Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z chatem

xSiewieRx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wygląda następująco.

Jeszcze wczoraj normalnie wbijam na serwer i się loguje bez problemu,dziś za to wbijam na jakikolwiek serwer i nic.

Próbuje się zalogować i jak klikam "T" nic się nie dzieje.

Próbowałem przebindowywać przycisk ale nadal to samo.

Na 1 serwerze z logowaniem nie kazało mi się po wejściu zalogować więc ide normalnie ale po chwili komunikat "Czas na logowanie minął" czy coś takiego.

Klawiature mam sprawną w 100% więc to nie jej wina.

Podsumowując:

Nie mogę wejść w czat w grze tym samym nie mogę się zalogować/zarejestrować na jakimkolwiek serwerze.

Jakieś pomysły co może być przyczyną?

Nowicjusz
Opublikowano

Witam,

1. Sprawdź, czy masz zbindowany (przypisany klawisz) do otwierania czatu w grze (Opcje sterowania).

2. Czy masz jakieś modyfikacje w grze?

3. Czy robiłeś coś z czatem? 

Edit:

4. Sprawdź czy w opcjach Minecraft nie masz przypadkiem wyłączonego czatu. Opcje - ustawienia gry wieloosobowej - czat. Domyślnie powinien być widoczny i przezroczystość nie powinna być na 0. 

gc2banner2.png

Opublikowano

Problem wygląda następująco.

Jeszcze wczoraj normalnie wbijam na serwer i się loguje bez problemu,dziś za to wbijam na jakikolwiek serwer i nic.

Próbuje się zalogować i jak klikam "T" nic się nie dzieje.

Próbowałem przebindowywać przycisk ale nadal to samo.

Na 1 serwerze z logowaniem nie kazało mi się po wejściu zalogować więc ide normalnie ale po chwili komunikat "Czas na logowanie minął" czy coś takiego.

Klawiature mam sprawną w 100% więc to nie jej wina.

Podsumowując:

Nie mogę wejść w czat w grze tym samym nie mogę się zalogować/zarejestrować na jakimkolwiek serwerze.

Jakieś pomysły co może być przyczyną?

Jeżeli pisało, że czas logowania minął, pewnie był to server mysg.pl i oznacza to, że przez 5 min nie wybrałeś trybu gry BlitzSG itd. i automatycznie cię wyrzuciło, ale jest to całkowicie normalne.

✐ Jeśli pomogłem daj like'a! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...