Opublikowano

Ja złożyłem sobie podobnego za 1500zł może trochę lepsza jest tam karta graficzna 

░.░░░.░.░▄▀░.▀▀░
░.░░░.░.▀░░░.▀░░

░.▄▄░.░.░▀▄░.▄▄░

Tiermonster skin ward free

Opublikowano

@.old

Oh, spokojnie.

Mam w firmie znajomego i sam zakupiłem u nich komputer, jak pisałem.

Nie są to gotowce złe i złożone tylko po zarobek, ale składają je z wielką dokładnością :)

Z wszystkich firm, które sprzedają gotowce to polecam tylko tą :)

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

W dupie byłeś, g****o widziałeś. To, że w tych "cechach" jest obrazek i napis corsair nie znaczy, że jest zamontowany w tym komputerze. Dlaczego w takim razie w danych technicznych przy ważnych komponentach jest wypisany producent a przy zasilaczu smutne 550W? Nie takie rzeczy robili sprzedawcy gotowców. Btw. Pisząc takie rzeczy widocznie nigdy nie kupowałeś gotowca.

http://www.komputronik.pl/product/232903/Sprz%C4%99t_komputerowy_/Podzespo%C5%82y/Corsair_Carbide_Serie_SPEC_01_RED_LED_Mid_Tower_Gaming.html

Patrząc na twój iloraz inteligencji, krew mnie ... zalewa.

Panie techniku-informatyku.

Primo - kupujesz w komputroniku, nie na bazarku, 2 ulice dalej od domu.

Secundo - ten zasilacz jest zamontowany w obudowie. Kupujesz pełen zestaw zawierający w tym obudowę. A w obudowie: obudowa + zasilacz.

Myślę, że tyle z tematu. Daruj sobie swoje gadki, wypowiedzi na poziomie gimba który usłyszał i sieje ferment bo jego kolega kupił u znajomego coś, i go wyrolował.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Boże rly ? Za 3 k chcesz takie gówno kupić? Za tą cene można się pokusić o coś lepszego :) Co do tematu komputer spokojnie wystarczy będzie mieć 1000 fps + :) Z shaderami 500 + więc ...

Opublikowano

Myślę, ze powinien wystarczyć, aczkolwiek nie jestem pewien co do kraty graficznej.

Najlepiej złożyć kompa, a nie kupować gotowca. Jeśli nie jesteś w tym obeznanym, poproś o pomoc na jakimś forum, tam Ci dopomogą.

FPSy zależne od neta? A to ciekawe... W dodatku LTE nie jest wyznacznikiem szybkości, równie dobrze może strasznie mulić. xD

jak masz ping 100000000000 to Fps tez nie będziesz mieć za dobrych.... a co do Lte masz racje... pomyliłem się a raczej nie tak to miało być zrozumiane....

Opublikowano

Myślę że tak bo ja mam  5 letni komp kupiłem go za 3k i minecraft działa na 70 30 fps

Opublikowano

jak masz ping 100000000000 to Fps tez nie będziesz mieć za dobrych.... a co do Lte masz racje... pomyliłem się a raczej nie tak to miało być zrozumiane....

Wytłumacz mi co ma ping do klatek w grze? Ping to szybkość przesyłania pakietów od użytkownika do serwera jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi. :P Poza tym tak wysoki ping nie jest raczej możliwy chyba, że ktoś mieszka na neptunie.

Opublikowano

Napisz w dziale komputery  ja dalem 2.4k i  jak porównuje mam lepszy nie opyla się kupić za 3k, za 3k kupisz znacznie cos lepszego ;)

Dasz like za nic ? Dajesz mi wielka radość 

Dajesz mi coś dobrego ja dam ci coś lepszego ! Pamiętaj 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...