Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Komputer

KeragosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kupuje sobie nowe części do kompa ale nie wiem zbyt czy będą do sb pasować .

Chodzi mi o kompatybilność mojej karty graficznej (AMD) z nową płytą główną oraz procesorem (INTEL) 

Oraz chciałem się dowiedzieć czy takie połączenie nie spowolni mojej karty procka , Płyty i czy wgl bedzie działało . Zależy mi na pełnych obrotach bez sprzedaży karty graficznej Chyba że znacie Płyte główna oraz procka (AMD) o takich samych statystykach jak podane przezemnie poniżej !

Moja Karta Graficzna :

AMD Radeon R9 270

Moja płyta główna :

ASROCK Z87M EXTREME4 Z87 LGA 1150 (2xPCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/SLI/CROSSFIRE) mATX

Mój procesor :

PROCESOR CORE I5 4690S 3.2GHz LGA1150 BOX

Nie wiem czy to odpowiednie forum na to więc jeśli nie prosze o przeniesienie !

Za 1 poprawną odp daje like !

Opublikowano

Nie bierz tego procesora, to wersja S, jest słaba

Jaki zasilacz masz obecnie i budżet na procesor i płytę? 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

W takim razie podaj budżet na wymianę, a także resztę podzespołów, włącznie z obudową i zasilaczem. Na MOBO+CPU można zaoszczędzić kilkaset złotych w stosunku do tego co podałeś, a może coś innego będzie do wymiany.

Meh, za wolno.

Podaj DOKŁADNY MODEL zasilacza i resztę części.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dokładna specjalizacja mojego kompa :

Grafika : AMD Radeon R9 270

Ram : 2x GB (mam zamiar 2x 8GB DDR3) Obecnie posiadam DDR2

Obudowa : Thermaltake Chaser MK-1 Full tower/USB3.0 HDD Dock

zasilacz : 550 W (Nie znam dokładnego modelu)

Dysk : 1TB Również nie znam modelu

Procek teraźniejszy : Pentium ® Dual-Core CPU E5300 @ 2.60 GHz\

Windows 7 Home Premium 64 bit 

płyta główna : jakiś szajs stary z asusa

Przewidywana kwota na wymianę : 1700 zł 

Opublikowano

Chodzi mi o to żeby podał mi najlepsze części do Game Computer bf leci na ultra itp . Może być z OC Byle by dobrze działał z nowymi grami . Słucham każdej propozycji bo sam się na tym nie znam .

Podajcie mi dokładny skład kompa z kartą AMD Radeon r9 270 i zasilaczem 550 W Podajcie mi procek/plyte główną/ram 16 GB . Do granicy 1700 zł .

Opublikowano

Jeszcze jakieś propozycje ?

Chodzi mi o 

Ram 16 GB = ?

Dysk = ?

Procek = ?

Płyta główna = ?

Granice 1700 zł 

Nie potrzebuje zasilacza mam swój .

Opublikowano

Podałem przecież wyżej link to całego zestawu...

Podaj model zasilacza, bez tego sama moc nie oznacza kompletnie nic. Dlatego też go podałem. Napisz też do czego ci konkretnie 16GB pamięci, bo w grach to nie da praktycznie nic.

Opublikowano

Ram 16 Gb jest mi potrzebny do otwierania wielu programów na raz jestem steamerem i potrzebuje sporej pamięci RAM 

A zasilacza nie mam jak sprawdzic

Opublikowano

Sama moc zasilacza nie mówi o nim nic. Do tego czy wystarczy potrzebujesz jego modelu. I jeśli jest "markowy" zasilacz, to 500W wystarczy, ale jeśli jest to zasilacz z czarnej listy to nie. 

Tu czarna i biała lista zasilaczy http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

Co do zestawu może być. Tylko pamięć nie potrzebnie droga.

Opublikowano

Tak tylko różnica w taktowaniu nie da praktycznie nic. Jedynie w benchmarkach może to być kilka pkt. A po za tym to nic ma różnicy, dlatego nie ma sensu przepłacać.

Opublikowano

Dzięki za odp masz Like ode mnie . Ale nikt mi nie odpowiedział na moje 1 pytanie xD czy procek z intela (Ten co został mi polecony)

Zadziała z kartą graf AMD Radeon R9 270

I czy przez takie ułożenie nie będzie żadnych opóźnien czy też procek/karta nie będą mogły do konca wspolpracowac na full wymogach .

Opublikowano

Karta od AMD w niczym nie będzie przeszkadzała procesorowi intela. Tak samo ta karta będzie działać z intelem jak inne.

Wszystko będzie działało i żadnych specjalnych opóźnień nie będzie.

Z tym że ta konkretna karta w najnowszych grach może nie dać rady z najwyższymi ustawieniami, a trochę niższymi. Oczywiście sam procesor z lepszą kartą pozwoli na grę w najwyższych ustawieniach.

Tutaj test tej karty http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/radeon-r9-270-test/strona/21199.html.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...