Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stwórzmy wymarzony serwer Pokemon

scot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zachęcić was do dyskusji na temat wymarzonego serwera Pokemon. Mam zamiar stworzyć serwer z myślą o graczach, a jednocześnie taki na którym chciałbym grać samemu. Przeglądając aktualne serwery zauważyłem że brakuje w nich klimatu, mają po 6 generacji i szybki exp aż czasem odnoszę wrażenie że gdyby wrzucili tam krzyżówkę goryla z kozą nazwanego Monkegoat to nikt by się nie kapnał że coś jest nie tak. 

Moje założenia dotyczące serwera:

1.Powrót do korzeni

-tylko 1 generacja  (z czasem planuje dodać 2 by nie było zbyt monotonnie)

-zbalansowany exp (nie chce doprowadzić do tego by gracze latali z tysięcznymi lvlami i po godzinie mogli użyć wszystkich pokemonów ale jednocześnie chce uniknąć męczenia się godzinami na niskich poziomach z starterami ze względu na niski lvl)

-dostosowany catch rate (stosunkowo niski catch rate dla MOCNYCH pokemonów. W końcu skoro ma byc tylko jedna generacja to chyba warto by jej najlepsze okazy były unikatowe prawda ? :) )

-licznik użytych balli na złapanie danego pokemona

-występowanie shinów w losowych miejscach (pamiętam czasy gdy samo spotkanie agresywnego Shiny poka było czymś niezwykłym, na większości serwerów wygląda to tak że oblegany jest resp najlepszego shiny poka 24/7 i inni nie mają szansy go złapać jednocześnie nie ksując itp czym się brzydzę)

-niski catch rate z dostosowaną ceną pokeballi (uważam że nie ma nic lepszego jak złapanie pokemona po dłuższym czasie, jednak czasem gra wydaje się niewarta świeczki. Chce odejść od standardu jaki ostatnio dostrzegłem czyli "łapę w UB bo się najbardziej opłaca". zwykłe PB będą łatwo dostępne i niedrogie tak by każdy mógł bez problemu zarobić i rzucać je do woli, jednak lepsze będą wymagać pewnych wyrzeczeń związanych z tym na którego poka warto je rzucić a na którego nie)

2.Bez nowości ani rusz

-autorska mapa wzorowana na standardowej (zależy mi na utrzymaniu klimatu do którego większość graczy się przywiązała, gdzie co jest itp jednak chciałbym wiele rzeczy przedstawić w inny sposóB)

-wszystkie questy pisane od zera (być może połączone jakąś fabuła)

-więcej shiny pokemnów (uważam że niemal każdy pokemon zasługuje na swoją odmiane shiny, szczególnie denerwuje mnie gdy złape na jakimś serwerze np shiny pidgeya i nie moge go ewoluować do shiny pidgeota przez co jest "ozdobnym śmieciem")

-graficzne gui skilli pokemona (wkurzające jest nawalanie przyciskami od f1 do f12 w celu sprawdzenia czy danego skilla można już użyć, szczególnie gdyż podejrzewam że większość osób bynajmniej ja robię to nie wiedząc nawet jakiego skilla używam przez pierwsze kilka h walki danym pokemonem)

-złap je wszystkie! (nagrody za unikalne catche (tylko 1 złapanie danego pokemona, shiny nie są liczone) oraz ranking związany z tym)

-statystyki catchy (podgląd na to ile pokemonów danego rodzaju zostało złapanych do tej pory)

Czy chcielibyście zagrać na takim serwerze?

Czego wam tutaj najbardziej brakuje?

Co wam się podoba a co nie w istniejących już serwerach? 

Serwer jest w wczesnej fazie produkcji, więc wiele można zmienić. Prace nad serwerem traktuję jako hobby i sprawdzenie swoich umiejętności, jednak uznałem że dużo większy sukces osiągnę gdy zobaczę że poza swoją ucieszoną mordką po skończonej pracy zobaczę też na serwerze inne, które chętnie tu zagrają zatem... zapraszam do dyskusji  :)

Jeśli temat się przyjmie postaram się go wzbogacić bądź założyć taki. w którym będziecie mogli śledzić postęp prac.

Opublikowano

2 Generacje na początku, bo z jedną to od razu jest cholernie monotonne, Więcej shiny pokemonów to w sumie dobry pomysł, ale może jakieś kamienie ewolucyjne dla shiny czy coś w tym stylu? A statystyki cachy są już na PxG chyba.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

2 Generacje na początku, bo z jedną to od razu jest cholernie monotonne, Więcej shiny pokemonów to w sumie dobry pomysł, ale może jakieś kamienie ewolucyjne dla shiny czy coś w tym stylu? A statystyki cachy są już na PxG chyba.

Dzięki za sugestię, odnośnie drugiej generacji wezmę ją pod uwagę, jednak najpierw dokończę pierwsza wraz z shinami by była odpowiednio wyważona. Co do kamieni evo dla shiny poków to wydaje mi się że najlepiej będzie ulepszać je normalnie, ewentualnie może być zwiększona wymagana liczba kamieni np x2 by było trudniej. Zależy mi na stworzeniu klimatu shiny = coś rzadkiego, budzącego respekt więc samo złapanie takiego poka myślę że wystarczy :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym zagrał na tym serwerze :) ale mam kilka pyt:

* pacc bedzie darmowy ?

*czm tylko 1 i 2 generacja mógłbyś dodac jeszcze startery z 3 , 4 , 5 i nie koniecznie z szustej z tego powodu ze uwielbiam 4 generacje i moe sie ktos ze mna zgodzi

*to pewnie ustalane jak juz wejdzie serwer np.konkursy itp nwm moze jeszcze jakies dni z 3x expem .

*kamienie normalne dla sh :/ ja bym zrobil tak ze kamienie dla sh i + normalne

To wszystko z mojej strony jak stworzysz serwa daj link xD

Osoby sie znajda troche poreklamowac i bedzie ok

Ps: wczesniej gralem w Pokemononline.pl ale administarcja pojebana wiec chcialem zagrac w pokexgames ale tak patrzylem to malo ludzi gra i troche drogo w smsm shop ale tutaj z chceia zagram jak wypali :D

Opublikowano

Ja bym zagrał na tym serwerze :) ale mam kilka pyt:

* pacc bedzie darmowy ?

*czm tylko 1 i 2 generacja mógłbyś dodac jeszcze startery z 3 , 4 , 5 i nie koniecznie z szustej z tego powodu ze uwielbiam 4 generacje i moe sie ktos ze mna zgodzi

*to pewnie ustalane jak juz wejdzie serwer np.konkursy itp nwm moze jeszcze jakies dni z 3x expem .

*kamienie normalne dla sh :/ ja bym zrobil tak ze kamienie dla sh i + normalne

To wszystko z mojej strony jak stworzysz serwa daj link xD

Osoby sie znajda troche poreklamowac i bedzie ok

Ps: wczesniej gralem w Pokemononline.pl ale administarcja pojebana wiec chcialem zagrac w pokexgames ale tak patrzylem to malo ludzi gra i troche drogo w smsm shop ale tutaj z chceia zagram jak wypali :D

Co do pacca, myślę że za jakąś drobną kwotę i np. możliwość nabycia go od innych graczy. Nie podchodzę do sprawy w sposób materialny jednak chcąć utrzymać go przez dłuższy czas bilans musi być na + :P

Dalszych generacji, kwestia gustu mi jakoś dalsze się nie podobają, brakuje mi starego dobrego PxG przed wprowadzeniem aktualizacji.  

Konkursy jasna sprawa, na pewno trzeba będzie graczom umilić czas spędzany na grze.

Odnośnie kamieni dla shiny nie problem jest go dodać jednak nie do końca sobie to wyobrażam, mógłbyś rozwinąć swoją wizję na ten temat? Skąd taki kamień miałby lecieć. Osobiście wychodzę z założenia ze złapanie shina to już spora uciecha bo będą występować rzadko, nie wiem czy jest sens jeszcze wprowadzać specjalny kamień by uczynić naszego pupila silniejszym.

Opublikowano

To będzie tak wyglądało :

*sh Horsea ----> sh Seadra

Potrzebuje :

2 kamienie evo wodne

1 kamien evo dla sh pokemonow.

Kamienie evo beda dostępne w sms shop , do kupienia od innych gracz , mozna bedzie je wygrac bardzo żadko w konkursach .

Wyglad kamieniea :

*caly fioletowy w czarne plamki xD

Przynajmniej pliss dodaj z 4 generacji startery na żadnym zerwie jeszcze nke widzialem empoleona i chyba nie ma moze na 1 ale nie jestem pewny :(

Masz tu moje gg: 51149217 :)

Ps: bedzie istnial jakis item żeby poki zwykle w sh sie zamienialy ?

Opublikowano

No ja bym zagrał czemu by nie lecz 1 generacja nie mam nic przeciw ale dużo osób lubi pokemony innych generacji, ja lubię 1,4 generacja więc warto pomyśleć o innych.

a co do serwera ja bym dodał różne skille takie jak

heatbutt do zrzucania pokemonów z drzewa.

Jazda na rowerze do tego zrobić by player nie za wolno chodził ale i nie za szybko a po przez jazdy na rowerze poruszał się szybciej im wyższy skill

NPC w którym po przejściu odznak można było wybrać jakim się chce być mistrzem czyli np. master of water, Bug warrior, ninja of darkness, dałem przykłady po angielsku ponieważ lepiej to wygląda moim zdaniem i oczywiście liderzy nie byli by łatwi.

a najważniejsze dla mnie to to by była liga "Indigo league".

respawn Shiny jak najbardziej popieram to by się respiły przypadkowo i ta trudność łapania to jest to w końcu są mocniejsi od normalnych.

tyle ode mnie może jeszcze coś tu dodam jak pomyślę. :]

Opublikowano

Mi by odpowiadały tylko i wyłącznie pokemony 1 generacji. Oglądałem pokemony jak byłem mały i wtedy była tylko 1 generacja, więc znam tylko te pierwsze. Co do pacca to szczerze wolałbym żeby każdy mógł mieć dostęp do wszystkich wysp. Chodzi mi o to, że na tym starym brazylijskim serverze było tak, że musiałeś mieć pacca żeby pływać lub latać, a co za tym idzie jak chciałeś złapać jakiegoś lepszego wodnego lub innego poka to trzeba było tego pacca jednak posiadać co w rezultacie dawało p2w. Moja sugestia jest taka żeby każdy miał dostęp do latania, pływania, żeby każdy mógł złapać te same pokemony, a kwestie płatnego pacca rozwiązać np tak, że osoba, która posiada pacca mogłaby nosić ze sobą więcej niż jak to było 6 pokemnów i inne tego typu dodatki żeby nie wyszło z tego p2w. No, a jeśli chodzi o stony do ewolucji pokemnów to też żeby nie leciały za często i tylko z wyższych lub najwyższych przemian. Btw nadal pracujesz nad tym serverem? Bo ja bym chętnie pograł.

Opublikowano

Mi by odpowiadały tylko i wyłącznie pokemony 1 generacji. Oglądałem pokemony jak byłem mały i wtedy była tylko 1 generacja, więc znam tylko te pierwsze. Co do pacca to szczerze wolałbym żeby każdy mógł mieć dostęp do wszystkich wysp. Chodzi mi o to, że na tym starym brazylijskim serverze było tak, że musiałeś mieć pacca żeby pływać lub latać, a co za tym idzie jak chciałeś złapać jakiegoś lepszego wodnego lub innego poka to trzeba było tego pacca jednak posiadać co w rezultacie dawało p2w. Moja sugestia jest taka żeby każdy miał dostęp do latania, pływania, żeby każdy mógł złapać te same pokemony, a kwestie płatnego pacca rozwiązać np tak, że osoba, która posiada pacca mogłaby nosić ze sobą więcej niż jak to było 6 pokemnów i inne tego typu dodatki żeby nie wyszło z tego p2w. No, a jeśli chodzi o stony do ewolucji pokemnów to też żeby nie leciały za często i tylko z wyższych lub najwyższych przemian. Btw nadal pracujesz nad tym serverem? Bo ja bym chętnie pograł.

Przez ostatnie dni niestety poświęcałem na to mniej czasu, ze wzgłedu na inne obowiązki jednak prace będą kontynuowane. Aktualnie pracuje nad mapą, chce by była podobna do tej która jest wszystkim znana jednak trochę odświeżona z wieloma zakamarkami. Stony do zdobycia będą z silniejszych poków oraz questów, no i oczywiście eventów.

Ps: bedzie istnial jakis item żeby poki zwykle w sh sie zamienialy ?

Nie, nie będzie takiego itemu. Shiny pokemona można będzie zdobyć jedynie łapiąc go, ewentualnie możliwe że pojawia się jakieś specjalne które będzie można otrzymać w inny sposób na wyższym poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...